fredag, september 30, 2022
HjemNyheterVarsler stenging av bilveier og parkeringsplasser: –Det henger ikke på greip

Varsler stenging av bilveier og parkeringsplasser: –Det henger ikke på greip

Varsler stenging av bilveier og parkeringsplasser: –Det henger ikke på greip


Lørdag varslet byrådslederen historisk stramt krisebudsjett i Oslo. To dager senere varslet byrådet hans at de setter av 90 millioner til stenging av bilveier og parkeringsplasser.

Det henger ikke på greip.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Tiden vi lever i er preget av høy prisstigning, inflasjon og renteøkning med påfølgende innstramminger i pengebruken i offentlige budsjett. Det var dermed enkelt å forstå Raymond Johansens budskap når han lørdag inviterte pressen for å varsle at det vil bli et krisepreget kommunalt budsjett i for 2023.

I en situasjon der Johansen ber Oslos innbyggere stålsette seg for et stramt, krisepreget budsjett er det overraskende at byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav, to dager etterpå lanserer at byrådet skal bruke 90 millioner på såkalte trafikkreduserende tiltak.

Ideologisk begrunnet sløseri

En av gatene som skal gjøres ytterligere utilgjengelig for biltrafikk og parkering er Bogstadveien, hvor det for få år siden det ble gjort oppgraderinger. Nå skal dette tilsynelatende gjøres om igjen.

Dette er ikke noe annet enn ideologisk begrunnet sløseri regissert av bilfiendtlige politikere.

Dette vil medføre at folk som har et legitimt behov og begrunnelse for å bruke bil i denne lange gaten, blir kjørende rundt hele Majorstuen for å finne en ledig parkeringsplass.

Les mer fra norsk debatt

Det er også all grunn til å minne om at eksempelvis næringsforeningen på Majorstuen er kritiske til forslaget, da handelsstanden vet at mange av kundene kommer i bil.

Å bevege seg i Oslo sentrum med bil er allerede så dyrt og upraktisk at det neppe er mange som kjører rundt i bygatene eller betaler de høye parkeringsavgiftene for moro skyld.

Dermed er dette 90 millioner man skulle formode at Oslo bystyre kan forvalte på en bedre måte.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments