torsdag, september 29, 2022
HjemNyheterSjokkbeskjed fra fotballstormakten: 15 spillere trekker seg fra landslaget

Sjokkbeskjed fra fotballstormakten: 15 spillere trekker seg fra landslaget

Sjokkbeskjed fra fotballstormakten: 15 spillere trekker seg fra landslaget


Det har florert med kontroverser rundt hovedtreneren for det spanske kvinnelandslaget, Jorge Vilda, i lang tid.

Kontroversene, som har blitt dømt «VildaGate» i den spanske pressen, startet som følge av spillernes misnøye med treneren, og gikk etterhvert så langt at spillerne krevde at treneren fikk sparken.

Spania ble slått ut i kvartfinalen i sommerens EM, noe som var langt under hva som ble forventet. Trenerens svar på kritikken i etterkant skal ikke ha svart til spillernes forventning.

Etter at det spanske fotballforbundet uttalte at de ikke har noen intensjoner om å sparke treneren, og at de fordømmer spillernes uttalelser, tok spillerne saken i egne hender, og sendte inn e-poster hvor de formidlet at de trekker seg fra landslaget.

(FILES) In this file photo taken on April 12, 2022 Spain's midfielder Alexia Putellas warms up prior to the 2023 Women's World Cup Group B qualification football match between Scotland and Spain at Hampden Park in Glasgow, Scotland. - Spain's mifielder Alexia Putellas, Golden Ball 2021, suffers from a rupture of the cruciate ligament of the left knee and is forfeited for the 2022 Women's Football Euro, the Spanish selection announced on July 5, 2022 in a press release. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)

BLIR VÆRENDE: Balon d’Or-vinner Alexia Putellas er ikke blant spillerne som trekker seg. Det samme gjelder Real Madrid-spillerne. Foto: ANDY BUCHANAN

I e-postene skal spillerne ha skrevet at forholdene påvirker deres følelsesmessige tilstand og helse, og at de trekker seg fra landslaget såfremt forholdene ikke blir reversert.

Det spanske fotballforbundet var knallharde i sitt svar. De står fast på at de ikke vil la spillere sette tvil ved treneren, og hevder at spillernes handling var skadelige for nasjonen og utenfor fotballens verdier.

De skriver videre at spillerne som har trukket seg fra landslaget kun vil komme tilbake i landslagsvarmen dersom de aksepterer at de har gjort en feil og ber om tilgivelse.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments