fredag, september 30, 2022
HjemNyheterRussland vil raskt annektere okkuperte områder etter folkeavstemningene

Russland vil raskt annektere okkuperte områder etter folkeavstemningene

Russland vil raskt annektere okkuperte områder etter folkeavstemningene


Det opplyser Kreml-talsmann Dmitrij Peskov fredag, ifølge russiske nyhetsbyråer.

– Prosessen for å inkludere områdene vil være rask, sa han.

Samtidig understreket han at forsøk fra Ukraina på å ta tilbake områdene vil bli tolket som et angrep på Russland. Tidligere denne uken lovte president Vladimir Putin å ta i bruk alle midler for å forsvare områdene, inkludert atomvåpen.

Peskov at også at det foreløpig ikke er grunnlag for forhandlinger mellom Ukraina og Russland.

Folkeavstemningene, som ikke er anerkjent av Vesten eller Ukraina, startet fredag ​​morgen i de russiskkontrollerte delene av Donetsk, Luhansk, Zaporizjzja og Kherson-regionene. Innbyggerne har frist til tirsdag på å avgjøre om de er for eller imot å bli en del av Russland.

Stemmene i folkeavstemningene ansees ikke som gyldige ettersom de holdes uten Ukrainas samtykke, og at de ikke oppfyller demokratiske krav. Internasjonale uavhengige observatører har heller ikke lov til å overvåke folkeavstemningene fritt.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments