torsdag, september 29, 2022
HjemNyheterLanserte og trakk seg fra nytt prosjekt på én uke: – Komisk,...

Lanserte og trakk seg fra nytt prosjekt på én uke: – Komisk, sier omdømmeekspert

Lanserte og trakk seg fra nytt prosjekt på én uke: – Komisk, sier omdømmeekspert


Kritikken haglet fra flere hold etter at det for en uke siden ble kjent at skuespiller Pia Tjelta (45), influenser og tidligere redaktør Vanessa Rudjord (46) og TV-profil Synnøve Skarbø (51) skulle være med på å åpne skjønnhetsklinikken Nomi Oslo.

Det var spesielt markedsføringen som skapte reaksjoner, da kjendistrioen i en pressemelding brukte ordet «kvinnehelse» i omtalen av klinikken – som også driver med estetisk medisin. Flere påpekte at kvinnehelse og estetiske behandlinger ikke har noe med hverandre å gjøre, og etterspurte større fokus på problematikk kvinner faktisk har med helsen.

Fem dager etter lanseringen trakk trioen seg fra klinikken som følge av kritikken, og i en pressemelding sa de da at de var lei seg for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen.

Les også: Sebastian Solberg mener kritikkstormen er planlagt: – Klinikken deres er i hver avis over hele j*vla Norge

Men selv om de nå har trukket seg, er det ikke sikkert de blir tilgitt med det første. Omdømmeekspert Trond Blindheim tror nemlig den siste uken har vært skadelig for trioens troverdighet.

– De punkterte omdømmet sitt i massemedia og i sosiale medier i løpet av et par timer. Det så vi alle, sier Blindheim til Nettavisen.

– Komisk

Blindheim underviser i markedskommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, og har god ekspertise på området.

Han mener debattene som har oppstått i kjølvannet av lanseringen har vært skadelig for kjendistrioen, samt for resten av produktet rundt skjønnhetsklinikken.

OMDØMMEEKSPERT: Trond Blindheim underviser i markedskommunikasjon ved Høyskolen Kristiania. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Skjønnhetsklinikken hadde visjoner om å bli «Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin», og skulle tilby «de nyeste vitenskapelig dokumenterte behandlingene innen laserteknologi, rynkebehandling, anti-aging, mesoterapi, peelinger, muskelbygging og ikke-invasiv fettreduksjon», het det i pressemeldingen som kom ved lansering forrige uke.

Ifølge Blindheim er bare det å komme opp med et slikt konsept og kalle det for kvinnehelse «komisk».

Les også: Sebastian Solberg mener kritikkstormen er planlagt: – Klinikken deres er i hver avis over hele j*vla Norge

Han påpeker at kommentarfeltene fra de siste dagene understreker at allmennheten mener kvinnehelse handler om andre ting enn å pynte seg og forfengelighet.

– De er blitt stigmatisert når de kaller et slikt konsept for kvinnehelse, sier han.

Ødelegger omdømmet

Dagen etter at det ble kjent at kjendistrioen trakk seg fra klinikken, gikk Rudjord og Skarbø ut i en seks minutter lang podkastepisode der de beklaget og la seg flate for blant annet bruken av ordet kvinnehelse.

– Vi har aldri ment at skjønnhetsbehandlinger er kvinnehelse, sa Skarbø i en fersk episode av podkasten «Synnøve og Vanessa» torsdag ettermiddag.

BEKLAGER: Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø legger seg flate i en ny podkastepisode. Her avbildet i 2018. Foto: Terje Bendiksby / NTB

I podkasten sa hun videre at ordet «kvinnehelse» ble brukt fordi de hadde en ambisjon om å starte en klinikk som var mer enn en vanlig skjønnhetsklinikk. Videre beklaget hun.

– Vi sier unnskyld til alle vi har skuffa og såret, uttalte hun.

Pia Tjelta delte på sin side et innlegg på Instagram der hun blant annet skrev at hun aldri skulle gått inn i prosjektet.

Les også: – Kvinner dør fortsatt etter fødsel, men samme det. Nå kan vi få fettsuging og lipfillers på Frogner

Blindheim mener beklagelsene er troverdig, men påpeker at det samtidig svekker klinikkens troverdighet og muligheter for å lykkes.

– Da de trakk seg og adresserte feilen så mener jeg at de var troverdige. Men når de ikke tror på konseptet selv så får de heller ikke andre til å tro på det, sier han.

Les også: Live Nelvik avfulgte kjendistrioen etter åpning av skjønnhetssalong: – Rynker er ikke en diagnose

Dørene til Nomi Oslo på Frogner skal etter planen åpne 10. oktober, og som følge av av at de tre trekker seg har Lege Karim Sayed tatt over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet. Sayed er fra før medisinsk ansvarlig ved klinikken.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments