torsdag, september 29, 2022
HjemNyheterKjøpe ny peis eller vedovn? Slik velger du riktig

Kjøpe ny peis eller vedovn? Slik velger du riktig

Kjøpe ny peis eller vedovn? Slik velger du riktig


Med rødglødende priser på strøm og kunnskapen om at en normal bolig bruker ca. 60 prosent av energiutgiftene til oppvarming, ønsker de fleste av oss flere alternativer for fortsatt å kunne kose oss uten å kompromisse med den gode varmen. Her finner du alt du trenger å vite for å velge riktig peis.

Å fyre med ved for å gjøre tilværelsen hjemme lun og varm er like aktuell i dag som for flere hundre år siden, om enn med et litt annet bakteppe. Ikke bare skaper den lun hygge og atmosfære, men en peis eller vedovn er også en effektiv og besparende varmekilde.

Hvilken vedovn eller peis skal jeg velge?

Det aller første du bør gjøre er å tenke over hva slags type ildsted du ønsker deg.

Les også: Bildeserie

Her har du flere muligheter:

Ta gjerne en tur i butikkene våre for å se utvalget og få gode råd av våre faghandlere med på veien.

Hvor mye varme trenger du?

For at man skal få en riktig god opplevelse med et ildsted er det viktig at størrelsen er tilpasset boarealet og hvilket behov dere har for varme. Ildstedene fra Scan stoves er konstruert for å brenne godt på en viss ytelse. Er peisen for stor vil man enten overopphete rommet, eller konstant fyre den på for lav effekt og ende opp med sot på glassene og i skorsteinen. En for liten ovn vil bli overbelastet og risikerer å få redusert levetid.

Tenk igjennom hvilket varmebehov du har og hvor mye av boligen som skal varmes opp.

Hva er viktigst for deg – varmen eller peiskosen?

Her får du svar på ofte stilte spørsmål!

Enkle tips for å spare strøm og ved

Den aller enkleste måten å spare oppvarmingskostnader er ganske enkelt å passe på at du fyrer med oppdatert fyringsteknologi. Har du en gammel vedovn eller peis vil veden ikke bli utnyttet optimalt, noe som gir høyere vedforbruk, samt at den vil den slippe ut større andel partikler rett ut av pipa.

Med å velge en rentbrennende ovn, er du med på å redusere svevestøvutslippene med opptil 90%, i tillegg til at du får 40% mer effektivitet ut av hver vedkubbe.

I Norge ble kravet om rentbrennende ildsteder innført allerede i 1998, mens det i januar 2022 ble innført europeiske krav i hele EU/EØS om at alle ovner som omsettes og installeres i boliger skal være rentbrennende. Scan har selvfølgelig hatt rentbrennede teknologi helt siden starten i 1998.

Slik sparer du miljøet og får fyr i peisen hver gang

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments