fredag, september 30, 2022
HjemNyheterJeg hater ikke muslimer. Jeg er kritisk til islam som politisk ideologi

Jeg hater ikke muslimer. Jeg er kritisk til islam som politisk ideologi

Jeg hater ikke muslimer. Jeg er kritisk til islam som politisk ideologi


Hvorfor har jeg, i så mange år, skrevet om islam? Er jeg er person som hater muslimer?

Det har kommet påstander jeg gjerne vil svare på.

Basim Ghozlan, forstander for Det islamske forbundet og tett knyttet til Rabita-moskeen, skriver på sin Facebookvegg:

«Det er en person i Norge som er blitt «kjendis» ene og alene fordi hun skriver negativt om islam og muslimer. Hver eneste gang hun skriver i Nettavisen (det ser ut som bare Nettavisen publiserer for henne) så er det samme søla om og om igjen.

Har du ikke noe annet å snakke om? Kan du en gang i livet skrive om dine egne bidrag til menneskeheten, annet enn å spre hat og fordommer? Kan du for en gangs skyld vis oss hva er det du har gjort for samfunnet? Hadde hun bare visst at hver gang hun åpner munn så er det noen som finner veien til islam, eller som blir mer praktiserende troende, takket være hennes urimelighet.»

Kritikken kom i etterkant av en kommentar i Nettavisen. Den kan du lese her.

1. Kjendis? Tja …

La meg for det første ha en ting klart: å kritisere islam er ikke veien til å bli kjendis eller rik. Snarere tvert imot. Islamkritikere blir sjikanert, fryst ut av media og den offentlige debatten. Man blir til og med truet på livet og utsatt for vold.

Vi har utallige eksempler fra hele verden, sist ut var Salman Rushdie. Han er hverken første eller siste. I Norge går både Cemal Knudsen, Mina Bai og jeg med voldsalarm. Walid al Kubaisi ble utsatt for vold da han levde.

Selv satt jeg på bussholdeplassen foran Oslo City og ventet på bussen, da en mann urinerte på meg.

Hva gjelder priser, stipender, statsstøtte, IMDI og å delta på NRK, stiller ikke islamkritikere først i køen. De som stiller først er de som skriver slik at alle blir fornøyde. Men temaet islam må ikke nevnes. Og kvinnene med hijab har en hånd på rattet.

2. Hvorfor skriver jeg bare i Nettavisen?

Til opplysning kan jeg si til dere som lurer at jeg har skrevet for mange aviser siden 2003. For eksempel disse, fra Aftenposten:

Disse vekket stor debatt den gang, i ulike aviser over uker og måneder. Men nå har jeg en avtale med Nettavisen og jeg skriver bare for dem. Jeg er meget stolt av Nettavisen.

Les også: Lily Bandehy

3. Temaer jeg tar for meg

Jeg skriver om temaer som flyktninger, sykepleiere, psykiatri, asylmottak, alderdom, seksualitet, kultur og ukultur og mye mer. Jeg skriver om mennesker.

Les flere kommentarer fra Lily Bandehy her

Jeg har skrevet fem bøker i sjangeren skjønnlitteratur og sakprosa.

Men, islamister og liknende mennesker som leser mine kommentarer, leser dem som fanden leser bibelen.

4. Hater jeg muslimer?

Hvordan tør noen å påstå dette? Hvor usaklig og grunnløs er ikke den påstanden?

Jeg hater ikke noen mennesker. Jeg kan ikke hate muslimer, fordi min far, mor, søster, bror og mitt barnebarn er muslimer. Min familie og folk fra min landsby er muslimer.

Jeg hater ikke muslimer.

Jeg er kritisk islam, som politisk ideologi.

Jeg kritiserer den politiske ideologien som har blitt praktisert fra rundt 600 år etter Kristus, og etter Khomeini. Jeg kritiserer den islamske politiske ideologien som styrer Iran, Saudi-Arabia, Afghanistan, Jemen, Sudan, Pakistan og de fleste andre land der sharia-loven erstatter juss og styrer samfunnet og familien.

Se til Iran, hvordan de undertrykker kvinner som tenkende mennesker. Hvor mange kvinner har ikke blitt drept, torturert og voldtatt av resultat av den gjeldende sharia-loven? Det er bare noen få dager siden den 22 år gamle jenta Mahsa Amini ble drept på grunn av en dårlig hijab.

Les også: Jeg er sint og frustrert og har fått nok

Se til Afghanistan, hvor jenter over 12 år ikke får gå på skolen. Se til Jemen, hvor en voksen kvinne ikke kan forlate hjemmet sitt uten sin mann, og hvor millioner av jentebarn blir giftet bort til voksne menn hver år. Hvor mange av de ble totalt ødelagt den første natten? Hvor mange dør under fødsel, fordi islam, noen steder, har lovfestet pedofili ved å tillate ekteskap fra ni års alder?

Hvor mange kvinner må tåle vold fra sin mann, uten at de har mulighet til å skille seg fra mannen sin, fordi islam ikke gir rett til skilsmisse for kvinner, og overlater omsorgsretten til mannen?

Hvorfor trenger millioner av kvinner forsørgere? Hvilken kvinne i Sudan, Jemen, Somalia og Afghanistan kan reise alene til en annen by, eller land for å drive business? Hvorfor må kvinnene ha verge i alle muslimske land for å få et pass?

Kan noen i Rabita-moskeen svare meg?

Hvorfor har vi polygami, til og med i Europa? Er det takket være deres moskeer?

Hvorfor har vi kortvarig vielse, til og med i Europa? Er det fordi deres imamer tjener godt på det?

Hvorfor blir jentebarn omskåret, og deres kjønnsorgan amputert, og deres imamer, forstandere, lærere og muslimske organisasjoner nevner det ikke med ett ord?

Ingen av dere tar avstand fra vers i koranen og hadither, som beskriver drap på homofile, drap på vantro og rett ut kvinnefiendtlige formuleringer.

Jeg spør Basim

En av de viktigste personene i moskemiljøet er Basim Ghozlan.

Siden du skriver så negativt om meg på sosiale medier, så får jeg spørre deg: Hvor mange ganger har du eller andre imamer i Norge stått frem og tatt avstand fra vers i koranen og hadither som oppfordrer til jihad, terror, barneekteskap, vold mot jøder og konvertitter? Hvor mange fredagsbønner er blitt ledet av en kvinnelig imam?

Jeg kan si med en hånd på hjertet at det virker som dere helhjertet støtter kvinnesynet i islam.

Muslimske ledere har stoppet reformasjon av islam. Dette gir dere makt og dere sitter under en falsk glorie og er redde for sannheten. Dere er redde for at muslimer leser og forstår koranen.

Les også: Den merkverdige forskjellen mellom George Floyd og Mahsa Amini

Dere som vil ha islam som en politisk ideologi, dere som er begeistret for Yusef al-Qaradawi sine teorier, dere som tror på at «koranen er Allahs ord og originalen er i himmelen» og at Muhammed er det perfekte forbilde for alle muslimer. Dere praktiserer noe som hverken passer inn i tiden eller stedet.

Jeg skriver om islam, fordi …

Jeg skriver og informerer om hadither, om islam som politisk ideologi, om det iranske regime, om brorskap, om kvinnerettigheter, om homofiles rettigheter, om barnas rettigheter, om menneskers rettigheter.

Jeg skriver om dette fordi jeg har vært muslim og fordi hele familien min er muslimer. Fordi jeg er glad i mennesker, uansett hvilken religion de har eller hvor de kommer ifra. Og jeg mener at individuell frihet er viktigere enn alle hellige bøker og hellige profeter.

Dette er Nettavisens spaltister

Jeg skriver om kritikkverdige sider ved islam fordi nordmenn mangler kunnskap om islam. Fordi andre muslimer ikke leser koranen eller hadithene, og tror på alt dere imamer og andre selvvalgte ledere sier.

Hvis millioner av muslimer faktisk hadde lest koranen, og ikke bare trodd på imamene, hadde vi sannsynligvis fått en reformasjon.

Det Basim og hans støttespillere driver med, er ikke noe nytt. De ønsker å begrense ytringsfriheten ved å stemple islamkritikerne som islamhatere.

Muslimer er like kloke og like intelligente som alle andre. Vi trenger ikke diskriminere dem. De har evnen til å forstå og forandre seg med tid, så lenge islam forsetter å møte kritikk. På lik linje som kristendommen.

Og til sist: jeg skriver om islam fordi jeg er født og oppvokst som en muslimsk jente og kvinne. Jeg skriver om islam fordi det jeg opplevde, er det mange millioner muslimske kvinner som opplever.

Hensikten er å bidra til å hindre at millioner av jentebarn blir giftet bort i barnealder. Hensikten er at millioner av kvinner blir ydmyket hver dag, slått, voldtatt og giftet bort, og det må folk vite om. Hensikten er å få jenter på skolen, etter de har fylt 12 år.

Hensikten er at kvinner kan stå foran sin mann, far, bror og si nei – uten å bli slått.

Basim Ghozlan har fått tilbud om å svare på denne kommentaren.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments