torsdag, september 29, 2022
HjemLokale nyheterNordland35 boliger i gul støysone nær Evenes flystasjon får nå støytiltak

35 boliger i gul støysone nær Evenes flystasjon får nå støytiltak


35 boliger i gul støysone nær Evenes flystasjon får nå støytiltak. Arbeidet starter i høst og disse boligene skal være ferdig innen 15. juni 2023, skriver Forsvarsbygg i en melding.
NRK har tidligere fortalt av naboene til kampbasen på Evenes i forkant var spente på hva Forsvarsbygg ville tilby av støytiltak.
Det har vært gjennomført befaringer av vel 175 boliger i Evenes og Tjeldsund kommuner. Basert på de vurderinger som er utført vil i underkant av halvparten av disse få tilbud om støytiltak.
De som har fått beregnet støynivået over 30 dB får nå tiltak, ifølge Forsvarsbygg.
Forsvarsbygg går nå i gang med å utføre tiltakene på de 35 første husene som får ulike tiltak mot støy. De som får tiltak, er alle registrert som bolighus. Arbeidet som skal utføres er ulikt fra hus til hus. Dette som følge av at husene er forskjellige og de utsettes for ulik støyeksponering. Tiltakene som utføres er alt fra å skifte vindu, ventiler og skifte dører, utvendig og innvendig tiltak på vegg, innvendig tiltak på tak og takkonstruksjon.
orsvarsbygg har inngått en generalentreprise med GM Entreprenør Harstad AS. Kontraktssummen er på vel 16 millioner kroner. Støytiltakene skal tilfredsstille krav til innendørs lydnivå etter reguleringsbestemmelsene for Evenes flystasjon punkt 3.4.
Det er Multiconsult Norge AS som har gjennomført vurderingene av boligene på vegne av Forsvarsbygg. De har etter fysisk befaring vurdert hvem som får støytiltak i henhold til gjeldende krav i bestemmelsene. Det er kun boliger som får tiltak, ingen fritidsboliger.

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments