fredag, september 30, 2022
HjemNyheterKjendistrioen bryter tausheten etter klinikk-bråket: – Vi har aldri ment det

Kjendistrioen bryter tausheten etter klinikk-bråket: – Vi har aldri ment det

Kjendistrioen bryter tausheten etter klinikk-bråket: – Vi har aldri ment det


– Vi har aldri ment at skjønnhetsbehandlinger er kvinnehelse, sier Synnøve Skarbø (51) i en fersk episode av podkasten «Synnøve og Vanessa» torsdag ettermiddag.

Sammen med Vanessa Rudjord (46) og Pia Tjelta (45) har Skarbø vært i hardt vær den siste tiden, etter at trioen annonserte lanseringen av og samarbeidet med en ny skjønnhetsklinikk, Nomi Oslo, som tilbyr estetisk medisin.

Les også: Kraftige reaksjoner på kjendistrioens prosjekt

I den anledning ble ordet «kvinnehelse» brukt, side om side med tilbud om estetiske behandlinger.

Begrepsbruken var det flere om reagerte kraftig på.

I podkasten sier Skarbø at ordet «kvinnehelse» ble brukt fordi de hadde en ambisjon om å starte en klinikk som var mer enn en vanlig skjønnhetsklinikk. Videre beklager hun.

– Vi sier unnskyld til alle vi har skuffa og såret, sier hun.

Oslo  20180204.
Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø (th) fikk prisen årets stjerneskudd under VIXEN Influencer Awards 2017 på Grand hotell i Oslo søndag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

BEKLAGER: Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø legger seg flate i en ny podkastepisode. Her avbildet i 2018. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Beklager på Instagram

Tjelta har på sin side tatt til Instagram for å beklage. Under et bilde med teksten «unnskyld» skriver hun:

«Hvor feil går det an å ta? Veldig. Går det an å rette opp i feil man gjør? Jeg håper det».

Videre skriver hun at hun gikk inn i Nomi Oslo fordi hun så på det som en mulighet til å satse på et spennende selskap, og fordi hun ble inspirert av å skulle gjøre det sammen med sine to beste venner. Nå ser hun på det som en feilvurdering.

Les også: Snakker ut om diagnosen: – Ganske krevende

«Jeg skulle aldri gått inn i noe jeg ikke har kompetanse på og det var en feil å omgi meg med begreper jeg ikke kjente konteksten til», skriver Tjelta i Instagram-innlegget torsdag.

Tar til seg kritikken

Tjelta mener kritikken om at hun bidro til det som ble oppfattet som spekulativ sammenblanding av kvinnehelse og estetisk helse er berettighet, og på Instagram skriver hun at hun deler oppfatning med mange av debattstemmene.

Den kjente 45-åringen skriver videre at hun har brukt den siste uken til å erkjenne at hun som synlig profil i offentligheten har et særskilt ansvar overfor sårbare grupper.

Norvegian actress Pia Tjelta poses during a photocall for the TV show "Made in Oslo" as part of the 61th Monte-carlo Television Festival in Monaco, on June 19, 2022. (Photo by Valery HACHE / AFP)

TAR TIL INSTAGRAM: Skuespiller Pia Tjelta har delt en lang beklagelse på Instagram. Foto: NTB

«Derfor valgte jeg å trekke meg. Jeg er lei meg for at jeg ikke så mitt ansvar tydelig nok. Jeg vet hva det vil si å ikke ha god selvfølelse. Jeg har brukt mange år på å jobbe meg trygg. Derfor vet jeg også at trygghet ikke har med utseende å gjøre. Trygghet handler om hvordan man føler seg, og hvordan man håndterer selvfølelsen på best mulig måte», skriver Tjelta.

Les også: Trekker seg fra «Skal vi danse: All stars»

Avslutningsvis skriver skuespilleren at ingen er like, og at alle søker seg til ulike ting. Hun skriver også at det er en trøst at deres «håpløse kommunikasjon» har løftet frem utallige kvinners historier om alvorlige, underommuniserte og livsviktige helseutfordringer. Til slutt skriver Pia Tjelta:

«Det fortjener all oppmerksomhet det kan få! Unnskyld».

Kjendistrioen trakk seg tirsdag fra Nomi-prosjektet. I en pressemelding sa trioen da at de var lei seg for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lansering.

Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Pia Tjelta har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments