fredag, september 30, 2022
HjemNyheterHøye strømpriser gir badeland-konkurs – 65 mister jobben

Høye strømpriser gir badeland-konkurs – 65 mister jobben

Høye strømpriser gir badeland-konkurs – 65 mister jobben


For litt siden meldte Tønsbergs Blad at Active Family i Tønsberg, også kjent som Badeland, var nødt til å stenge badeanlegget etter at strømregningene tidoblet seg.

Nå har selskapet sett seg nødt til å ta den tunge veien til skifteretten.

– Vi har dessverre måttet stenge dørene grunnet ettervirkningene av pandemien og skyhøye strømpriser. Det er fra i dag en bobestyrer som sitter ved roret. Nærmere opplysninger vil foregå via han. Vi vil takke alle medlemmer og kunder for mange år med trim og glede gjennom 38 år. Dette er vemodig, skriver de selv på deres hjemmeside.

65 må gå

Badelandet ble rammet av to bølger. Først koronapandemien, så de høye strømprisene, er hovedforklaringen bostyrer Knut Skagen gir på konkursen.

Onsdag gikk daglig leder Berit Sofie Fagereng i tingretten og undertegnet papirene som kunne blant annet konstatere at i alt 65 ansatte mister jobben – de fleste deltidsansatte. Active Family har også treningssenter under samme tak.

– De 65 som mister jobben blir kontaktet av meg, blant annet fordi de kvalifiserer til penger fra Lønnsgarantifondet, sier Skagen.

Badelandet har hatt stor betydning for mange av beboerne i Tønsberg. Det har vært et sted flere har lært seg å svømme for første gang.

KJØPTE BYGGET: Oslo-investor Even Vilnes kjøpte i fjor Badeland-bygget for 25 millioner kroner. Foto: Asbjørn Olav Lien / Tønsbergs Blad

En epoke er over

I fjor ble bygget solgt til Oslo-investor Even Vilnes. Det betyr at det utelukkende er driftsselskapet Active Family AS som nå er konkurs.

Even Vilnes, som eier bygget, mener at badeanlegget ligger i et område med store muligheter i fremtiden.

– Vi har ingen andre planer enn at det skal være et treningssenter. Men det ligger i et så kalt utviklingsområde. På sikt kan det hende vi finner på noe annet på tomten, enten som en utvidelse av eksisterende konsept, eller at vi må tenke noe helt nytt, sier Vilnes, som akkurat har vært på befaring med bostyrer Knut Skagen, sier han til Tønsbergs Blad om veien videre.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments