torsdag, juni 1, 2023
HjemNyheterSportSvensk ishockeylegende rammet av ALS

Svensk ishockeylegende rammet av ALS


Den tidligere svenske ishockeyprofilen Börje Salming har fått konstatert nervesykdommen ALS. han har spilt over 1000 kamper i toppligaen NHL.
Til Expressen tidligere i år åpnet 71-åringen opp om problemer med å prate og at han skulle gjennom en utredning for å finne ut av problemet. Overfor nyhetsbyrået TT bekrefter han at han har fått en ALS-diagnose.
– Jeg har fått en beskjed som har forstyrret livet for meg og familien. De tegnene jeg hadde, viste seg å være ALS. På et øyeblikk ble alt forandret, sier han.
– Jeg vet ikke hvordan dagene fremover kommer til å bli, men jeg forstår at det vil bli de største utfordringene jeg har hatt hittil i livet, fortsetter Salming.
ALS er en svært alvorlig sykdom som angriper nervene helt til man er fullstendig lam. Det finnes ingen livreddende medisin for sykdommen, men det finnes medisin som gjør at man kan leve lengre.
Salming er en av Sveriges største ishockeyspillere gjennom tidene og slo gjennom i starten av 1970-tallet. (NTB)

Les mer

RELATED ARTICLES

1 kommentar

  1. Jeg vet han og familien går i en meget krevende tid fylt med sorg,sjokk og angst. De er i en ventesorg og jeg håper de får beste hjelpen til å håndtere sitt sjokk og sorg. Stor klem til familien fra Mona H Bahus Daglig leder I stiftelsen ALS Norge http://www.alsnorge.no

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments