torsdag, august 11, 2022
HjemNyheterVålerenga er et sikkerstikk på søndagskupongen

Vålerenga er et sikkerstikk på søndagskupongen

Vålerenga er et sikkerstikk på søndagskupongen


Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, tre fra OBOS-ligaen og tre fra Premier League. Bonuspotten står i ca. 900.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Tirsdag kan DU vinne 359 millioner i Eurojackpot. Legg din kupong her!

1. Vålerenga – Aalesund
Vålerenga med Dag-Eilev Fagermo bak roret har endelig begynt å få ting til å funke, og etter fire strake seire har de fått skikkelig medvind i seilene. 5-2 borte mot Jerv sist var sterkt, og med 4-2 over Viking her på hjemmebane nest sist står de plutselig med ni mål på de to siste. Det har ført de opp på en sjetteplass med 23 poeng, og selv om de har elleve poeng opp til medalje er det uansett klar forbedring å spore for de blå fra hovedstaden. 13 poeng på sju hjemmekamper er ikke all verdens, men formpilen peker oppover, og nå har de også hentet inn Stefan Strandberg til å styre sjappa der bak i forsvar. Borchgrevink er skadet, mens Bjørdal er ute med karantene.

Aalesund er fortsatt det klart beste opprykkslaget fra forrige sesong, og de holder en fin 8.plass med 21 poeng ganske langt unna noe nedrykksstrid. Det ble et knepent hjemmetap 1-2 for Bodø/Glimt sist, og 1-3-2 siste seks er kanskje ikke så ille når man ser at begge tapene har kommet mot akkurat Bodø/Glimt. Ni poeng er hentet på bortebane så langt, hvor de klarte 2-2 mot Sandefjord i sin siste kamp på reisefot. Segberg er skadet, Serbesic og Golubovic er suspenderte, mens både Haugen og Määttä er solgt. Inn har Kitolano kommet fra Odd.

Vålerenga viser knallform, og med Strandberg inn bør det bli enda mer orden der bak. Vi tror de fortsetter fremgangen og spiller H.

2. Haugesund – Jerv
Haugesund tok tre meget viktige poeng for deres del med seieren 3-1 hjemme over Sarpsborg 08 sist. 2-4-2 siste åtte er egentlig ikke så ille, men de ligger likevel helt nede på en kvalikplass med 16 poeng etter den svake starten de hadde. Klart bedre er formen her hjemme i Haugesund hvor de nå har vunnet de to siste over Sarpsborg 08 (3-1) og Viking (4-2) og står med 2-2-0 på de fire siste. Spissen Ndour har mye av skylden med fine åtte scoringer hittil, og selv om det har vært bud fra flere hold nekter Haugesund enn så lenge å selge. Liseth virker som det eneste fraværet her.

Jerv virker å være skikkelig på hell. For nå kommer baklengsmålene inn fra alle hold, og de står med fire strake tap. 2-3 for Rosenborg, 1-2 for Sandefjord og 0-5 for Bodø/Glimt ble fulgt opp av 2-5 hjemme for Vålerenga sist, og det er nok til at man skjønner at det er fare på ferde for klubben fra Grimstad. De er fortsatt under streken med elleve poeng, men nå har det blitt en luke på fem poeng opp til dagens motstander Haugesund. Med tap også her ser det virkelig mørkt ut for Jerv som nå står med lite smigrende 12-35 i målforskjell denne sesongen. Ness og Brenden er ute med skader, mens Furtado er suspendert.

Jerv virker å ha møtt veggen skikkelig, mens Haugesund står med et par fine hjemmeseire på rad og kan ta en meget viktig seier her. H.

3. Kristiansund – Molde
Kristiansund har vist noe i de siste par kampene sine med 1-2-1 på de fire siste, men etter at de gikk 14 kamper uten seier trengs det mer for at de skal kunne ha tro på å berge plassen. Med seks poeng ligger de nemlig fortsatt helt nederst på tabellen md ti poeng opp til Haugesund på kvalik. Men seieren kom endelig nest sist for Kristiansund med 1-0 borte over HamKam, og når de også klarte å utligne til 1-1 på overtid hjemme mot Tromsø sist så har de kanskje begynt å få noen marginer på sin side. Med 2-2 mot Odd og 1-1 mot Tromsø i sine to siste hjemmekamper har de iallfall begynt å få noen poeng også her, men 0-3-4 er uansett en uggen rad for Kristiansund som faktisk har gjort det meget bra hjemme mot Molde de siste årene med 3-1-0 på de fire siste hvor de blant annet vant 2-0 her i fjor. Mawa og Aasbak er ute med skade.

Men denne sesongen er Molde sterke, og de leder da også tabellen med 39 poeng. De holder avstander på tre poeng ned til Lillestrøm, men Lillestrøm har en kamp til gode, og dermed har de ikke råd til noen feilskjær her. Formen i serien er det ingenting å si på, for den er helt fantastisk med 10-2-0 på de tolv siste hvor de kommer fra en fin 3-0 seier hjemme over Strømsgodset. Borte har de også levert fint med 17 poeng på sju kamper. De har også spilt fine kamper ute i Europa på rekke og rad, hvor de først slo ut Elfsborg med 6-2 sammenlagt før de nylig slo Kisvarda fra Ungarn 3-0 i første kamp denne uken. Haraldseid, Sinyan, Ulland Andersen, Ellingsen og Sigurdarson er skadet, mens Haugen, Bjørnbak, Wolff Eikrem, Brynhildsen og Kaasa alle er usikre.

Her skal Molde egentlig være dønn solide favoritter. Det som bekymrer noe er at dette er et lokaloppgjør, hvor Molde har slitt enormt de siste årene og står uten seier på de fire siste. Likevel velger vi å gi de tillit her i dag og spiller B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

4. Lillestrøm – Tromsø
Med 3-0-1 på de fire siste holder Lillestrøm fortsatt sølvplassen med 36 poeng. Forsvarsmessig er det meget bra med kun 14 baklengs, noe som faktisk er best i Eliteserien. De var noe heldige sist mot Sarpsborg 08 når de vant 2-0, for Sarpsborg 08 fikk to mann utvist og dermed ble det spill mot et mål i hele andre omgang. Hjemme på Åråsen har de vært enormt sterke med 6-0-1 og 18 poeng på sju kamper, hvor det kun har blitt to baklengsmål. Også Lillestrøm har nylig vært å spilt E-cup, hvor de dessverre tapte 1-3 her hjemme for belgiske Antwerp. Holst og Adams er skadet.

Tromsø tok endelig sin første seier på åtte kamper nest sist med 3-0 hjemme på Alfheim over Sandefjord, men med 1-1 borte mot Kristiansund sist ble det en kjapp nedtur igjen etter at seieren glapp på en straffe på overtid. Med 1-6-2 siste ni har Tromsø blitt noen skikkelig uavgjortspesialister, og slikt blir det ikke mange poeng av. Med 17 poeng holder de hodet så vidt over vannet på en 13.plass, hvor de akkurat nå har poenget ned til Haugesund. Borte har Tromsø vært rimelig svake denne sesongen med fem poeng på åtte kamper. Robertsen og Opsahl er fortsatt ute med skader, mens Nilsen også er ute med karantene.

Lillestrøm blir klare favoritter her på hjemmebane, men Tromsø klarer ofte uavgjort og Lillestrøm har en viktig E-cupkamp til uken. Derfor dobler vi opp med HU.

5. Sandefjord – Viking
Sandefjord opptrer meget ustabilt, og etter 2-1-3 på de seks siste er man egentlig litt usikre på hvordan ståa i klubben er. Men totalt sett holder de fortsatt bra stand fra en 9.plass med 20 poeng, selv om det kun skiller fire poeng ned til Haugesund på kvalik. Svakheten kommer her på hjemmebane, for der har de vært svake med fem poeng på sju kamper. Heldigvis har de levert på bortebane, men nå begynner avstanden nedover på tabellen å krympe. Sist ble det 0-3 borte mot Tromsø, mens de slo Kristiansund 2-0 her hjemme i en laber forestilling nest sist. Moen Foss, Mørk og Singh er ute med skader, mens Vega og Jansen er usikre.

I serien har det trøblet en del for Viking i de siste kampene, for etter 2-4 borte mot Vålerenga sist har de 2-2-4 på de åtte siste. Det gir en femteplass med 28 poeng, seks poeng unna bronsen som Bodø/Glimt har taket på for øyeblikket. Men det går svært mye bedre for Viking ute i Europa, for de spilte meget bra når de slo ut Sparta Praha i den forrige runden av Conference League før de også høvlet over Sligo Rovers hele 5-1 i den første kampen i den tredje runden nå denne uken. Nå har de fått et par dager siden den kampen, og siden det ble en lett kamp ble det heller ikke den tøffeste kampen sånn sett. Borte i serien står de med ti poeng etter åtte kamper og de er nok litt revansjesugne her etter at Sandefjord vant 2-1 i Stavanger i tillegg til at de slo Viking hele 3-0 her i fjor. Fridjonsson og Solbakken er ute med karantene, mens Auklend er skadet. Stensness og Hagen er også usikre for bortelaget.

Sandefjord er uberegnelige, men har ikke levert på hjemmebane så langt. Viking har heller ikke den beste formen, men skal være det beste laget. Sandefjord har dog vunnet de to siste kampene mot Viking og vi tør ikke utelate de helt. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren,

6. Strømsgodset – Sarpsborg 08
Strømsgodset sakker mer og mer akterut på tabellen etter 1-2-3 på de seks siste. Sist ble det 0-3 borte mot Molde, og 1-1 og 0-0 i de to siste hjemmekampene mot HamKam og Odd får heller ikke godkjent. Nå ligger de på en 7.plass med 22 poeng, og avstanden oppover på tabellen begynner å bli lang. Med seks poeng ned til Haugesund på kvalik er det fortsatt ingen krise, men nå trengs det noen trepoengere for å gi litt ro i gruppen. 14 poeng på åtte hjemmekamper er fortsatt godkjent, og de knuste Sarpsborg 08 hele 5-0 her forrige sesong, De har solgt spydspissen Salvesen til Bodø/Glimt nylig, mens Braut Brunes har kommet inn som erstatter fra Lillestrøm. Krasniqi er ute for resten av sesongen.

Et annet lag i motgang for tiden er Sarpsborg 08. Etter 0-2 hjemme for Lillestrøm sist står de med ganske fæle 1-0-5 på sine seks siste. Fire strake tap har det blitt, og de soste bortekampene viser 1-3 mot Haugesund, 1-4 mot Bodø/Glimt og 2-3 for HamKam. De har rast gjennom tabellen, og ligger helt nede på 11.plass med 19 poeng kun tre poeng over kvalik. Sarpsborg 08 vant hele 5-1 i det motsatte oppgjøret for knappe to måneder siden, men de tapte klart 0-5 her forrige sesong. Ni poeng på sju bortekamper er kun middels. Her er Horn og Saletros ute med suspensjon, mens Maigaard er skadet. I tillegg er Lindseth solgt til CSKA Sofia.

Strømsgodset trenger en seier og den kan komme mot et Sarpsborg 08 helt ute av slag. Men vi er langt fra sikre, og vi garderer heller opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Raufoss – Stjørdals-Blink
Raufoss har en helt enorm form, og seieren 2-1 borte over Mjøndalen sist var deres sjuende på de ti siste (7-2-1). Med det har Raufoss klatret helt inn i både playoff og opprykksstrid. For med 30 poeng er de nå oppe på en 5.plass, og med fem poeng poeng opp til Sandnes Ulf på andreplass skal man kanskje ikke utelukke noe med den formen Raufoss viser nå. Hjemme er det faktisk ikke mer en helt ok med 15 poeng på ni kamper hvor de to siste kun har gitt ett poeng mot topplagene Sandnes Ulf (1-1) og Brann (0-5).

For Stjørdals-Blink er status en helt annen hvor de fortsatt er under streken med ni poeng etter 1-0-6 på de sju siste. Men de tok sesongens andre seier sist, hvor de tok sin andre seier over Grorud med 1-0 på hjemmebane. Det var også deres første poeng på eget gress, og seieren var nok et viktig avbrekk fra en hverdag preget av skuffelser og økonomiske problemer. Nå har de fortsatt poenget opp til Skeid på kvalik, men de fikk en luke på tre poeng ned til Grorud nederst på tabellen. Borte står de med seks poeng på ni kamper denne sesongen.

Raufoss er i kjempeform og blir klare favoritter i denne. H.

8. Sogndal – KFUM
Etter fem kamper uten tap ble Sogndal slaktet hele 0-6 borte mot Sandnes Ulf sist. Men her hjemme på Fosshaugane er de enormt mye bedre hvor de står med 19 poeng på ni kamper. Begge de to siste her på hjemmebane er vunnet med 4-3 over Stabæk og 4-0 over Grorud. Etter tapet sist har de havnet utenfor playoff med en 7.plass og 29 poeng, men det skiller bare målforskjellen opp til dagens motstander KFUM.

Heller ikke KFUM kommer fra en særlig bra innsats hvor de slet overraskende mye hjemme mot Åsane i 2-2 kampen sist. de ligger på den sjette og siste playoffplassen med 29 poeng, hvor de kjemper mot blant andre dagens motstander Sogndal. Med 1-2-2 siste fem er formen ikke blant de sterkeste, men borte bruker de å være ganske gode med 17 poeng på ni kamper. Dermed er de klart bedre borte enn hjemme, men her møter de et hjemmesterkt Sogndal og KFUM har tapt her de tre siste årene.

Sogndal er blant de aller beste på hjemmebane, men slapp altså inn hele seks mål sist. Heller ikke KFUM er i sin beste form, men gjør det ok på bortebane. Vi tror HU bør holde.

9. Stabæk -Brann
Ukens toppoppgjør i OBOS-ligaen kommer her hvor Stabæk tar i mot Brann. Stabæk har kanskje skuffet en smule denne sesongen, da særlig her på slutten hvor de hadde en liten bølgedal med 2-2 hjemme mot KFUM og 3-4 borte mot Sogndal. Men de har tatt seg sammen og vunnet begge de siste med 2-0 over Grorud og 4-2 over Fredrikstad. Med 34 poeng er de helt oppe i ryggen på Sandnes Ulf på andre som har 35, og de er med i trioen av lag som kjemper om andreplassen bak suverene Brann. Men de trenger å bedre formen sin her på hjemmebane, for 13 poeng og ti scoringer etter åtte kamper er langt unna blant de beste. Stabæk holdt Brann til 1-1 i Bergen, og de kommer til å prøve på det samme her.

Det er ikke sikkert det går, for Brann er totalt overlegne i år og leder tabellen med 48 poeng. De har allerede fått 13 poeng ned til Sandnes Ulf, og det skal ekstremt mye til for at de ikke rykker opp selv om fotballen er rund. De spiller meget bra, og spillere som feks Mathias Rasmussen og Bård Finne scorer mål som aldri før. 13-1-0 på de 14 siste er helt enormt, og det er faktisk bare Stabæk som har klart å ta poeng fra Brann siden 23. april. På bortebane er Brann helt feilfri med 9-0-0 og 27 poeng, og de kan altså ta sin tiende strake borteseier i serien her.

Denne er en toppkamp, og selv om vi setter Brann som favoritter har Stabæk vist at de kan ta poeng mot de på en god dag. Vi prøver oss med UB.

10. Leicester – Brentford
Leicester havnet bakpå fra start av forrige sesong, og selv om avslutningen var sterk med tre seire på de fire siste klarte de ikke å ta igjen West Ham som tok den sjette og siste E-cupplassen med 56 poeng. Leicester havnet fire poeng bak med 52, og det var forsvaret som var problemet med hele 59 baklengs. Kun fem lag slapp inn flere mål, og det er noe de må fikse på foran denne sesongen. Hjemme var de ganske bra med 34 poeng på 19 kamper, og de vant denne kampen 2-1 i mars. De har vært meget rolige på transfersiden, men keeper Schmeichel har dratt videre til Nice. Fire strake seire i treningskampene kan bety at formen er godt intakt. Barnes, Bertrand og Pereira er ute med skader.

Brentford fikk en bra start på sesongen i fjor, og den holdt seg egentlig hele veien inn hvor de endte opp på en rolig 13.plass med 46 poeng uten å ha vært med i noe som helst nedrykksstrid. 22 poeng på 19 bortekamper var helt kurant levert, men nå kommer den typisk vanskelige andresesongen. Brentford har vært gode i sine siste treningskamper hvor de har slått både Brighton (1-0), Arsenal (2-1) og Betis (1-0). Foran denne må de klare seg uten Kristofer Ajer, Canos og Pinnock som er skadet, og siden forrige sesong har de bla. mistet Christian Eriksen til Manchester United, mens Strakosha og Hickey kanskje er de best kjente nyervervelsene så langt.

Leicester er fort det beste laget her, men vi husker fra i fjor at Brentford ikke er fremmede for å sjokkere. Vi må helgardere opp med HUB.

11. Manchester United – Brighton
Det har vært noen turbulente sesonger for Manchester United, som har opplevd hyppige managerskifter og ikke har vunnet en tittel siden 2017 i Europa League. Før årets sesong er det er ny optimisme i klubben, noe som i stor grad skyldes at tidligere Ajax-trener Erik Ten Hag har kommet inn dørene på Old Trafford. De røde djevlene håper at den nederlandsk taktikeren kan sørge for at det spilles Champions League-fotball på Drømmenes teater igjen neste sesong. Skal det skje, må de vinne mot lag som Brighton. Sesongoppkjøringen startet svært positivt for De røde djevlene som slo Liverpool, Melbourne Victory og Crystal Palace henholdsvis 4-0, 4-1 og 3-1, men de står med to tap og én uavgjort i de tre siste kampene. Likevel; Manchester United-laget virker farligere offensivt og har scoret 14 mål i treningskampene. Ten Hag har en tydeligere plan enn sine forgjengere hvordan han vil spille fotball, og spillere som Jadon Sancho, Anthony Martial og Marcus Rashford har tidvis sprudlet etter at nederlenderen tok over. Treningskampene har vist at det fortsatt er grunn til å være bekymret over forsvarsspillet. United har kun klart å holde nullen én gang i oppkjøringskampene, og Ten Hag vet antakeligvis ikke ennå hva som er hans beste førsteellever, men de vil neppe bli pepret av et Brighton-lag som slet med å skape sjanser sist sesong. Martial og Williams er eneste fravær.

Graham Potters Brighton scoret kun 42 mål i ligaen i 2021-2022-sesongen. Det var det fjerde laveste i divisjonen. Likevel gjorde de en meget fin sesong hvor de havnet helt oppe på en 9.plass. Men de trenger å score flere mål. Kun 18 år gamle Julio Enciso har blitt hentet inn i løpet av sommeren for å styrke angrepet. Det skremmer ingen, selv ikke et rufsete Manchester United-forsvar. The Seagulls har scoret i tre av de fire siste bortekampene på Old Trafford, men at de skal score flere mål enn United søndag virker urealistisk. Brighton hadde det sjette beste forsvaret i Premier League sist sesong, men sommersalgene av midtbanestjernen Yves Bissouma og forsvarssjefen Marc Cucurella vil gjøre Potters lag mer sårbare bakover. Moder er fraværende for Brighton her.

Vi tror Manchester United får den starten de vil ha, og setter de sikker her hvor Brighton vil slite uten Cucurella der bak. H.

12. West Ham – Manchester City
Med 56 poeng knep West Ham den sjette og siste E-cupplassen forrige sesong. West Ham var jo en stund med i kampen om Champions League også, men falt litt igjennom på slutten av sesongen med 1-2-4 siste sju. Kanskje ble de noe forstyrret av at de også hang bra med i Europa League hvor de kom seg helt til en semifinale før det sa stopp mot Eintracht Frankfurt. Hjemme på London Stadium gjorde det ganske ok i fra seg, hvor det ble hentet 32 poeng på 19 kamper. Nå har de dog en noe skeptisk form før seriestarten, hvor de ikke har vunnet på de fem siste treningskampene mot helt middels motstand. Ut siden forrige sesong har Noble, Yarmolenko og Masuaku dratt, mens de har hentet inn spennende Scamacca, Cornet og Areola. Her Aguerd ute, mens både Diop, Scamacca og Ogbonna er usikre.

For regjerende mester Manchester City er det så klart en ting som er nytt siden forrige sesong. Og det er en forskjell som betyr enormt mye for oss nordmenn som følger med Premier League. For det var Manchester City som fikk kloa i Erling Braut Haaland, og han vil ha et enormt fokus på seg denne sesongen. Han rakk uansett å putte sin første scoring i 1-0 seieren over Bayern Munchen, og dermed er tonen allerede satt for forventningene som vil settes på Haaland denne sesongen. For Manchester City vant serien i fjor, hvor de også var det mestscorende laget med 99 mål på 38 kamper. De røk ut i semifinalen av Champions League mot Real Madrid, og når det var Liverpool som vant både FA-cup og Ligacup ble det ganske tynt med pokaler sånn totalt sett selv om de vant ligagullet. Nå har storscoreren kommet inn i troppen, og nå forventes det også flere sølvtøy inn dørene. Det ble ikke full klaff i det første forsøket når de tapte klart 1-3 for Liverpool i Community Shield, men City får garantert flere muligheter utover i sesongen. Foruten Haaland har også blant annet Alvarez og Phillips kommet inn, mens Sterling, Gabriel Jesus, Fernandinho og Zinchenko er de viktigste på ut-lista. Laporte er ute med skade, mens Mendy fortsatt er suspendert for City.

Manchester City ble avvæpnet av Liverpool i Community Shield, men her blir de uansett klare favoritter. B.

Sportspills 96-rekker:
1. Vålerenga – Aalesund H

2. Haugesund – Jerv H

3. Kristiansund – Molde B

4. Lillestrøm – Tromsø HU

5. Sandefjord – Viking UB

6. Strømsgodset – Sarpsborg 08 HU

7. Raufoss – Stjørdals-Blink H

8. Sogndal – KFUM HU

9. Stabæk – Brann UB

10. Leicester – Brentford HUB

11. Manchester United – Brighton H

12. West Ham – Manchester City B

Sportspills 432-rekker:
1. Vålerenga – Aalesund H

2. Haugesund – Jerv H

3. Kristiansund – Molde UB

4. Lillestrøm – Tromsø HU

5. Sandefjord – Viking HUB

6. Strømsgodset – Sarpsborg 08 HUB

7. Raufoss – Stjørdals-Blink H

8. Sogndal – KFUM HU

9. Stabæk – Brann UB

10. Leicester – Brentford HUB

11. Manchester United – Brighton H

12. West Ham – Manchester City B

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments