onsdag, august 17, 2022
HjemNyheterLiverpool får høre det etter startdrama: – De virket tafatte

Liverpool får høre det etter startdrama: – De virket tafatte

Liverpool får høre det etter startdrama: – De virket tafatte


FULHAM – LIVERPOOL 2-2:

Liverpool så en stund ut til å være på vei mot et comebackseier av godt gammelt merke etter å ha havnet bakpå under i ligapremieren mot Fulham.

Men etter et vakkert utligningsmål, som nok kan bli stående som et av sesongens mest snedige scoringer, kom Fulham og den tidligere utskjelte spissen Aleksandar Mitrovic seg raskt tilbake i føringen.

Kampen endte 2-2 takket være en Mohamed Salah-scoring ni minutter før full tid.

Etter kampslutt oppsummerte tidligere Liverpool-spiss Peter Crouch forestillingen på følgende måte overfor BT Sport:

– Liverpool virket tafatte. Dette er ikke det Liverpool-laget vi har sett som har vært nådeløse. Men vi må gi ære til Fulham og jobben manager Marco Silva har lagt ned, sa Crouch.

IKKE OVERBEVIST: Peter Crouch hadde ikke all verdens til overs for ligapremieren til gamleklubben Liveprool.

IKKE OVERBEVIST: Peter Crouch hadde ikke all verdens til overs for ligapremieren til gamleklubben Liveprool. Foto: Jon Super (AP / NTB)

Manager Jürgen Klopp sa seg langt på vei enig i kritikken da han pratet med Sky Sports.

– Vi fikk med oss ett poeng fra en veldig dårlig kamp, sånn som jeg ser det. Innstillingen var ikke den riktige i starten. Vi fortjente ikke mer. Prestasjonen må bli enormt mye bedre. Vi gjorde det motsatte av det vi ønsket å gjøre. Resultatet hendler ikke om dommeren, påpekte Klopp.

Spisser i sentrum

Et straffespark ble tildelt storvokste Mitrovic, i en duell med Virgil van Dijk, da vertene tok Reprisene så ut til å vise at Fulham-angriperen stupte i gresset særdeles lett. Fra krittet satte han likevel inn 2-1.

– Denne situasjonen kommer til å bli diskutert. Jeg synes det er et billig straffespark, bemerket Viaplays ekspertkommentator Tor Ole Skullerud.

Mitrovic var en skygge av seg selv sist Fulham spilte i ligaen for to sesonger siden. Londonlaget rykket ned og spissen bidro med bare tre scoringer.

Den ferske Liverpool-spissen Darwin Núñez (23) ble introdusert for Premier League da Liverpool strevde overraskende tungt i ligapremieren mot Fulham.

23-åringen ble på mange måter redningen på en uventet svak Liverpool etter å ha erstattet Roberto Firmino bare noen få minutter etter sidebyttet. Først utlignet han til 1-1 på fikst vis.

Seinere var han involvert igjen da han var nest sist på Mohamed Salahs 2-2-scoring.

GIGANT: Darwin Núñez viste hva han kan by på som Liverpool spiss etter et sterkt innhopp mot Fulham.

GIGANT: Darwin Núñez viste hva han kan by på som Liverpool-spiss etter et sterkt innhopp mot Fulham. Foto: Peter Cziborra (Reuters / NTB)

Uruguyaneren brukte ikke lang tid på å presentere seg med en fikk hælflikk som avslutning på et innlegg fra Mohamed Salah. Spissen kom dog litt for tett på keeper Marek Rodák. Slovaken fikk avverget med beinet.

Bare et par minutter seinere var det likevel tid for en ny og bedre avslutning, med samme avslutningsteknikk. Denne gangen med scoring og 1-1 som resultat.

Det er ikke mange som kan vise til et like betydningsfullt innhopp i første Premier League-kamp. I statistikken til Opta er Sergio Agüero og Álvaro Morata de eneste andre som har levert både mål og assist etter å ha entret første ligakamp fra benken.

Dommer-miss

Da Championship-storscoreren Mitrovic skaffet hjemmelaget uttelling etter en drøy halvtime, var det på ingen måte ufortjent.

Serberen steg til værs ved den bakre stolpen, på et innlegg fra Kennt Tete fra høyre i banen. Mitrovics heading gikk muligens via bakhodet til Trent Alexander-Arnold, og opp i garnet over de utstrakte armene til Alisson.

– Han stiger til vers og stanger Fulham i ledelsen. Og Craven Cottage knaker i forføyningene nå! kommenterte Kasper Wikestad i Viaplays sending.

TV-reprisene fokuserte på en situasjon like i forkant der Jordan Henderson mistet ballen etter å ha blitt trampet på av Fulham-nykommer João Palhinha.

Det hele så ut til å være et klart frispark, men VAR-dommerne som gikk igjennom situasjonen på nytt valgte å ikke gripe inn. En tydelig frustrert Jürgen Klopp slo ut med armene på sidelinja over forseelsen mot lagkapteinen.

I Viaplays pausestudio var mente Fredrik Ljungberg at situasjonen med Henderson skjedde litt vel langt tilbake i tid for at dommerne skulle annullere Fulhams mål. Det stemte også godt med forklaringen VAR-dommerne hadde kommet med om at dette var en annen spillsekvens.

Men Ljunberg og studiokollega Eirik Bakke var likevel klare på at dommer Andrew Madley burde grepet inn umiddelbart etter Palhinhas tramp på hælen til Liverpools midtbaneveteran.

– Jeg synes det er litt dårlig av dommeren. Det der skal være frispark, bemerket den tidligere Arsenal-stjernen.

Díaz-muligheter

Sekunder seinere var Luis Díaz noen små tidelssekund for seint ute til å komme seg på et innlegg fra Andrew Robertson.

Díaz var heller ikke ferdig med førsteomgangen der. Colombianeren viste hvor farlig han kan være da han hamret ballen opp i metallet ved det lengste krysset.

Klopps stjernegalleri imponerte dog på ingen måte i startfasen av kampen. I løpet av de første minuttene var det Fulham som kom til noen farlige angrep i nærheten av Liverpool-keeper Alissons bur.

Vingprofilen Díaz skrudde en ball inn i nettet til Fulham omtrent den første gangen rødtrøyene var på besøk inne i 16-meteren til vertene. Den scoringen ble i imidlertid vinket av for en tydelig offside på Robertson like før.

Tidlig i andre omgang sendte Liverpools manager inn spissnykommer Darwin Núñez og Harvey Elliott for Roberto Firmino og en tilsynelatende skadd Thiago.

Det skulle vise seg å gi en ønsket effekt for de helrøde. Ett poeng ble berget med spissen fra Uruguay i en av hovedrollene.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments