onsdag, august 17, 2022
HjemNyheterJorginho sikret Chelsea drømmestart på PL-sesongen – brøt fryktelig Goodison-rekke

Jorginho sikret Chelsea drømmestart på PL-sesongen – brøt fryktelig Goodison-rekke

Jorginho sikret Chelsea drømmestart på PL-sesongen – brøt fryktelig Goodison-rekke


Chelsea hadde nemlig ikke slått Everton på fremmed gress siden april 2017, og London-klubben gikk inn i lørdagens oppgjør med fire strake serietap på Goodison Park.

I løpet av oppgjøret ble det lagt til henholdsvis åtte og ti minutter i de to omgangene. Dypt inne i overtiden av den første pekte Craig Pawson på krittmerket etter at Abdoulaye Doucouré la Ben Chilwell i bakken. I duell med Jordan Pickford var italienske Jorginho iskald.

Store deler av æren for seieren skal keeper Edouard Mendy også ha.

Halvveis ut i første omgang ble sisteskansen tvunget ut i full strekk etter en flott heading fra James Tarkowski. Den senegalesiske sisteskansen vartet opp med en feberredning og hindret Everton-ledelse. Også etter pause sto 30-åringen i veien for flere gode muligheter fra vertene.

Viktig

Det betød tre viktige poeng for Thomas Tuchels mannskap. Arsenal og Tottenham har begge vunnet sine åpningskamper denne helgen, mens Liverpool snublet og avga poeng borte mot Fulham. Manchester City og Manchester United sesongåpner i Premier League søndag.

Nyervervelsene Raheem Sterling og Kalidou Koulibaly startet begge kampen for Chelsea. Marc Cucurella kom inn fra benken i andre omgang.

For Frank Lampard og Everton ble lørdagens kamp tung på flere måter. Tidlig i første omgang ble den unge midtstopperen Ben Godfrey båret av banen med en alvorlig ankelskade. Etter pause måtte lagets andre midtstopper, Yerry Mina, også gå av banen med skade.

Skadd

Tidligere denne uken ble det klart at spydspiss Dominic Calvert-Lewin mister flere av klubbens kamper i sesonginnledningen.

Neste helg tar Chelsea imot tidligere trener Antonio Conte og Tottenham til London-derby på Stamford Bridge. Everton skal på sin side til Birmingham og møte et Aston Villa-lag som lørdag ettermiddag fikk en blytung åpning på sesongen med 0-2-tap mot Bournemouth.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments