onsdag, august 17, 2022
HjemNyheterBet seg merke i denne Haaland-detaljen mot Liverpool

Bet seg merke i denne Haaland-detaljen mot Liverpool

Bet seg merke i denne Haaland-detaljen mot Liverpool


MANCHESTER/OSLO (Nettavisen): – Alt han gjorde der er hva Sergio Aguero gjorde i sin «prime».

Det sier Simon Bajkowski til Nettavisen. Han er sjefsskribent i Manchester Evening News med Manchester City som ansvarsområde, og lot seg imponere av Haalands involveringer da City satte inn 1-1 i Community Shield-oppgjøret mot Liverpool.

Nettavisen er på plass i England, og gir deg alt fra åpningshelgen i Premier League!

Søndag får Haaland etter alle solemerker sin debut i Premier League for Manchester City når klubben møter West Ham klokken 17.30.

Jærbuen fikk sin ilddåp med 90 minutter mot Liverpool tidligere denne måneden, men 22-åringen måtte gå skuffet av banen med både 1-3-tap og en kjempemiss på overtid.

Les også: Hevder City-ansatte ble tatt på senga av Haaland: –⁠ Det er veldig uvanlig

Manchester City's Erling Haaland during the FA Community Shield match at the King Power Stadium, Leicester. Picture date: Saturday July 30, 2022.

DEBUT? Haaland kan få sin debut i Premier League søndag. Foto: Nick Potts

Fikk Aguero-vibber

Han var imidlertid involvert med positivt fortegn da de lyseblå utlignet til 1-1 etter 70.

Det har blitt spekulert heftig i om den norske superstjernen passer inn i Pep Guardiolas spillestil, men i opptakten til scoringen var han først oppspillspunkt, før han spilte ballen videre til Kevin de Bruyne og stormet inn i feltet da utligningen ved Julian Alvarez til slutt kom.

Bajkowski bet seg spesielt merke i Haalands involvering på scoringen da han så kampen i reprise.

I en Twitter-melding har han lagt ved skjermdump av nordmannens bevegelsesmønster, og overfor Nettavisen utdyper han at bevegelsen er akkurat det Guardiola er ute etter, og som han har manglet siden en viss argentiner var på sitt beste.

– Flinkere folk enn meg hadde sikkert lagt merke til det tidligere, men jeg så det da jeg så målet igjen. Kritikken mot Haaland gikk på at han ikke fullførte mange pasninger og ikke fikk ballen så mye og ble litt isolert, men den bevegelsen viser hvor godt han har tilpasset seg Manchester City.

Han flikk «flashbacks» til hvordan Sergio Aguero, en av de største legendene i klubben, opererte da han var på sitt beste.

– På en annen dag ville Foden spilt ballen på tvers og Haaland ville scoret. Da ville alle snakket om hvor godt han har tilpasset seg.

– Men han scoret ikke der og misset samtidig en stor sjanse, og da snakker alle om at han er så ulik dette laget. Men den bevegelsen viser hva han kan tilføre.

Soccer Football - Community Shield - Liverpool v Manchester City - King Power Stadium, Leicester, Britain - July 30, 2022 Liverpool's Mohamed Salah shakes hands with Manchester City's Erling Braut Haaland before the match Action Images via Reuters/Andrew Boyers

KONKURRENTER: Det er ventet at Erling Braut Haaland og Mohamed Salah vil kjempe i toppen av toppscorerlistene i Premier League. Foto: ANDREW BOYERS

– Vil ta tid

Bajkowski, som selv hadde et sit down-intervju med Haaland nylig, forteller at jærbuen er tydelig på at lagets prestasjoner er viktigere enn hans egne.

– Da jeg snakket med ham og spurte om ideen om at alle Premier League-forsvarere vil prøve å si at de holdt nullen mot ham, sa han at «om to eller tre spillere markerer meg, er det fint, for det gir plass til en lagkamerat». Han tenkte at han ikke nødvendigvis må score mål så lenge laget scorer.

Les også: Guardiola allerede «lei» av Haaland-spørsmål: – Jeg bryr meg ikke

Hør Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet» under, eller i iTunes, Spotify eller andre strømmetjenester:

– Er du overrasket over hvor raskt han har tilpasset seg?

– På en side, ja, for det tar tid å lære hva Guardiola vil. Men samtidig nei, for han er en verdensklassespiller, og av hva jeg har hørt så har han gjort hjemmeleksene sine. Jeg tror det blir veldig interessant, for i Dortmund måtte han være talismanen som scoret målene. I City vil laget score mål, mens du som spiller gjør det du skal.

Les også: Ødegaard avslører kuppforsøk: – Han bare lo

Soccer Football - Community Shield - Liverpool v Manchester City - King Power Stadium, Leicester, Britain - July 30, 2022 Manchester City manager Pep Guardiola REUTERS/Tony Obrien

SJEFEN: Pep Guardiola har i oppgave å få maksimalt ut av sin nye superstjerne på topp. Foto: TONY OBRIEN

Også Guardiola selv fikk naturligvis spørsmål om Haaland på sin pressekonferanse fredag. Spanjolen er klar på at spissen må stenge alt støy ute.

– Han må være seg selv. Etter det jeg har sett, tilpasser han seg veldig raskt, forteller han, og kom samtidig med en advarsel til Citys konkurrenter denne sesongen.

– Sist helg spilte han 90 minutter for første gang på fem måneder. Han er en stor mann (fysisk). Han trenger kanskje mer tid på å komme i sin beste form, men vi skal ha ham i fem år. Om folk tviler på at han vil score mål: Han vil score mål, sa City-sjefen.

Manchester City tar turen til London Stadium og West Ham kommende søndag, og enn så lenge ser det ut til at Erling Braut Haaland er tilgjengelig for Pep Guardiola.

– Jeg tror det vil ta tid, men om du ser på Kyle Walker som gikk fra Spurs. Han hadde PL-erfaring, men tilpasset seg raskt hva Guardiola ønsket av en back. Det finnes eksempler på det, og Haaland har overgått forventningene så langt i karrieren, så det er ingen grunn til at han ikke skal gjøre det igjen.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments