søndag, august 14, 2022
HjemNyheterFor ei stemme!

For ei stemme!

For ei stemme!


Sjøl om pianist og komponist Espen Berg (39) er den åpenbare sjefen i trioen, så spiller trommeslager Simon Olderskog Albertsen (31) og bassist Bárður Reinert Poulsen (33) så sentrale og viktige roller i kohorten at det faller naturlig å nevne kollektivet som ei stemme. Denne gjengen er på alle måter et ektefødt barn av jazzlinja i Trondheim og, sjøl om de tre nå er bosatt i Trondheim, København og Oslo, så har ikke samspillet og empatien tatt nevneverdig skade av det.

Berg er en melodiker og lyriker av høy byrd som med sin eminente teknikk sørger for at det kompliserte og intrikate låter nesten irriterende enkelt. Olderskog Albertsen og Poulsen leser og skjønner hva og hvor Berg vil fra første til siste takt. Det betyr at Espen Berg Trio har skapt et mer samstemt triouttrykk enn noen gang gjennom bandets fjerde visittkort.

Det swinger og groover i alle slags tempi underveis og når så Berg har invitert med trompeter Mathias Eick og tenorsaksofonist Hanna Paulsberg på noen spor og avslutter sammen med sin sambygding Silje Nergaard på den eneste ikke-sjølskrevne låta, Paul Simons «»I´d Do It For Your Love», så har «Fjære» blitt et lite smykke av ei plate og en solid manifestasjon av hva og hvem Espen Berg Trio er anno 2022.

Espen Berg Trio – «Fjære» – Odin Records/Musikkoperatørene

Les også: Om Tor Hammerø

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments