onsdag, august 17, 2022
HjemNyheterMer nedbør hemmer redningsarbeid i Kentucky

Mer nedbør hemmer redningsarbeid i Kentucky

Mer nedbør hemmer redningsarbeid i Kentucky


Noen områder i den fjellrike regionen er fortsatt utilgjengelig etter oversvømmelsene som forvandlet veier til elver, skylte bort broer og feide bort bolighus. Minst 28 mennesker er så langt registrert omkommet.

Dårlig mobildekning i området, som er et av USAs fattigste, bidrar også til å komplisere redningsinnsatsen.

– Dette er en av de mest ødeleggende, dødeligste oversvømmelsene vi har hatt i delstatens historie. Og mens vi prøver å grave oss ut, regner det igjen, sa guvernør Andy Beshear til TV-kanalen NBC.

– Flere titalls broer er ødelagt, noe som gjør det vanskelig å nå fram til folk, å få vann fram til folk. Hele drikkevannsanlegg er ødelagt, og vi jobber hardt for å få dem opp å gå igjen, sa han på en pressekonferanse i Knott County.

37 mennesker er fortsatt savnet etter at regnværet startet onsdag, og Beshear sa det kan ta uker å finne dem. Mange kan ha blitt skylt langt vekk fra sine hjem av flomvannet.

Etter at flomvannet trakk seg tilbake, var gater og veier dekket av et tjukt lag søle, og i den lille byen Hindman lå bygningsrester og annet skrot i hauger langs butikkfasadene. Like ved lå en bil opp ned i et elveleie.

Deler av det østlige Kentucky fikk mellom 200 og 270 millimeter regn på 48 timer i forrige uke, og mer er i vente mandag.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments