torsdag, august 11, 2022
HjemNyheterAvdød NBA-legende hylles av Obama og Jordan: – Banet vei for alle...

Avdød NBA-legende hylles av Obama og Jordan: – Banet vei for alle de svarte spillerne

Avdød NBA-legende hylles av Obama og Jordan: – Banet vei for alle de svarte spillerne


– I flere tiår ble Bill utsatt for fornærmelser og vandalisering, men han lot det aldri stoppe ham fra å stå opp for det som var rett. Jeg lærte så mye av måten han spilte på, måten han trente på og måten han levde livet på, skriver Obama på Twitter.

I 2010 ble han tildelt Presidentens frihetsmedalje, en av USAs høyeste sivile utmerkelser, av Obama, for sitt engasjement for borgerrettigheter.

– Han banet vei for alle de svarte spillerne som kom etter ham, meg selv inkludert. Verden har mistet en legende, sier den seksdobbelte NBA-mesteren Michael Jordan i en uttalelse.

Russell var Celtics’ store stjerne da de dominerte ligaen på 1960-tallet og vant NBA-tittelen hele elleve ganger med klubben mellom 1956 og 1969. Russell spilte hele karrieren for Boston-laget og var også trener for dem i flere sesonger.

Han ble kåret til ligaens beste spiller fem ganger og er innlemmet i basketballens Hall of Fame. Prisen for NBA-finalens beste spiller er oppkalt etter ham. Han vant også OL-gull med USA i 1956.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments