torsdag, august 11, 2022
HjemNyheterMener den gode United-stemningen kan snu fort: – Har sett det før

Mener den gode United-stemningen kan snu fort: – Har sett det før

Mener den gode United-stemningen kan snu fort: – Har sett det før


ULLEVAAL (Nettavisen): Manchester United tapte i generalprøven mot Atlético Madrid foran et fullsatt Ullevaal Stadion. Med Cristiano Ronaldo hjemme i Manchester, slet de røde djevlene med å omsette sjansene til mål.

Dette ble Erik ten Hags første tap som manager for United, til tross for at nederlenderen allerede har rukket å sette sitt preg på laget. Med tre strake seiere innledningsvis, har United nå spilt uavgjort og tapt i de to siste kampene.

Den britiske journalisten Andy Mitten, som skriver for blant annet The Athletic, er en av dem som følger klubben aller tettest. Han er ikke i tvil om at pilene peker i riktig retning og at ten Hag har fått luket bort flere av uromomentene, men tror garderoben kan forbli et problem.

– Det vil alltid være problemer i alle garderober, og det vil bli problemer, spesielt når lag taper. Noen spillere som skapte trøbbel er borte nå. Hvis United vinner, så forsvinner problemene, sier Mitten til Nettavisen etter treningskampen i Oslo.

LES OGSÅ: Sjokkerte mot Bodø/Glimt: – Helt sinnssykt

Vil ikke sammenligne med Solskjær

Ole Gunnar Solskjær fikk en strålende start som Manchester United-manager da han overtok etter José Mourinho i desember 2018. Nordmannen fikk umiddelbare resultater med seks strake seiere i Premier League.

Høsten 2021 gikk det langt dårligere for Solskjær, og til slutt tok tyske Ralf Rangnick over treneransvaret ut sesongen. Heller ikke det snudde situasjonen Manchester United befant seg i.

Mitten forteller at han ikke liker å sammenligne Erik ten Hag med Ole Gunnar Solskjær, men røper hvilken påvirkning nederlenderen har hatt.

– Det jeg kan si om ten Hag er at han har god innvirkning bak kulissene, slik som Ole hadde da han startet. Dessverre, mot slutten av Oles periode, så gikk det ikke bra. Forrige sesong under Rangnick var forferdelig, så ten Hag må få opp selvtilliten. Jeg tror han gjør det, men det er bare sesongoppkjøring, og jeg har sett det før. Spillerne kan ikke være så dårlige som de var forrige sesong.

Briten tar seg tid til å skryte av jobben Solskjær gjorde i United.

– Ole tilføyde en strålende «boost» til Manchester United da han tok over. Jeg tror, gitt hvor dårlige United var forrige sesong, at Erik ten Hag har tatt med seg nye ideer og en klar filosofi som har vært å se så langt, men ikke i dag. Han er en disiplinær som er respektert av spillerne. Det var også Ole, jeg likte ham som manager.

SITUASJONEN SNUDDE: Fra å levere en strålende start som Manchester United-manager, måtte Ole Gunnar Solskjær til slutt vinke til fansen for siste gang.

SITUASJONEN SNUDDE: Fra å levere en strålende start som Manchester United-manager, måtte Ole Gunnar Solskjær til slutt vinke til fansen for siste gang. Foto: John Walton (Pa Photos)

– Blir et problem

Selv om det har vært positive tendenser under ten Hags treningskamper, ønsker klubbens aller største stjerne seg bort, ifølge en rekke medier. «Kongen», som Cristiano Ronaldo omtalte seg selv om i en Instagram-kommentar fredag, vil være en del av søndagens treningskamp mot Rayo Vallecano.

– Er det best for Manchester United at Ronaldo blir, eller at han blir solgt?

– Jeg kunne argumentert det kraftig fra begge perspektiver, fordi han er en strålende spiller. Men jeg kan også se at han ikke vil passe perfekt inn i spillestilen til Erik ten Hag. Mange United-fans ville ikke brydd seg om han forlot klubben, mener Mitten.

Den anerkjente journalisten tror ikke det er noen problemer rundt Ronaldo, men at spilleren selv ønsker seg bort.

– Forrige sesong scoret han mange mål, strålende mål, jeg tror det er den beste spilleren jeg har sett i Manchester United. Men om en spiller ønsker å forlate klubben, da blir man et problem.

SPENNENDE TID I VENTE: Det spekuleres kraftig i om Cristiano Ronaldo vil forlate Manchester United før overgangsvinduet stenger.

SPENNENDE TID I VENTE: Det spekuleres kraftig i om Cristiano Ronaldo vil forlate Manchester United før overgangsvinduet stenger. Foto: Jon Super (AP)

Tror på signeringer

Manchester United har slitt på overgangsmarkedet denne sommeren. Det var knyttet enorm spenning til hvilke spillere som ville ta på seg den røde drakten neste sesong, men så langt er det kun Tyrell Malacia, Christian Eriksen og Lisandro Martínez som har skrevet under for klubben.

Den nederlandske midtbanespilleren Frenkie de Jong har lenge blitt koblet til klubben, men de fleste rapportene går på at Barcelona ønsker et salg, men at spilleren selv ikke ønsker å forlate den katalanske storheten.

Andy Mitten føler seg bombesikker på at klubben vil signere flere spillere før overgangsvinduet stenger.

– Jeg tror det vil bli flere signeringer. Hvis Ronaldo drar, så må de hente en spiss. Så er det de Jong, og om det ikke blir noe av, så må de hente en annen spiller. Så jeg tror det blir to nye signeringer, men det avhenger av om Ronaldo drar, spår Mitten.

Manchester United spiller første kamp i Premier League allerede den 7. august. Da kommer Brighton på besøk til Old Trafford. Om det blir med eller uten Ronaldo i troppen, gjenstår å se.

LES OGSÅ: Frykter kaos i Manchester United like før seriestarten: – Helt uvirkelig å se på

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments