mandag, august 15, 2022
HjemNyheterHerlig søndagskupong fra Eliteserien og OBOS-ligaen

Herlig søndagskupong fra Eliteserien og OBOS-ligaen

Herlig søndagskupong fra Eliteserien og OBOS-ligaen


Denne ukens søndagskupong består av to kamper fra Eliteserien, åtte fra OBOS-ligaen, en fra PostNord-ligaen og en fra Allsvenskan. Bonuspotten ble utdelt på lørdag, og er således på kun 200.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Tirsdag kan DU vinne 207 millioner i Eurojackpot. Legg din kupong her!

1.Molde – Strømsgodset
Molde seiler opp som det beste laget i Norge akkurat nå, og de strør egentlig om seg med gode kamper for tiden. Det til tross for at de fortsatt strever med en del skader. Det er imponerende for å si det mildt, og med 9-2-0 på de elleve siste i serien begynner det å bli lenge siden forrige nedtur. De leder nå tabellen med 36 poeng, tre poeng foran Lillestrøm. Sist fightet de hjem seieren 3-2 i en ganske jevn bortekamp mot Sandefjord hvor Brynhildsen kom inn å scoret seiersmålet fem minutter før slutt. Molde har også vært ute i Europa, hvor de kommer fra to meget sterke prestasjoner mot Elfsborg i Conference League der de vant begge kampene med 4-1 hjemme og 2-1 borte. Fortsatt er de uten Ellingsen, Haraldseid, Sigurdarson og Sinyan, men det er likevel bedre enn på lenge på fraværsfronten.

Strømsgodset viser ikke like fin form med 1-2-2 siste fem, og denne sesongen har de heller ikke vært like kruttsterke som vanlig på hjemmebane. For de kommer fra to litt svake hjemmekamper mot Odd (0-0) og HamKam (1-1), og når de også tapte sin siste bortekamp 0-1 for Aalesund er nok ikke stemningen helt på topp i Drammen. Nylig solgte de også spissen Salvesen til Bodø/Glimt, men det kan se ut som de får inn Braut Brunes fra Lillestrøm (vært utlånt til Start denne sesongen) som erstatter. Med en 7.plass og 22 poeng er fortsatt sesongen sett under ett ganske så ok, men nå trengs det kanskje en liten restart igjen for å få tilbake den formen de hadde for noen måneder siden. Åtte poeng på sju bortekamper er blant de svakeste i serien.

Molde går som toget nå, og blir soleklare favoritter her. Klar H.

2. Sarpsborg 08 – Lillestrøm
Hva har skjedd med Sarpsborg 08? Sesongen begynte så fint for Sarpsborg 08 hvor ting fungerte fint med ny trener og nye ideer. Nå begynner det å gli ut litt og litt, og med 1-0-4 på de fem siste har formen gått fra ganske bra til skrekkelig. Sist ble det 1-3 borte mot Haugesund, mens de tapte 0-1 for Vålerenga i sin siste hjemmekamp. De synker på tabellen, og en 11.plass med 19 poeng begynner å bli i svakeste laget. Det er noe spesielt når man ser at de scorer tredje flest mål i serien med sine 30, men når man så ser at de også slipper inn fjerde mest (26) så skjønner man kanskje hvor skoen trykker. Her i Sarpsborg har de hentet ti poeng på åtte kamper, og det blir litt for knapt til å henge med helt der oppe. Kristiansen er fortsatt skadet, mens Skipper er ute med rødt kort.

Lillestrøm holder fortsatt koken ganske bra på sølvplass, hvor de kun er tre poeng bak Molde. Nå har Lillestrøm også en kamp i bakhånd, og dermed er det så å si ingen forskjell på de to lagene i toppen. Etter en bitteliten nedgangsperiode slo Lillestrøm fint tilbake med en seier 2-1 borte mot Odd sist, og etter det har de vært ute i Europa hvor de tok seg enkelt videre til neste runde i Conference League etter to kamper og sammenlagt 6-2 over finske SJK. Med 15 bortepoeng på åtte kamper er de det nest beste bortelaget i Eliteserien, men de har ikke brukt å trives noe særlig her i Sarpsborg hvor de står med 0-1-4 i serien siden de sist vant i 2016. Holst er eneste kjente fravær.

Sarpsborg 08 imponerer absolutt ikke for tiden, men det er kanskje typisk de å vinne når man minst forventer det. Lillestrøm gjør det for all del bra, men vi er likevel ikke helt overbevist. Helgardering er tryggest. HUB.

3. Bryne – Brann
Bryne har tatt to viktige borteseire mot bunnlagene Skeid (2-1) og Stjørdals-Blink (2-0) i det siste, og det har gitt seks meget viktige poeng i kampen for å komme seg unna nedrykksstriden. For Bryne ligger fortsatt på den siste sikre plassen over streken, men nå har de 16 poeng og det betyr en luke på ni poeng ned til Skeid på kvalik. Bryne bruker vanligvis å være ganske så gode hjemme, men denne sesongen har de bare klart å hente ni poeng på åtte kamper og det er grunnen til at de ligger der de gjør. Med 0-2 mot Fredrikstad, 1-1 mot Kongsvinger og 0-0 mot Stjørdals-Blink på de tre siste hjemmekampene har det gått trått i det siste, og mot Brann har de nok små ambisjoner.

For Brann er i en helt egen klasse denne sesongen, og et opprykk virker ganske så trygt når man ser på hva de presterer ute på banen. Nå har Brann fått en luke på hele elleve poeng ned til Ranheim og Sandnes Ulf, og med 42 poeng på 16 kamper leverer de meget bra. 47-9 i målforskjell forteller om styrke, og i de siste kampene har de knust både Raufoss 5-0 borte og Kongsvinger 3-0 hjemme. Med 8-0-0 på bortebane har de en feilfri rad, og den brytes nok ikke her heller.

Brann er det soleklart beste laget i OBOS nå, og blir en klink vinner. B.

4. Grorud – KFUM
Grorud er nå det eneste laget i våre to øverste divisjoner for herrer som fortsatt venter på en seier. For med 0-6-10 er det fortsatt en smultring i vinnerkolonnen for Grorud som nå har hele seks strake tap med kun fire scoringer i serien. Det ble tap 1-3 borte mot Fredrikstad sist, mens her hjemme taper de gjerne knepent hvor de siste kampene viser 0-1 for Mjøndalen, 1-3 for Sandnes Ulf, 0-2 for Brann og 1-2 for Stjørdals-Blink. Seks poeng gir en nest siste plass målforskjellen foran Stjørdals-Blink, og de har kun poenget opp til Skeid på kvalik. Disse tre lagene har skilt seg klart ut i bunn av tabellen, og mest sannsynlig vil to av disse rykke ned mens det tredje laget vil ta en ganske heldig kvalikplass i en svak utgave av det nedre sjiktet i OBOS.

KFUM har vært noe varierende, men sist røk de på sitt andre tap mot Ranheim på en måned når de røk 1-2 hjemme, noe som gjør at rekken viser 2-1-2 på de siste fem. Deres siste bortekamp var ganske bra med 2-2 mot Stabæk, og med 3-0 over Åsane i den nest siste kan det se ut som de trives bedre borte enn hjemme for øyeblikket. Med sin 8.plass ligger de utenfor playoff akkurat nå, men det er meget jevnt og det er kun to poeng opp til Mjøndalen på sjette. Borte har de ganske kurante 14 poeng på åtte kamper.

KFUM blir jo klare favoritter her mot Grorud, men Grorud har spilt en del uavgjort i år, og det er skummelt å utelate de helt. Vi ender opp med B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

5. Kongsvinger – Mjøndalen
Kongsvinger hadde få muligheter borte mot suverene Brann sist, og det endte med tap 0-3. Men med 2-4-1 siste sju er formen uansett ganske ok, og her hjemme på Gjemselund har de gjort det klart godkjent med tolv poeng og 16 scoringer på sju kamper. Borteformen er ikke like fin, og dermed holder det ikke til mer enn en 11.plass og 17 poeng til sammen. Men med ti poeng ned til kvalik er nok likevel Kongsvinger ganske greit med sesongen hittil.

Mjøndalen begynte helt nydelig med 7-1-0 på de åtte første, men deretter har det sagt bom stopp med 1-2-5 på de åtte siste. Dermed er ikke sesongen mer enn middels når man har rundet 16 kamper, og en 6.plass med 27 poeng er nok litt under pari selv om de bare har fire poeng opp til Ranheim på 2.plass. Etter fem strake tap har det vært noe bedring for Vegard Hansens menn i de siste kampene, hvor de har spilt uavgjort mot Åsane (1-1) og Start (0-0) i tillegg til en seier over Grorud (1-0). Ti poeng på sju bortekamper er helt på det jevne.

Mjøndalen har skuffet denne sesongen etter at de hadde en fin start, mens Kongsvinger tar nok poeng her på Gjemselund til å ikke havne helt der nede. Her kan faktisk HU holde, men vi tar med HUB på 432-rekkeren.

6. Ranheim – Stjørdals-Blink
Ranheim tok en fin seier 2-1 borte over KFUM sist, og fikk dermed snudd trenden litt igjen etter to litt mer skuffende kamper mot Sandnes Ulf (2-3) og Sogndal (3-3). Ranheim ligger fortsatt oppe på en utrolig sterk andreplass med 31 poeng, men det er veldig jevnt og det skiller feks bare fem poeng ned til Raufoss som er utenfor playoff på en 7.plass. Ranheim har hatt godt utbytte av spissene Mehnert/Erlien som har stått for 17 av Ranheims 32 mål. Med 6-2-1 siste fem er formen holdt godt ved like, men de er faktisk bedre borte enn hjemme hvor de har 14 poeng på åtte kamper.

Stjørdals-Blink ligner mer og mer på en nedrykkskandidat, og den siste tidens problemer utenfor banen har det ikke akkurat gjort det enklere for de utpå matta å prestere. Nå står de med fæle 0-0-5 på de fem siste, og med 16 baklengs på de fem siste hagler det inn med mål. Nå ligger de helt nederst med sine seks poeng, men utrolig nok så klarer verken Skeid eller Grorud foran å plukke noe særlig med poeng de heller og dermed har de fortsatt bare poenget opp til Skeid på kvalik. Sist mistet de viktige Sondre Stokke på topp, og nå har han signert for dagens motstander Ranheim ut sesongen. Alle seks poengene til Stjørdals-Blink er kommet på bortebane, men her skal det mye til for at de vinner.

Ranheim har en flott sesong og ligger oppe på opprykksplass. Blink derimot virker helt ferdige, og et nedrykk er mer enn sannsynlig. H.

7. Raufoss – Sandnes Ulf
Raufoss viser gryende form for øyeblikket, og knuste regelrett Fredrikstad 4-0 på bortebane sist. Det var meget imponerende, og ser man bort fra 0-5 tapet mot Brann har Raufoss nå en helt nydelig rekke kamper. For med 7-1-1 på de ni siste begynner de for alvor å melde seg på, og nå ligger de kun poenget bak Mjøndalen i kampen om sjetteplassen som gir playoff. Hjemme har de fine 14 poeng på åtte kamper, selv om målforskjellen er i minus med 8-12.

Sandnes Ulf gjør det også de bra for tiden, hvor de kommer fra fire imponerende seire på rad. 3-1 borte over Grorud ble etterfulgt av 3-2 hjemme mot Ranheim, og etter 2-1 borte mot Start nest sist avsluttet de med hele 6-0 hjemme over Åsane senest. Dermed er de nå helt oppe i ryggen til Ranheim på 2.plass, hvor Sandnes Ulf kun er målforskjellen bak med 31 poeng. Borte er de blant de beste i OBOS-ligaen med 18 poeng etter åtte kamper.

Dette er to lag i knallform, og vi burde egentlig ha helgardert. Men på en noe vrien kupong ender vi opp med HU.

8. Stabæk – Skeid
Stabæk har ikke imponert i de siste kampene, og med 1-1 mot Brann, 2-2 mot KFUM og 3-4 mot Sogndal har de tapt noen posisjoner og ligger nede på en 4.plass med 28 poeng. Det er tre poeng bak duoen Sandnes Ulf og Ranheim som begge har 31, og en del av grunnen til den noe skuffende plasseringen er deres svake hjemmeform som viser ti poeng på sju kamper. Kun åtte scoringer på sju kamper er svakt, men her kommer kanskje en av de enklere hjemmekampene for sesongen.

For Skeid er intet bortelag. 0-0-7 og null poeng på bortebane er klart noe av grunnen til at de fortsatt ligger der nede i bunnen med sju poeng, Men de har fortsatt to lag bak seg til tross for den dårlige poengfangsten, og de har så absolutt burde tatt flere poeng når man ser på hva de har levert på banen. Men det er som regel på hjemmebane de spiller best, og med 4-17 i målforskjell her på bortebane har de ikke vist noen ting som tilsier en seier her. Formen viser 0-1-3 på de fire siste, hvor det ble 2-2 hjemme mot Raufoss sist etter at Skeid ledet 2-0 til det gjensto ti minutter. Ledet 2-0 gjorde de også nest sist borte mot Åsane, og også den gang slapp de inn to mål på de siste fem minuttene.

Skeid står uten poeng borte, og virker å få enormt med nerver på slutten av kampene. Stabæk er ikke noe sterkt hjemmelag i år, men får likevel et klart tips her. H.

9. Start – Fredrikstad
Etter ujevne 2-4-4 på de siste ti har de blitt lenge mellom seirene for Start sine del, og her hjemme har de slitt voldsomt i det siste med 0-2-3 på de fem siste forsøkene. Dermed begynner det å bli et stykke opp til playoff, hvor Start nå ligger på en 9.plass med 23 poeng fire poeng unna en playoff-plass. Sist var det noe forbedring med 0-0 borte mot Mjøndalen, mens de i sin siste hjemmekamp tapte 1-2 for Sandnes Ulf. Et klart minus er også at Lillestrøm har hentet tilbake toppscorer Braut Brunes, da han på det nærmeste er klar for en overgang til Strømsgodset.

Fredrikstad har en skuffende sesong. For etter at de gjorde det meget bra i opprykkssesongen i fjor har de ikke klart å gjenta den bedriften i år. En 10.plass med 21 poeng er langt unna noe playoff, og etter at det virket som de begynte å finne noe form med 2-4-0 på seks kamper kom det en stjernesmell sist når de røk hele 0-4 hjemme for Raufoss. Borte er det helt på det jevne med ni poeng etter åtte kamper.

Start skal jo egentlig være favoritten her, men hjemmeformen er ytterst svak, og nå mister de også Braut Brunes. Fredrikstad er intet topplag denne sesongen, men de kan snike med seg et poeng i denne. HU.

10. Åsane – Sogndal
Med 36 baklengs er Åsane de dårligste i ligaen bakover sammen med bunnlagene Skeid, Grorud og Stjørdals-Blink. Faktisk har de nøyaktig samme stats som Skeid, men likevel har de klart å hente ti poeng mer. Med 17 poeng ligger de likevel dårlig til på en 12.plass, og de kommer senest fra et stortap 0-6 borte mot Sandnes Ulf. 2-2-4 på de åtte siste er ingen fin rad, men ti poeng på åtte hjemmekamper får vel sies å være godkjent minus.

Sogndal tok en fin skalp sist når de slo Stabæk 4-3, og dermed viser raden ganske fine 2-2-0 på de fire siste. Men borte er de ikke like stabile, for mens de er det beste hjemmelaget i serien har de kun hentet ni poeng etter sju bortekamper hvor de faktisk slipper inn over to mål i snitt pr kamp. Sist ble det 3-3 borte mot Ranheim, i en kamp Sogndal ledet både 2-0 og 3-2. Med 28 poeng henger de fortsatt fint med i kampen om en playoffplass hvor de akkurat nå har en 5.plass.

Sogndals noe ustabile borteform gjør oss noe skeptisk. Men Åsane er helt på det jevne hjemme, og vi setter vel en poengdeling som mest sannsynlig her. UB.

11. Bærum – Asker
Etter 1-1-5 på de sju siste kampen har Bærum hatt en skikkelig downperiode, men de vant iallfall deres siste hjemmekamp fine 4-0 over Vålerenga 2 før ferien. Etter ferien har de spilt en kamp, og den endte med tap 0-3 borte mot Brattvåg. Med elleve poeng ligger Bærum under streken, men de har kun to poeng opp til nevnte Brattvåg på trygg grunn. Her hjemme er de faktisk det svakeste laget i serien med sju poeng på seks kamper.

Asker ligger også under streken med ti poeng, og dermed blir dette en enormt viktig kamp i bunnstriden. Asker er den store skuffelsen i år, og kanskje den største skuffelsen av alle i de tre øverste divisjonene i Norge. Etter ni kamper uten seier fikk de seg en opptur etter ferien når de slo Frigg 3-0 hjemme. Men nå er det bortekamp, og med 0-1-5 på de fem første bortekampene kan det ikke gå særlig verre iallfall for Asker som tapte 0-2 mot Levanger sist gang de var på bortetur.

Denne kampen er enormt viktig i bunnen av avdelingen, og man skulle helst ha dekket opp. Men på en tøff kupong må man ta noen valg, og vi satser på en H når man ser hvor svake Asker har vært på bortebane.

12. Elfsborg – Häcken
Elfsborg får veldig lite til å stemme for tiden. I serien står de med 1-2-2 på de fem siste etter at de tapte 0-1 og 0-3 borte mot Kalmar og Hammarby i sine to siste. Innimellom slagene der møtte de også Molde i Conference League-kvalik, og med sammenlagt 2-6 der ble de regelrett slaktet hvor de tapte begge kampene. En 10.plass og 20 poeng etter 15 kamper i serien er meget skuffende, og selv om de faktisk scorer fjerde flest mål av alle (26) ligger de langt bak topplagene. Her hjemme holder de dog ganske bra stand fortsatt med 14 poeng på sju kamper.

Häcken fikk sitt første tap på tolv kamper sist når Djurgården ble for sterke her på eget gress hvor de til slutt røk 1-2. Dermed overtok Djurgården teten, mens Häcken nå ligger på andreplass to poeng bak. Det er jevnt helt der oppe, og mens Djurgården har 33 poeng kommer Häcken (31), AIK (3-1), Hammarby (30) og Malmö FF (30) like der bak. På bortebane har Häcken gjort det sylskarpt, og de er det aller beste laget i Allsvenskan her med 18 poeng på åtte kamper.

Elfsborg skuffer, mens Häcken overrasker. Men akkurat her hjemme er Elfsborg fortsatt gode, og vi tør ikke risikere særlig mye her. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1.Molde – Strømsgodset H

2. Sarpsborg 08 – Lillestrøm HUB

3. Bryne – Brann B

4. Grorud – KFUM B

5. Kongsvinger – Mjøndalen HU

6. Ranheim – Stjørdals-Blink H

7. Raufoss – Sandnes Ulf HU

8. Stabæk – Skeid H

9. Start – Fredrikstad HU

10. Åsane – Sogndal UB

11. Bærum – Asker H

12. Elfsborg – Häcken HU

Sportspills 432-rekker:
1.Molde – Strømsgodset H

2. Sarpsborg 08 – Lillestrøm HUB

3. Bryne – Brann B

4. Grorud – KFUM UB

5. Kongsvinger – Mjøndalen HUB

6. Ranheim – Stjørdals-Blink H

7. Raufoss – Sandnes Ulf HU

8. Stabæk – Skeid H

9. Start – Fredrikstad HU

10. Åsane – Sogndal UB

11. Bærum – Asker H

12. Elfsborg – Häcken HUB

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments