mandag, august 15, 2022
HjemNyheterRusslands ambassade i London tar til orde for «ydmykende» henrettelser av ukrainske...

Russlands ambassade i London tar til orde for «ydmykende» henrettelser av ukrainske soldater

Russlands ambassade i London tar til orde for «ydmykende» henrettelser av ukrainske soldater


Den russiske Twitter-meldingen ble lagt ut lørdag kveld, i kjølvannet av en opphetet utveksling etter en eksplosjon som drepte rundt 50 ukrainske krigsfanger i en fangeleir i Donetsk.

Myndighetene i Kyiv mener Russland drepte krigsfangene med overlegg, mens Russland har hevdet at ukrainerne angrep fengselet og drepte sine egne for «å avskrekke ukrainske styrker fra å overgi seg».

Blant de drepte var medlemmer av Azov-regimentet, en enhet i den ukrainske nasjonalgarden som hadde base i Mariupol og var sentrale i forsvaret av byen. I russisk propaganda fremstilles denne enheten som nazistisk.

– Azov-militante fortjener henrettelse, men ikke ved skyting, men ved henging, fordi de ikke er virkelige soldater. De fortjener en ydmykende død, skrev den russiske ambassaden i sin Twitter-melding.

I meldingen var det også vedlagt en video som ble påstått å vise et par i Mariupol. De hevdet å ha blitt beskutt av de ukrainske styrkene som hadde forskanset seg i stålverket Azovstal under kampene i byen.

– Russland er en terrorstat. I det 21. århundret er det bare barbarer og terrorister som kan snakke på diplomatisk nivå om at folk fortjener å henrettes ved henging. Russland kan regnes som en statlig sponsor av terrorisme, sier Andrij Jermak, president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef.

Mariupol ble lagt i grus av de russiske invasjonsstyrkene under erobringen av byen. Det er ukjent hvor mange som ble drept i kampene der, men ukrainske myndigheter har sagt at det dreier seg om minst 22.000 sivile. Tallet er ikke uavhengig bekreftet.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments