torsdag, august 11, 2022
HjemNyheterBonuspotten skal deles ut på lørdagens tippekupong

Bonuspotten skal deles ut på lørdagens tippekupong

Bonuspotten skal deles ut på lørdagens tippekupong


Denne ukens lørdagskupong består av fem kamper fra Eliteserien, seks kamper fra serieåpningen i Championship i tillegg til finalen i Community Shield. Bonuspotten har steget til ca. 3,4 millioner kroner, og den skal dermed fordeles på alle med tolv rette på lørdag. Samlet tolverpott er forventet å bli ca. 4,5 millioner kroner, og det er med andre ord flotte forutsetninger denne gangen. Innleveringsfristen er som alltid kl. 15.55.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Spill her!

1. Jerv – Vålerenga
Nå ser det tungt ut for Jerv som med 1-1-8 på de siste ti virkelig begynner å ramle litt sammen. Sist ble det hele 0-5 borte mot Bodø/Glimt, og dermed har de fått hele ti baklengs på de tre siste kampene sine. Med elleve poeng ligger de under streken, men nå har det blitt fem poeng opp til sikker plass, mens de har to poeng opp til Tromsø på kvalik. De gjør det klart best her hjemme i Grimstad, hvor de med ti poeng på åtte kamper ofte spiller ganske jevnt med motstanderne selv om seirene ofte uteblir. Brenden og Ness er skadet foran denne.

Vålerenga kommer hit med nyvunnen selvtillit, etter at de nå har tatt tre strake seire over Kristiansund (3-0), Sarpsborg 08 (1-0) og Viking (4-2). Det har ført de bort fra bunnen av tabellen, og nå er de oppe på en 9.plass med 20 poeng. Selv om de slo Sarpsborg 08 i sin siste bortekamp trives de ikke noe veldig på tur bort fra hovedstaden, og kun sju poeng på åtte bortekamper er ganske svakt. Borchgrevink er fortsatt ute for bortelaget, mens både Dønnum, Kjartansson og Näsberg er borte eller på vei vekk fra klubben.

Mens Jerv har mistet alt av form har Vålerenga en stikk motsatt kurve. Her blir Jerv for tannløse og vi spiller B.

2. Aalesund – Bodø/Glimt
Etter 0-0 hjemme mot Rosenborg sist har Aalesund hatt to ukers pause, men skal nå tilbake i en tøff hjemmekamp mot Bodø/Glimt. De er ubeseiret på de siste tre, hvor de har slått Strømsgodset 1-0 og spilt uavgjort mot Sandefjord (2-2) og Rosenborg (0-0). Med en 7.plass og 21 poeng har de absolutt gjort det meget solid etter opprykket, og nå er de faktisk kortere unna medalje enn kvalik. Hjemme på Color Line Arena har de tolv poeng på sju kamper. Her er Segberg ute, mens Aalesund nylig solgte Dybvik Määttä til Groningen.

Bodø/Glimt begynner å finne formen nå, og med 5-0-1 på de seks siste i serien har de jobbet seg opp til en tredjeplass med 28 poeng. De ligger fem poeng bak Lillestrøm på sølvplassen, men hvis de fortsetter like sterkt fremover som de siste kampene viser så kan det holde langt. For etter tre strake seire og 11-1 på de tre siste i Eliteserien begynner de endelig å finne nettmaskene for alvor igjen, og når de også knuste Linfield i Conference League-returen sist med hele 8-0 ser det klart bedre og bedre ut. Borte står de med tolv poeng på sju kamper, mens de kommer fra en fin 5-0 seier hjemme over Jerv i serien. Nå ble også nylig Salvesen klar for Bodø/Glimt, og det vil være en sterk forsterkning for de gule og sorte. Fet, Moe og Solbakken er ute med skader.

Endelig begynner Bodø/Glimt å finne tilbake til godformen. Da er de som regel ustoppelige og vi velger å gi de full tillit. B.

3. HamKam – Kristiansund
Etter at HamKam hadde en bedre periode for litt siden har det hele gått litt i stampe den siste tiden, hvor de står uten seier på de fire siste. 2-8-2 på de tolv siste er en ganske så spesiell rad, og mens det ikke blir så mange tap klarer de heller ikke å ta særlig mange trepoengere. Dermed ligger de fortsatt nede på en 12.plass med 18 poeng, fem poeng foran Tromsø på kvalik. Hjemme på Briskeby har de helt kurante 10 poeng på åtte kamper selv om de tapte 0-2 her sist for Bodø/Glimt. Dunn-Johnson er fortsatt ute for hjemmelaget.

Kristiansund er fullstendig ute å kjøre. For sist kom det nok et tap 0-2 for Sandefjord i en meget kjedelig kamp, og etter å ha spilt 14 kamper har Kristiansund fortsatt ikke tatt en eneste seier. Med 0-2-12 ligger Kristiansund dønn sist, og med elleve poeng opp til kvalik og 14 poeng opp til sikker plass begynner det for alvor å brenne et blått lys for Kristiansund selv om over halve sesongen fortsatt gjenstår. Borte er det fullstendig smultring så langt med 0-0-8 og 3-16 i målforskjell. Mawa er ute resten av sesongen for Kristiansund.

Kristiansund er helt på felgen og HamKam bør kunne ta en viktig seier på hjemmebane. H.

4. Odd – Rosenborg
Odd er ikke enkle å vurdere. For de varierer veldig i spill og prestasjoner, og med 2-2-2 på de seks siste har ikke akkurat det forandret seg i det siste. Men de står uten seier på de siste tre etter 0-0 mot Strømsgodset og 2-2 mot Kristiansund i de to seneste hjemmekampene, mens de røk 1-2 hjemme mot Lillestrøm i sin siste kamp her på Skagerak Arena. En 10.plass med 20 poeng gir en plass midt i haugen, og det vel akkurat der de skal være for øyeblikket også. Ni poeng på åtte hjemmekamper er noe svakt, men de har en usedvanlig fin statistikk her Rosenborg som viser 3-3-0 siste seks i serien.

Rosenborg fortsatte sin ganske gode form sist med 3-0 hjemme mot Tromsø sist, etter at de spilte målløst 0-0 mot Aalesund nest sist. De gjør det klart best når de er hjemme på Lerkendal, men 1-3-1 siste fem på fremmed gress er heller ikke så ille selv om man fortsatt strever med å se det helt klare bildet av hvordan de faktisk ønsker å spille. En 5.plass med 25 gjør uansett at de bare er tre poeng unna Bodø/Glimt på bronse, og hvis Rosenborg klarer å polstre opp stallen noe nå i august kan det holde ganske langt. Men da må borteformen bedres, for åtte poeng på åtte bortekamper blir for svakt. Vecchia og Holm er fortsatt klare avbrekk, og også Sæter er usikker.

Odd har hatt et enormt bra tak på Rosenborg de siste årene. Begge lag er dog noe ustabile, og vi tør ikke risikere noe i denne. HUB.

5. Tromsø – Sandefjord
Tromsø sliter mer og mer, og etter 1-5 mot Molde og 0-3 mot Rosenborg i de to siste har de nå sju kamper uten seier med 0-2-5. Dermed er de nede på kvalik, hvor de med sine 13 poeng har tre poeng opp til Haugesund på plassen over. Men Tromsø har spilt to-tre kamper mindre enn lagene rundt seg på tabellen, slik at med noen seire der er ikke tabellposisjonen så ille som man kan tro ved første blikk. Her på Alfheim har de hentet ni poeng på seks kamper. Opsahl og Robertson er ute.

Sandefjord slo Kristiansund 2-0 hjemme sist, i en ganske så kjedelig fotballkamp. Men tre poeng ble det, og med 4-2-2 på de åtte siste er formen egentlig ganske bra den. En 8.plass er godt over forventet, og med 20 poeng har de kommet seg unna den verste nedrykksstriden med god margin. På bortebane har de levert til nesten 20 i stil så langt, hvor det kun er Lillestrøm og Molde som har hanket inn flere poeng enn Sandefjords 15 på bortebane. Med 16 scoringer på bortebane er det kun Sarpsborg 08 som har scoret flere på fremmed gress, og Sandefjord vant også 3-1 her i dette oppgjøret i forrige sesong. Moen Foss og Mørk er fortsatt ute, mens Singh og Vega er usikre.

Tromsø trenger poengene og gjør det helt ok på hjemmebane. Men de står uten seier på sju kamper og Sandefjord er gode på bortebane. HU.

6. Liverpool – Manchester City
Finale i Community Shield. Spilles på nøytral bane, King Power Stadium. Endelig skal den engelske sesongen sparkes i gang, og vi får et storoppgjør allerede lørdag når fjorårets Fa-cup og ligacup-vinner Liverpool møter Manchester City til dyst. Liverpool hadde en ganske så fin sesong i fjor, hvor de vant de to nevne trofeene men tapte på målstreken i både Premier League (ett poeng bak Manchester City) og Champions League (0-1 mot Real Madrid i finalen). Dermed endte det noe surt for Liverpool, men de kan få revansj mot Manchester City her i Community Shield. Noen forandringer har det blitt i Liverpool foran denne sesongen, hvor det viktigste er at de har hentet inn Nunez og Carvalho mens de har mistet Mane, Minamino og Origi. Men ellers er det ganske så likt som forrige sesong, og de blir en av de store favorittene også denne sesongen. De røk nylig 0-1 for Salzburg i en treningskamp, men da stilte de ikke toppet så man skal ikke legge for mye i akkurat det. Her må de klare seg uten Alisson, Oxlade-Chamberlain og Jota som er skadet.

For regjerende mester Manchester City er det så klart en ting som er nytt siden forrige sesong. Og det er en forskjell som betyr enormt mye for oss nordmenn som følger med Premier League. For det var Manchester City som fikk kloa i Erling Braut Haaland, og han vil ha et enormt fokus på seg når han entrer banen til kamp her. For Manchester City har kun spilt to treningskamper i sommer, og Haaland har kun fått spille 40 minutter i løpet av de to. Han rakk uansett å putte sin første scoring i 1-0 seieren over Bayern Munchen, og dermed er tonen allerede satt for forventningene som vil settes på Haaland denne sesongen. For Manchester City vant serien i fjor, hvor de også var det mestscorende laget med 99 mål på 38 kamper. De røk ut i semifinalen av Champions League mot Real Madrid, og når det var Liverpool som vant både FA-cup og Ligacup ble det ganske tynt med pokaler sånn totalt sett selv om de vant ligagullet. Nå har storscoreren kommet inn i troppen, og nå forventes det også flere sølvtøy inn dørene. Foruten Haaland har også blant annet Alvarez og Phillips kommet, mens Sterling, Gabriel Jesus, Fernandinho og Zinchenko er de viktigste på ut-lista. Laporte er ute med skade, mens Mendy fortsatt er suspendert for City.

Nå starter moroa, og her kommer det en godbit ingen av lagene vil tape. Det lukter uavgjort, men vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Blackburn – QPR
Det er serieåpning i Championship denne helga, hvor seks av kampene er å finne på lørdagskupongen. Blackburn hang lenge med helt i toppen forrige sesong, men etter en meget svak andre halvdel av sesongen raknet det fullstendig og de endte opp med en 8.plass og 69 poeng. Det var seks poeng unna playoff, noe de nok ønsker å forbedre denne sesongen. Hjemme var de ikke så aller verst med 41 poeng på 23 kamper og treningskampene har vært helt kurante i sommer med blant annet 2-2 mot Celtic.

QPR fikk seg en sesong helt midt på treet hvor de havnet på en 11.plass med 66 poeng. Men de var klart nærmere playoff enn nedrykk, og klubben som fortsatt har norske Stefan Johansen i troppen bør ha playoff som et reelt mål denne gangen. De gjorde det klart godkjent her på bortebane i fjor hvor de tok 30 poeng på 23 kamper. Det ble tap 0-3 i den siste treningskampen mot Crystal Palace, som egentlig har vært den eneste kampen i sommer mot kvalifisert motstand. Archer og Willock er ute med skader.

Blackburn begynte meget bra men visnet utover i fjor. Kan de få en like bra start i år? Vi prøver HU.

8. Cardiff – Norwich
Med en 18.plass og 53 poeng hadde ikke Cardiff sin beste sesong i fjor, men så lenge lagene i bunnen var klart dårligere enn resten hadde de små bekymringer rundt akkurat det. Et større problem var forsvarsspillet, som med 68 baklengs var det sjette dårligste i Championship. Cardiff har valgt å møte ganske laber motstand nå i treningskampene i sommer, men de står likevel med 4-1-0 og kanskje kan det gi noe bedre selvtillit selv om forsvarsspillet ikke har vært helt patent her heller. Hjemme var de ganske så krise i fjor med 25 poeng på 23 kamper, hvor det kun var Barnsley som leverte dårligere på eget gress. Morrison er ute foran denne.

Norwich måtte ta den kjipe veien ned fra Premier League etter forrige sesong, hvor man ganske tidlig så at Norwich rett og slett ikke var gode nok. Når de også ga opp ganske tidlig og avsluttet med ganske elendige 1-2-12 på de 15 siste så ble det tilslutt en sisteplass med 22 poeng. De var dårligst i begge ender av banen, hvor de kun scoret 23 mål og slapp inn hele 84. Nå er det et nivå ned, og Norwich har som regel klart å omstille og nullstille ganske kjapt etter tidligere nedrykk. Her må de klare seg uten Hayden og Gabriel Sara som er ute med skader.

Norwich har klart å omstille seg etter nedrykk før og blir favoritt her. Men åpningskamp er aldri enkelt, slik at vi prøver oss med B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

9. Hull – Bristol City
Med 51 poeng tok Hull en 19.plass forrige sesong, noe som var langt unna det de hadde mål om. Det største problemet deres var ineffektiviteten foran mål, og 41 scoringer var nest dårligst etter Barnsley som endte helt nederst under streken. Heldigvis for Hull sin del var de klart bedre i forsvar, og dermed klarte de å redde plassen til tross for sine magre resultat offensivt. Med 3-1-2 på de seks siste avsluttet de faktisk ganske ok, men totalt sett var det alt for dårlig her på MKM Stadium hvor de kun tok 25 poeng på 23 kamper. Emmanuel mangler for hjemmelaget.

To plasser høyere forrige sesong fant vi Bristol City med 55 poeng. Bristol City var gjerne synonymt med hawaiifotball i fjor, for med målforskjellen 62-77 var de blant de som både scoret og slapp inn flest mål. Også de avsluttet bra med 3-2-1 sist seks, men etter at de begynte meget solid på bortebane endret det seg kraftig utover i sesongen, og de endte opp med 23 poeng på 23 kamper, og hele 48 baklengs på fremmed gress. Treningskampene i sommer har vært fine, hvor de blant annet slo Bournemouth 1-0 sist. Baker må stå over her pga skade.

Denne kan gå begge veier, og her må man gardere opp så godt det går. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Luton – Birmingham
Luton hadde en til de å være flott sesong i fjor når de endte med en 6.plass og faktisk knep en playoffplass. 75 poeng på 46 kamper var meget bra levert, og selv om det ble tap mot Huddersfield i første runde av playoff (1-2 sammenlagt) vil nok Luton være meget fornøyde med sesongen de leverte totalt sett. 43 poeng på 23 hjemmekamper var også meget bra levert. I sommer har de stort sett møtt laber motstand (og vunnet), men de klarte 1-1 mot West Ham i deres siste treningskamp slik at de virker å være klare for den nye sesongen. Ruddock og Shea er eneste fravær her.

Birmingham hadde en forferdelig dårlig avslutning på sesongen i fjor med 1-4-5 siste ti. Men de hadde heldigvis en ganske stor luke til lagene under streken, slik at de endte opp med en 20.plass med 47 poeng, ti poeng over Peterborough som var siste lag som måtte ta turen ned i League One. Borteformen var ingenting å skryte av i fjor med 20 poeng på 23 kamper, og heller ikke treningskampene i sommer har vært av gode slaget med blant annet et par meget labre tap mot dårlig motstand.

Luton presterte meget bra forrige sesong, men vi er ikke helt sikre på om de klarer å følge opp denne sesongen. HU bør likevel holde mot et Birmingham som ikke har vist noe på lenge.

11. Millwall – Stoke
Med 3-2-1 på de seks siste kampene sine avsluttet Millwall ganske så bra, og sesongen endte opp å være godkjent med en 9.plass og 69 poeng. De var med i playoffkampen hele veien inn egentlig, men endte til slutt seks poeng unna. Det var dog en plass de var meget solide sesongen gjennom, og det var her hjemme på The Den hvor de endte opp med flotte 45 poeng på 23 kamper, noe som var den tredje beste hjemmestatistikken i serien. Med kun 16 baklengs her hjemme holdt de buret ganske så rent, og klarer de bare å bedre seg noe på bortebane kan de bli å finne høyt oppe denne sesongen.

Stoke var en stor skuffelse i fjor når de ikke fikk spillet til å sitte og havnet helt nede på en 14.plass med 62 poeng når siste kamp var over. 13 poeng unna playoff er meget skuffende for en klubb som Stoke, og særlig hjemme ramlet de helt sammen i forhold til de man er vant med å se fra deres side. Borte var det helt på det jevne med 27 poeng på 23 kamper, og man bør kunne forvente et styrket Stoke-lag denne sesongen. Treningskampene gjør oss dog noe skeptiske, hvor de har tapt mot både Hearts, Bristol Rovers og Accrington. Foran serieåpningen er Souttar skadet.

Millwall var meget gode her på The Den i fjor og får full tillit fra oss i åpningen. H.

12. Middlesbrough – West Bromwich
Med 2-2-4 på de åtte siste i fjor klarte ikke Middlesbrough å holde hele veien inn, og dermed endte de opp på den sure 7.plassen rett utenfor playoff. Med 70 poeng hadde de til slutt fem poeng opp til Luton på 6.plass, men sesongen ble uansett en plussvariant for Middlesbrough alt i alt. Her hjemme var de blant de klart beste med 44 poeng på 23 kamper, og det var på bortebane sesongen ble avgjort. Etter å ha møtt svakere motstand i sommer slo de til med en meget fin 2-0 seier over Marseille nå i siste kamp, og her hjemme har de alltid gode muligheter samme hvem de møter. Her er Fisher ute med skade.

West Bromwich var kanskje den aller største skuffelsen i fjor. For foran sesongen var de en av opprykksfavorittene, men de floppet totalt og endte helt nede på en 10.plass åtte poeng unna playoff. West Bromwich var like hjemmesterke som de pleier, men her på bortebane vardet fullstendig under båten, hvor 23 poeng på 23 kamper langt i fra var bra nok. Kun 19 scoringer på fremmed gress var svakt, og det skal bli spennende å se om de har klart å gjøre noe med akkurat det problemet. Sist slo de Hertha Berlin 2-1 i en treningskamp, men nå er det en tøff serieåpning mot hjemmesterke Middlesbrough som venter. Bryan er eneste skade hos West Bromwich.

Middlesbrough var av de bedre på hjemmebane forrige sesong, mens WBA trøblet voldsomt borte. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Jerv – Vålerenga B

2. Aalesund – Bodø/Glimt B

3. HamKam – Kristiansund H

4. Odd – Rosenborg HUB

5. Tromsø – Sandefjord HU

6. Liverpool – Manchester City UB

7. Blackburn – QPR HU

8. Cardiff – Norwich B

9. Hull – Bristol City HU

10. Luton – Birmingham HU

11. Millwall – Stoke H

12. Middlesbrough – West Bromwich H

Sportspills 432-rekker:
1. Jerv – Vålerenga B

2. Aalesund – Bodø/Glimt B

3. HamKam – Kristiansund H

4. Odd – Rosenborg HUB

5. Tromsø – Sandefjord HU

6. Liverpool – Manchester City HUB

7. Blackburn – QPR HU

8. Cardiff – Norwich UB

9. Hull – Bristol City HUB

10. Luton – Birmingham HU

11. Millwall – Stoke H

12. Middlesbrough – West Bromwich H

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments