torsdag, august 11, 2022
HjemNyheterMannefallet fortsetter for Boris Johnson

Mannefallet fortsetter for Boris Johnson

Mannefallet fortsetter for Boris Johnson


Torsdag er det de fire statssekretærene Brandon Lewis, Helen Whatley, Damian Hinds og George Freeman som melder at de går av fra sine stillinger. Det betyr at 50 personer i Johnsons regjeringsapparat har sagt adjø og farvel til den britiske statsministeren.

Lewis har tidligere vært flittig til å ta Johnson i forsvar, men skriver i oppsigelsesbrevet sitt at han ikke lenger ser at viktige verdier som ærlighet, integritet og gjensidig respekt blir opprettholdt i regjeringen.

– En avgjørelse om å gå av er aldri lett å ta, spesielt ikke på et så kritisk tidspunkt for Nord-Irland, skriver han.

Mange avganger

De fire er de siste i en lang rekke av personer i og rundt Johnsons regjeringsapparat som har varslet sin avgang de siste dagene. Ifølge Sky er det nå 48 som har trukket seg.

Grunnen mange av dem oppgir er at de ikke lenger har tillit til statsministeren, særlig i kjølvannet av Chris Pincher-skandalen. Han ble nylig suspendert fra Det konservative partiet ha blitt anklaget for å ha tafset på to menn i fylla.

Tapet av Lewis blir trolig hardt for Johnson. Han har vært viktig i forbindelsene med den siste tidens vanskeligheter rundt Nord Irland-protokollen, skriver Sky News.

– Går ikke lenger

Wheatley skriver på sin side at selv om hun har argumentert for at Johnson burde holde fast ved jobben tidligere, kan hun ikke lenger fortsette med det.

– Du kan bare si unnskyld og gå videre et visst antall ganger. Nå går det ikke lenger, skriver hun.

Onsdag sa Johnson at han ikke vil gå av som statsminister, selv om flere av hans egne regjeringskollegaer har bedt ham om det.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments