onsdag, august 17, 2022
HjemLokale nyheterNordlandGamle bevis kan bli ødelagt

Gamle bevis kan bli ødelagt


Fagbladet Politiforum har kartlagt hvor mye bevismateriale som ikke er digitalisert og sikret for ettertiden.
Resultatet er nedslående.
En halv million CD-er og DVD-er ligger i arkivrom rundt omkring i landet i påvente av å bli digitalisert. I tillegg gjenstår flere hyllemeter med VHS-kassetter og andre medier.
Nordland politidistrikt er ett av distriktene som har fått pålegg fra arkivverket for å sikre at bevis blir lagret for framtiden.
–For det første er dette lovbrudd. Sånn sett hadde det vært fint om politiet følger opp sine egne lovbrudd. I tillegg er det i politiets egen interesse og oss andre at dette ryddes opp i. Vi vet alle hvordan det kan gå når politi og rettsvesen ikke har tilgang på bevismaterialet. Vi har jo hatt flere tilfeller der saker har blitt gjenopptatt og gammelt bevismateriale har vært sentralt i etterforskningen, sier fagdirektør i Arkivverket Kjetil Reithaug til Politiforum.
Ifølge Nordland politidistrikt har de hatt et prosjekt med mål om å digitalisere bevisene. I april i fjor ble prosjektet avsluttet, men arbeidet fortsetter:
– Noen få ansatte i seksjon for straffesaksstøtte har fått opplæring og overfører nå CD-er ved ledig kapasitet, skriver Hanne Grøndalen i en e-post til fagbladet. Hun er seksjonsleder for straffesaksstøtte.

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments