torsdag, august 11, 2022
HjemNyheterVariert meny på lørdagens tippekupong

Variert meny på lørdagens tippekupong

Variert meny på lørdagens tippekupong


Denne ukens lørdagskupong består av to kamper fra Eliteserien, en kamp fra Norsk Tipping-ligaen, en fra svenske Allsvenskan, en fra svenske Superettan, tre fra finsk Veikkausliiga, to fra islandsk superliga, en fra brasiliansk Serie A og en fra irsk Premier Division. Bonuspotten er steget til ca. 850.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Odd – Bodø/Glimt
Odd viser alt annet enn bra form på hjemmebane for tiden, for den noe spesielle statistikken viser at Odd har tapt sine fire siste hjemmekamper, mens de har vunnet sine tre siste på bortebane. Og med 15 poeng på tolv kamper ligger de helt nede på en 10.plass selv om de tok en noe heldig borteseier 1-0 over Vålerenga sist i en forestilling der det var keeper Wahlstedt som holdt Odd inne i kampen. 2-0-4 på Skagerak Arena er dystert, når man ser at de har tapt her mot både Sandefjord, Haugesund og Aalesund allerede denne sesongen. Men, akkurat mot Bodø/Glimt har de en meget sterk statistikk hvor de har vunnet sju av de åtte hjemmekampene de har spilt mot Bodø/Glimt siden 2009.

Bodø/Glimt virker å sakte men sikkert komme seg tilbake i bra slag, og nå har de vunnet fire strake kamper uten baklengsmål etter at de har slått både Harstad (5-0) og Vålerenga (1-0) i cupen i tillegg til 2-0 over både Aalesund og Kristiansund i serien. Dermed henger de fortsatt bra med på tabellen med sin 5.plass og 19 poeng selv om de har åtte poeng opp til Lillestrøm som har en kamp mer spilt enn bodøværingene. På bortebane trives Bodø/Glimt bra for tiden, og borteseieren 1-0 over Vålerenga i cupen sist var deres femte borteseier på de seks siste. Også i serien har de levert ganske bra med ni poeng etter fem bortekamper. Fet og Konradsen må fortsatt stå over denne med skader.

Bodø/Glimt begynner å ligne mer på seg selv nå, og får tipset mot et Odd i motvind, da særlig her på eget gress. Vi er bekymret for statistikken som viser fordel Odd her på Skagerak, men vi tror likevel Bodø/Glimt er klassen bedre pr i dag. B.

2. Jerv – Haugesund
Jerv sliter mer og mer, og nå ser man kanskje at de rett og slett ikke holder nivået som trengs. Det var vel egentlig det «alle» også trodde før seriestart, og sånn sett er det vel heller det at Jerv overrasket helt i starten før de nå spiller mer som man forventet. Etter fem strake tap i serien har de falt ned til en nedrykksplass med kun Kristiansund bak seg på tabellen, mens de nå har fire poeng opp til Vålerenga som ligger på kvalik. Et klart pluss er likevel at de er klart best her hjemme, og alle deres sju poeng har blitt hentet her på Sofiemyr. Med kun fem scoringer scorer de dog minst av alle i serien, og de måtte gjennom ekstraomganger i cupen sist før de klarte å slå ut lille Fram Larvik med 2-1. Etter den tid har de slitt med sykdom i stallen, og både deres siste serie og cupkamp har blitt utsatt. Dermed er det stor usikkerhet rundt hvordan ståa egentlig er i stallen foran denne kampen.

Haugesund begynte sesongen verst tenkelig med 0-0-5 på de fem første, men så har de kommet seg mer og mer utover. 3-3-1 på de sju siste er en mye bedre rad, og med 1-1 borte mot Tromsø nest sist og en fin 4-2 seier hjemme over Viking nå sist begynner de å se sola skinne også der nede på vestlandet. For med tolv poeng har de kommet seg opp på trygg grunn, og i spissen Ndour virker de å nok en gang ha klart å avle frem en målgarantist. Nå står han med åtte scoringer, noe som er delt toppscorer med Berisha. Fem poeng på seks bortekamper er noe labert, men formen er uansett bra og sist bortekamp var de kun minutter unna å slå Tromsø før utlikningen kom på overtid.

Det er noe vrient å si hvilken stand Jerv er i foran denne. Men med mye sykdom rundt laget har de iallfall ikke fått trent skikkelig. Når formen i tillegg er kjip blir det UB her for oss til fordel Haugesund.

3. Spjelkavik – Førde
Spjelkavik var med hele veien inn forrige sesong, men endte til slutt på en andreplass bak Træff som rykket opp. I år ligger de som nummer seks med 20 poeng etter tolv kamper, etter at de startet ganske så dårlig. Men formen har blitt bedre og bedre utover sesongen, og nå kommer de hit med 4-4-0 på de åtte siste og med en stigende selvtillit. Hjemme står de med 13 poeng etter seks kamper.

Førde ligger to plasser lenger opp på en 4.plass med 23 poeng. Det er fire poeng opp til ledende Molde 2 som har 27 poeng, og det må sies å ha vært en meget bra sesong for den nyopprykkede klubben. Sist moste de serieleder Molde 2 hele 4-0 hjemme, og med 3-1-1 siste fem er formen ganske intakt. Førde er klart best på eget gress, men ni poeng på seks bortekamper er absolutt ikke ille.

Spjelkavik er i god form med åtte kamper uten tap, mens Førde har overrasket etter opprykket. HU skal holde.

4. Helsingborg – Kalmar
Helsingborg står fortsatt med bare sin ene seier som de tok hjemme mot Elfsborg tilbake i april. Siden den tid har de 0-2-6, og med bare fem poeng ligger de helt nederst på tabellen i Allsvenskan. Dermed ser det kanskje ut som om det blir med denne ene sesongen på øverste nivå for denne gang. Men med bare to poeng opp til Varberg på kvalik er de alt annet enn sjanseløse og utrolig nok har åtte av deres ni tap kommet med bare ett mål slik at de har heller ikke hatt noe særlig marginer på sin side. Fire poeng på seks hjemmekamper er ikke noe å skryte av.

Kalmar er tight, og med ni baklengsmål har de sluppet inn minst av alle lagene i serien. Likevel ligger de bare på en 6.plass med 19 poeng, og det er pga deres noe dårlige målproduksjon også den andre veien. 14 scoringer er nemlig ikke all verden, men med kun fem poeng opp til ledende Häcken er Kalmar uansett en av de positive overraskelsene denne sesongen. Borte er de helt på det jevne med sju poeng og 7-6 på fem forsøk, men med 4-1-1 viser de bra form hvor de slo Värnamo 1-0 sist.

Helsingborg rader opp med knepne tap, og det kan fort komme enda ett her mot Kalmar som er uhyre tighte. Vi dobler dog opp med UB i tilfelle 0-0/1-1.

5. Öster – Skövde
Öster avsluttet forrige sesong fantastisk med over ti kamper uten tap, men klarte likevel ikke å komme høyere enn på en femteplass. Denne sesongen er de på vei til å klare en bedre plassering, og nå ligger de på en 4.plass med 20 poeng, kun poenget bak Brage som ligger på en direkte opprykksplass. Sist fikk de med seg et poeng borte mot hjemmesterke Brommapojkarna (1-1), og dermed har de nå tre kamper uten tap (2-1-0). Med kun sju poeng på fem hjemmekamper er de langt ifra å være blant de beste på eget gress, mens de på bortebane har plukket nesten dobbelt så mange poeng.

Skövde rykket opp foran denne sesongen fra Divisjon 1, men har gjort sine saker mer enn godkjent så langt. En 8.plass med 18 poeng er nemlig kun tre poeng fra Brage på 2.plass, og de er midt i en haug av lag som alle kjemper om både opprykk og kvalik. Formen var kanskje aller best helt i starten av sesongen, for med 1-2-3 på de seks siste har de vist mer og mer haltende tendenser etter hvert som kampene har kommet tettere. Elleve poeng på seks bortekamper er tredje best i serien.

Öster får utgangstipset her, selv om de har vært best borte mens Skövde ikke har vært uefne på bortebane. Helt sikre er vi dog ikke, og vi ender opp med H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

6. AC Oulu – VPS
AC Oulu bruker ikke å være noe topplag i Finland, men de har gjort det ganske bra denne sesongen og ligger nå an til å kunne klare vinnersluttspillet som gis til de seks beste lagene etter endt serie. Akkurat nå er de nummer fem med 18 poeng, og de har tre poeng ned til Haka som er sjuendelag med 15 poeng. Oulu kommer fra et par sterke kamper nå hvor de vant tre strake over Lahti (0-2), SJK (1-0) og HJK (1-0) før de sist tapte 1-2 for serieleder KuPS. Hjemme har de spilt ganske bra hittil med elleve poeng på seks kamper, og fortsetter de denne kurven kan dette bli deres beste sesong på lenge.

VPS er åttendelag med 13 poeng, og selv om de er blant lagene som scorer mest (21 mål) har de ikke klart å utnytte det i form av poeng. Sist tapte de 0-1 hjemme mot Honka, mens de nest sist nedsablet HIFK hele 5-1 på bortebane. Borteformen er faktisk ikke så ille med tre seire på de fire siste, og totalt sett står de med tolv poeng på seks kamper med hele 18 scorede mål.

Oulu har overrasket i år, og gjort det bra mot topplagene HJK og KuPS nylig. VPS scorer dog mye mål, og dermed dobler vi opp med HU på 96-rekkeren og spiller HUB på 432-rekkeren.

7. HJK – KuPS
Topplaget i Finland har de siste årene brukt å være HJK, og slik så det lenge ut også denne sesongen. Men etter at HJK overraskende har tapt begge de to siste kampene mot Oulu (0-1) og Mariehamn (1-2) har de nå blitt tatt igjen av KuPS. Når HJK også røk 0-1 på straffer i cupen mot Inter Turku sist er det nok et noe skjelvende HJK som tar i mot serieleder KuPS til dyst lørdag. For nå har HJK tre poeng opp til KuPS med sine 26 poeng, og med en kamp mer spilt enn KuPS i tillegg blir det enormt viktig å iallfall ikke tape her. HJK står med tolv poeng på seks hjemmekamper så langt, men de har ikke slått KuPS her i de fem seneste møtene (0-4-1).

KuPS har en flott sesong, og etter tolv poeng har de bare tapt en kamp. Med 29 poeng leder de tabellen og har nå tre poeng ned til HJK som også har spilt en kamp mer. Etter 2-1 hjemme over Oulu sist står de med 4-1-1 siste seks. De tapte sin forrige bortekamp 0-2 mot Honka, men trives altså godt her borte mot HJK hvor de ikke har tapt på de fem siste.

KuPS trives meget godt mot HJK, og selv om HJK nok er greie favoritter kan denne bli skummel. HUB.

8. Lahti – Inter Turku
Lahti kaver rundt i bunnen av Veikkausliiga denne sesongen, og med ni poeng og hele 24 baklengs etter tolv kamper blir det nok ikke noe toppår for deres del. Det har absolutt ikke klaffet her på eget gress heller hvor de står med elendige 0-1-4 og 1-11. Disse to lagene møttes i motsatt oppgjør i sin forrige kamp, og da tapte Lahti hele 1-5.

Inter Turku er på øvre halvdel med en 4.plass og 18 poeng. Også de har spilt tolv kamper, og de er fem poeng bak Honka på tredjeplass. Med 24 mål er de det mestscorende laget i serien og med 2-2-0 på de fire siste er formen heller ikke så verst. Sist møtte de dagens motstander Lahti på hjemmebane, og det endte med en trygg seier 5-1. Sju poeng på fem bortekamper er vel helt midt på treet, men den statistikken kan nok forbedres her.

Lahti slipper inn flest mål, mens Inter Turku scorer flest. Inter Turku vant også 5-1 i motsatt oppgjør sist, så her blir det en B.

9. KR – Vikingur
Denne kampen er fremskutt og spilles fredag. Dermed trekkes denne på lørdagens tippekupong. Prosentene fredag kveld viser 46/26/29. Vi gambler noe her og spiller H.

10. IBV – Breidablik
IBV er dønn i bunnen av tabellen, hvor de står med svake fire poeng og 9-20 i målforskjell etter ti kamper. Med 0-4-6 har de fortsatt ikke vunnet en eneste kamp, men de scoret iallfall tre mål sist når de spilte 3-3 borte mot Fram Reykjavik, og det er jo noe å ta med seg. Med 0-2-3 her på hjemmebane skal de i utgangspunktet ikke ha mye å stille opp med mot Breidablik, men de har faktisk klart poengdeling her de tre siste gangene (2017, 2018, 2019).

Denne sesongen er dog Breidablik bedre enn på lenge, og nå leder de tabellen soleklart med sine 10-0-1 og 30 poeng etter elleve kamper. Kun Valur har slått Breidablik hittil, og med 35 mål snitter altså Breidablik over tre scoringer pr kamp. Borte har de 4-0-1, og i de to siste har de knust KR og KA Akureyri hele 4-0 og 4-1.

Her er det topp mot bunn, og selv om Breidablik tradisjonelt sett ikke har trivdes her skal de være klassen bedre denne sesongen. B.

11. Fluminense – Corinthians
Etter 14 runder ligger Fluminense på 6.plass med 21 poeng. Det er den siste plassen som gir kvalik til Copa Libertadores. Men det er jevnt, og like bak jakter både Santos og Sao Paulo på 19 poeng før de kommer et helt lass med lag på både 18 og 17 poeng. Oppover på tabellen har de tre poeng til nærmeste lag i Atletico-MG, og med 3-1-1 på de fem siste har de begynt å finne en ganske bra form. Det ble borteseier 1-0 over Botafogo sist, mens de også vant sin siste hjemmekamp 2-0 over Avai. Totalt sett er Flumi ganske kjipe hjemme med ti poeng på sju kamper i en ganske hjemmedominert liga.

Corinthians gjør det bra og ligger helt oppe på andreplass med 26 poeng. De har sluppet inn minst mål av alle (10), og dermed klarer de seg bra til tross for at de bare har scoret 17 mål selv. De spiller så å si jevnt med absolutt alle, og etter 0-0 hjemme mot Santos sist står de med 3-3-1 på de sju siste i serien. De var også ute i 1/8-delsfinale i Copa Libertadores nylig, hvor de spilte 0-0 hjemme mot Boca Juniors i første kamp. Corinthians er klart best hjemme, mens de er mer på det jevne på bortebane med elleve poeng og 8-8 på sju kamper denne sesongen.

Corinthians gjør det best av disse to, men i en hjemmedominert liga er vi langt i fra sikre. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Sligo Rovers – Shelbourne
Sligo Rovers er femmer i irsk Premier Division, og med 29 poeng har de åtte poeng opp til Derry City som ligger på den tredje og siste E-cupplassen. Det ble målløst 0-0 borte mot Drogheda sist, men formen er fin med 2-2-0 siste fire og begge de to foregående hjemmekampene er vunnet med 2-1 over Derry City og 3-0 over Finn Harps. Totalen her hjemme viser 16 poeng på ti kamper.

Shelbourne viser ikke like bra form med 0-1-2 på sine tre siste kamper, selv om 0-0 hjemme mot toer Dundalk sist ikke var så ille. Etter en rekke med fire strake seire her for en liten stund siden har Shelbourne likevel tatt nok poeng til at de med sin 7.plass og 25 poeng ligger trygt plassert hele 13 poeng over Finn Harps på kvalik. Shelbourne er faktisk best på bortebane, hvor de har tatt hele 14 av sine poeng denne sesongen.

Sligo viser den beste formen, og selv om Shelbourne faktisk er ganske gode borte blir det en H her på en noe vrien kupong.

Sportspills 96-rekker:
1. Odd – Bodø/Glimt B

2. Jerv – Haugesund UB

3. Spjelkavik – Førde HU

4. Helsingborg – Kalmar UB

5. Öster – Skövde H

6. AC Oulu – VPS HU

7. HJK – KuPS HUB

8. Lahti – Inter Turku B

9. KR – Vikingur H

10. IBV – Breidablik B

11. Fluminense – Corinthians HB

12. Sligo Rovers – Shelbourne H

Sportspills 432-rekker:
1. Odd – Bodø/Glimt B

2. Jerv – Haugesund UB

3. Spjelkavik – Førde HU

4. Helsingborg – Kalmar UB

5. Öster – Skövde HU

6. AC Oulu – VPS HUB

7. HJK – KuPS HUB

8. Lahti – Inter Turku B

9. KR – Vikingur H

10. IBV – Breidablik B

11. Fluminense – Corinthians HUB

12. Sligo Rovers – Shelbourne H

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments