onsdag, august 17, 2022
HjemNyheterGikk på jobb i shorts – ble sendt rett hjem

Gikk på jobb i shorts – ble sendt rett hjem

Gikk på jobb i shorts – ble sendt rett hjem


Det var en varm sommerdag. Jeg kom inn på desken i avisen iført shorts og en svett T-skjorte. Jeg ble brått oppdaget av redaktøren. Han brølte: – Tenk hvis noen utenfra fikk se deg nå! Gå hjem og skift.

Den norske anstendigheten er rar. Da jeg vokste opp for en tid tilbake var det helt i orden å sole seg toppløs på stranden, men skulle en stakkar komme på jobb i bare shorts og T-skjorte så rynket folk på brynene.

«Å rynke på brynene», må jeg skynde meg å tilføye, er noe man gjorde i gamle dager, før folk fikk tilgang til kommentarfeltet.

I våre dager er de aldri mer enn et tastrykk unna å helle all sin eder og galle ut over det norske folk, og sikkert også internasjonalt om de får anledning til det.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Store forskjeller i økosystemet

Hvorfor shorts bør være forbudt på jobben er vanskelig svare på. Jeg er en enkel sjel og lurer på slike ting.

Blir folk for eksempel mer opphisset over å se en liten og kanskje trang shorts, enn om den strekker seg mer sømmelig ned til knærne? Kan man i så fall snakke om en kontor-shorts som nærmest tar avstand fra alt fritidsliv og er nystrøket og pen i snittet?

Hjelper det om jeg kjøper shortsen i en grisedyr butikk og lener meg på de fine merkers iboende evne til å signalisere makt og status som strekker seg langt inn i yrkeslivet og de karriereveier man helst går på i pene klær?

Nå hører det med til min historie at jeg jobbet i lokalaviser der det var ganske vanlig å sitte med kulemage og søle kaffe på seg selv i en rutet skjorte, og slett ikke ta utseendet nevneverdig høytidelig. Det må likevel innrømmes at dette var et økosystem med store forskjeller.

Er shorts fortsatt sexy?

Særlig på 80-tallet begynte journalister å gå i dress. Da sier det seg selv at en shorts blir provoserende.

Shortsen gir deg på en måte fingeren. Den sier: «Jeg gir faen. Jeg syns det er varmt. Svetten siler. Jeg har lyst på en is. Noen har gitt blaffen i å investere i aircondition-anlegg på kontoret. Er det rart jeg satser på lett bekledning? Dessuten skal jeg rett på stranden med ungene etter jobb og da vil jeg ikke bruke tid på å skifte. Jeg syns det er viktigere at jeg har det bra, enn å ta hensyn til at det plutselig skulle slenge innom en kunde som er snerpete».

Dette er Nettavisens spaltister

Les også: Baard Fiksdal

Her må jeg skynde meg å fortelle at også «snerpete» er et utrykk man brukte mye i gamle dager, jeg tror det var i bruk frem til 1960-tallet, da en bølge av ungdom, minimale klær og større tilgang på sex slo inn over verden.

Nå kan det tenkes at noen fortsatt syns at shorts er sexy og at forbudet på jobben har med det å gjøre, men i så fall vil jeg argumentere for at det kommer veldig an på øynene som ser.

Og hva de ser på.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments