lørdag, juli 2, 2022
HjemNyheterThailand åpner for fullt

Thailand åpner for fullt

Thailand åpner for fullt


Etter over to år med nedstengninger og en uendelig rekke med ulike innreiserestriksjoner åpner endelig Thailand helt og fullt. Det melder den thailandske regjering fredag.

Fra 1. juli slipper besøkende å registrere seg før ankomst via nettjenesten Thailand Pass, noe som for mange har betydd en svært tidkrevende og kostbar foreteelse. Alle karanteneregler vil opphøre og kravet om helserelatert koronaforsikring forsvinner.

Kravet om ansiktsmaske forsvinner også, men myndighetene anbefaler at folk tar på seg maske i tett befolkede rom og i rom med dårlig ventilasjon.

Byråkratisk skjema forsvinner

Det blir faktisk enda enklere enn før pandemien å reise til Thailand. Dette fordi regjeringen gjør midlertidig slutt på kravet om utfylling av de byråkratiske innreisepapirene de fleste turister fyller ut kort tid før landing. Nå slipper disse å gjennomgås av tjenestemenn på flyplassen, noe som vil spare tid og kutte ankomstkøene på Thailands flyplasser.

Det eneste turister nå trenger er enten et vaksinasjonbevis eller gjennomført test før ankomst. Testen kan være enten PCR-test eller hurtigantigen-test.

Full åpning av nattelivet

Regjeringen har erklært hele nasjonen som en grønn koronasone gjeldende dra månedsskiftet. Det betyr fullskala gjenopptakelse av virksomhet og andre aktiviteter, inkludert nattelivet.

Underholdningssteder kan gjenoppta stengetiden de hadde før pandemien. Det siste året har alt av natteliv i Thailand vært nødt til å stenge senest midnatt.

Følgende regler gjelder fra 1. juli, ifølge Bangkok Post:

Uvaksinerte eller ikke fullt vaksinerte ankomster kan presentere negative resultater av RT-PCR-test eller profesjonell antigen-tester utført innen 72 timer før avreise.

For fullt vaksinerte ankomster må de i alderen 18 år og over vise bevis på vaksinasjonen som skjedde minst 14 dager før reisen.

De i alderen fem til 17 år må ha fått minst én dose koronavaksinasjon minst 14 dager før avreise.

Det vil ikke kreves vaksinasjonsbevis fra personer under 18 år som reiser med foresatte.

De som kommer til Thailand uten vaksinasjonbevis og uten negativ test vil måtte etterkomme ordre fra sykdomskontrolltjenestemenn. De vil selv være ansvarlige for test- og behandlingskostnader som de blir bedt om å utføre.

Det vil bli tatt stikkprøver (hurtigtester) på flyplassene.

Les også: Thailands helseminister vil gi bort 1 million cannabisplanter

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments