torsdag, juli 7, 2022
HjemNyheterFærre reiste kollektivt i starten av året

Færre reiste kollektivt i starten av året

Færre reiste kollektivt i starten av året


Alle transportformer har hatt en nedgang i antall reiser siden forrige kvartal, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Sammenlignet med første kvartal 2019 er antall bussreiser 18 prosent lavere. Dette er transportformen som er nærmest å være tilbake til nivået før pandemien. Antall togreiser er ned 37 prosent er lengst fra å være tilbake til en normal.

91 millioner passasjerer reiste med buss, 13 millioner passasjerer med tog, 36 millioner passasjerer med sporvei og forstadsbane, og 2 millioner passasjerer med båt.

Billettinntektene i første kvartal var på 2,6 milliarder kroner, en nedgang på 6 prosent fra forrige kvartal. Sammenlignet med første kvartal 2019 så er samlede billettinntekter 28 prosent lavere enn før pandemien.

Busstransporten hadde billettinntekter på 1,2 milliarder kroner i 1. kvartal 2022. Samtidig hadde jernbanetransporten billettinntekter på 1 milliard kroner. Transport med sporvei og forstadsbane hadde billettinntekter på omtrent 0,4 milliarder kroner og båt hadde billettinntekter på 0,1 milliard kroner.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments