søndag, juli 3, 2022
HjemNyheterColombias nyvalgte president vil gjenåpne grensa til Venezuela

Colombias nyvalgte president vil gjenåpne grensa til Venezuela

Colombias nyvalgte president vil gjenåpne grensa til Venezuela


Colombias avtroppende president Ivan Duque, som har vært en av USAs viktigste allierte i Sør-Amerika, sluttet helhjertet opp om Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó og anerkjente han som landets rettsmessige president.

I februar 2019 brøt Duque de diplomatiske forbindelsene med Venezuela og stengte grensa, men venstreorienterte Gustavo Petro sier at han vil normalisere forholdet til nabolandet og dets folkevalgte president Nicolás Maduro.

– Jeg har kontaktet Venezuelas regjering for å gjenåpne grensa og gjenopprette menneskerettighetene på grensa, tvitrer Petro.

Maduro bekrefter at han har vært i kontakt med Petro.

– Jeg har snakket med Colombias folkevalgte president og gratulert ham med seieren på vegne av det venezuelanske folk. Vi diskuterte viljen til å gjenopprette normalitet på grensa, samt flere spørsmål knyttet til fred og velstand for begge folk, tvitret han i helga.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments