torsdag, juli 7, 2022
HjemNyheter– Ekstremt vanskelig situasjon langs hele Luhansk-fronten

– Ekstremt vanskelig situasjon langs hele Luhansk-fronten

– Ekstremt vanskelig situasjon langs hele Luhansk-fronten


– I dag har alt som kan brenne stått i brann, uttalte guvernøren i Luhansk fylke øst i Ukraina, Serhiy Haidai, til nyhetsbyrået Associated Press tirsdag. Ukrainerne opplevde en teppebombing fra russisk side mot de siste lommene av motstand som nå hindrer russerne fra å ta full kontroll i regionen, skriver den britiske avisa The Telegraph.

Nyhetsstudio: Siste nytt om krigen i Ukraina

Storstilt russisk offensiv

I en kveldsrapport på tjenesten Telegram beskriver Haidai en «ekstremt vanskelig situasjon langs hele Luhansk-fronten» og sier russerne er i gang med en storstilt offensiv regionen.

I Severodonetsk kontrollerer de ukrainske troppene nå bare området til Azot-anlegget og russerne rykker fram langs motorveien mellom Lysytsjansk og Bakhmut, der nærliggende bosettinger sies å stå i brann alle steder.

Les også: Johnson advarer mot å gi etter for Moskva

Haidai sier Lysytsjansk tirsdag var under konstant beskytning. Det er ikke kjent hvor mange som er døde og skadd.

I ferd med å bli omringet

Onsdag morgen melder NTB via det tyske nyhetsbyrået DPA at ukrainere som forsvarer byene Zolote og Hirske i Luhansk-fylket står i fare for å bli omringet av russiske styrker.

Russiske styrker har tatt kontroll over bosetningene Pidlisne og Myrna Dolyna, og de har også rykket fram nær Hirske, heter det i en melding fra den ukrainske generalstaben på sosiale medier.

Fremrykkingen har ført til at den nordlige veiforbindelsen mellom ukrainske styrker som forsvarer Zolote og Hirske, og andre ukrainske styrker i Lysytsjansk, er blitt brutt, ifølge generalstaben.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments