søndag, juli 3, 2022
HjemNyheterSportNadim forsvarer rollen som VM-ambassadør: – Hadde gjort det gratis

Nadim forsvarer rollen som VM-ambassadør: – Hadde gjort det gratis


Den danske landslagsspilleren Nadia Nadim (34) høster mye kritikk for sin deltakelse i å fremme fotball-VM i Qatar. Hun sier at hun ville gjort jobben gratis.
1. april kom det fram at 34-åringen hadde takket ja til en velbetalt jobb for Qatar-arrangøren. Flere andre sportspersonligheter har tilsvarende avtaler.
Mesterskapet i Qatar har fått mye kritikk på grunn av synet på menneskerettigheter og forholdene for migrantarbeidere i landet.
Nadim svarte på kritikken under et pressemøte i forbindelse med en treningsleir med landslaget mandag. Der uttrykte hun forståelse og ville gjerne forklare hvorfor hun takket ja.
– Jeg er født i regionen, og jeg vet hvordan forholdene er for blant annet kvinner. Jeg har brukt fotballen som en plattform hele livet mitt, sa Nadim.
– Det er samme konsept nå, bare for et større publikum. Det var en «no-brainer», fortsatte 34-åringen.
Nadim ville ikke svare på hvor godt betalt hun får for arbeidet, og la til at hun har betalt for sine reiser til VM-landet selv.
– Det er et dumt spørsmål. Jeg får penger for det, men det handler ikke om penger. Jeg hadde gjort det gratis, sa hun og fortsatte:
– Det er en god mulighet til å utgjøre en forskjell. At vi står her og snakker om det er et skritt i riktig retning. (NTB)

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments