torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterJohn Carew tømte bankkontoen

John Carew tømte bankkontoen

John Carew tømte bankkontoen


Den tidligere fotballspilleren eier 98,5 prosent av John Carew AS og 100 prosent av JC Productions AS.

Carew etablerte så langt tilbake som i juli 1999 selskapet JC Productions AS, som er registrert under bransjen «takstmann». I John Carew AS eier moren Jorun 1 prosent og mangeårige forretningspartneren Per A. Flod 0,5 prosent.

Nå foreligger regnskapstallene for 2021 for begge selskapene. Og de viser at finansinntektene i John Carew AS holdt seg nokså stabile på rundt 1,1 millioner kroner. Resultatet før skatt falt noe til 887.000 kroner. Men på investeringssiden skjedde det store endringer.

Les også: Dukket opp på rød løper etter tiltale: Lot seg ikke intervjue

Tok ut 90 prosent

Ved utgangen av 2020 hadde Carew bortimot 7 millioner i banken, som var redusert til en tiendedel året etter. I stedet satset han på såkalte andre finansielle instrumenter og økte disse fra 7 millioner kroner til drøyt 12 millioner.

Det fremkommer ikke av regnskapet hva investeringene bestod av. Carew økte i tillegg aksjebeholdningen fra 4,6 millioner kroner til 6,7 millioner.

Den bokførte egenkapitalen – Carews antatte verdier – var ved utgangen av fjoråret på 19,5 millioner kroner. Det er så å si ikke gjeld i selskapet.

Les også: Carew solgte for 29 millioner – nå har han brukt pengene her

Alt i banken

JC Productions AS tjente i fjor 2,18 millioner kroner før skatt, en nedgang fra 3,41 millioner året i forveien. Her økte Carew bankbeholdningen med nesten 1,5 millioner kroner til drøye 5,5 millioner, og dette selskapet har i praksis alle verdiene i banken.

Nettavisen har prøvd å komme i kontakt med Flod for kommentarer til fjorårstallene, så langt uten å lykkes.

Carew har etter at han la opp fotballkarrieren primært investert i eiendom, sammen med Flod. For temmelig nøyaktig ett år siden begynte Økokrim å etterforske Carew for mulig grovt skattesvik.

Carew ble da mistenkt for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet. Han mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge.

Les også: John Carew blir sammenlignet med rollefiguren sin: – Jeg er en bedre fyr enn Michael Ellingsen

Skyldte på rådgiverne

Han ble i april tiltalt for å ha unndratt 5,4 millioner i skatt over en periode på seks år, men imøtegikk deler av tiltalen og skyldte på dårlige rådgivere.

– Jeg er klar over at jeg har et selvstendig ansvar for å gi riktig informasjon, men jeg har vært omgitt av rådgivere og støtteapparat siden jeg var ganske ung og har nok definitivt større kunnskap om fotball og eiendomsinvesteringer enn om kompleks skatterett for utenlandsboende, skrev Carew i meldingen.

– Han har ikke handlet med forsett, men i god tro og på basis av uriktige skatteråd fra sin rådgiver og advokat Per Flod, noe vi også har gjort klart i dialogen med Økokrim, uttalte Carews advokat Berit Reiss-Andersen til E24.

Flod ville ikke kommentere tiltalen overfor mediene, med henvisning til at han uttaler seg i retten.

Strafferamme seks år

Økokrim mener Carew har unnlatt å oppgi skattepliktig inntekt på 12,8 millioner kroner og formue på drøyt 307 millioner kroner over en periode på seks år. Carew anklages for at deler av formuen har vært plassert i Luxembourg og Isle of Man. Både øya og landet omtales gjerne som skatteparadiser.

Tiltalen gjelder uaktsomt grovt skattesvik for årene 2014–2016 og forsettlig grovt skattesvik for årene 2017–2019. Øvre strafferamme er seks år.

John Alieu Carew (42), som er hans fulle navn, kan se tilbake på en karriere i Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Beşiktaş, Lyon, Aston Villa og Stoke City. Han avsluttet karrieren West Ham i mai 2012.

Etter at han la opp som fotballspiller bygget han etter hvert opp en ny karriere som skuespiller, blant annet i Heimebane. I fjor startet innspillingen av en ny fil om Olsenbanden, der Carew spiller rollen som Benny.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments