torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterTyrkia lover økt økonomisk støtte til palestinerne

Tyrkia lover økt økonomisk støtte til palestinerne

Tyrkia lover økt økonomisk støtte til palestinerne


Mevlut Cavusoglus reise til Ramallah var det første tyrkiske besøket på dette nivået til den israelskokkuperte Vestbredden på 15 år.

Les også: Israelsk politi starter etterforskning etter begravelse

Ni nye avtaler mellom Tyrkia og de palestinske myndighetene ble signert i løpet av besøket. De dekker blant annet områder som landbruk, utdanning og handel. Sammen med sin palestinske kollega Riyad al-Maliki lovet Cavusoglu å gå videre med planer om en tyrkisk næringssone i de palestinske områdene.

– De nødvendige ordrene er gitt, det er ikke noe å tjene på å unngå eller utsette dette prosjektet, sa den besøkende utenriksministeren. Han satte også et mål om at handelen mellom Tyrkia og palestinerne skal opp i 2 milliarder dollar per år og lovet flere stipender for palestinere som ønsker å studere i Tyrkia.

Ifølge nettstedet OEC lå Tyrkias eksport til de palestinske områdene på 368 millioner dollar i 2020. Det stilvarer rundt 3,5 milliarder kroner. Handelen i motsatt retning var verdt 38 millioner dollar; brorparten av dette var import av gull.

Les også: Israel river stadig flere palestinske boliger i Øst-Jerusalem

Onsdag skal Cavusoglu møte israelske tjenestemenn som en del av den diplomatiske oppmykingen mellom Tyrkia og Israel. Han skal også på privat besøk til al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem, som er annektert av Israel.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments