torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterSvindlere tømte bankkontoen til Victoria Nadine (23): – Har fått helt noia

Svindlere tømte bankkontoen til Victoria Nadine (23): – Har fått helt noia

Svindlere tømte bankkontoen til Victoria Nadine (23): – Har fått helt noia


Forrige uke skulle «Be Okay»-sangeren Victoria Karlskås Andersen (23), bedre kjent under artistnavnet Victoria Nadine, selge en TV-benk på appen Tise – men da betalingen skulle gjennomføres gikk alt galt for den populære artisten.

Fremfor å få litt ekstra penger å rutte med, endte hun nemlig opp med en tom brukskonto.

Les også: Skandalen som felte talkshow-dronningen: Nå er Ellen DeGeneres ferdig på skjermen for godt

– Det var jævlig surt, og jeg følte meg så sjukt dum. Det er skremmende hvor ekte alt så ut. Jeg skjønner ikke hvordan det funker, hvordan det går an, sier Andersen til Nettavisen.

ADVARER: Artisten har selv advart følgerne sine mot svindel på Instagram etter opplevelsen. Foto: Skjermdump fra Instagram / @victorianadine

Ble kontaktet på Facebook

Den unge artisten forteller at svindelen startet ved at hun fikk en melding på Facebook Messenger fra en kvinne som hadde tatt et skjermbilde av Tise-annonsen hennes og spurte om TV-benken hun hadde lagt ut fortsatt var til salgs.

– Hun hadde profilbilde av seg selv og en datter, så jeg følte det var genuint og tenkte ikke noe mer på det, sier Andersen.

– Hun sa at hun gjerne ville sende og betale via Posten. For det er tydeligvis en greie – og hun sendte meg et skjermbilde av det som står på Postens nettsider om at man kan gjøre det, samt la ved en lenke. Og det sto posten.no på lenka, så jeg skjønte ikke at det kunne være «fake», fortsetter artisten.

Les også: Derfor forsvant Markus Bailey fra TV-skjermen

Inne på lenka fikk Andersen beskjed om å legge inn kontonummeret sitt slik at hun kunne få pengene fra salget, samt skrive inn hvor mye penger som var på den aktuelle kontoen. Hun gjorde som hun fikk beskjed om, og tenkte at beløpet trengtes for å sikre at det var riktig kontonummer.

Problemet var bare at den private informasjonen ikke gikk til Posten, men direkte til svindlerne.

– Jeg skrev inn beløpet jeg hadde på brukskonto, og det sekundet jeg trykket «OK» kom det opp et varsel om at det ikke funka og at jeg skulle prøve et annet kort. Men det som da skjedde var at de trakk hele summen. Alt jeg hadde på brukskontoen, alt gikk rett ut, sier 23-åringen til Nettavisen.

– Helt knust

Det var først da Victoria Karlskås Andersen skulle fortelle kjøperen at hun ikke fikk lagt inn informasjonen sin at hun innså at hun hadde blitt lurt. Da gikk det ikke an å sende meldinger lenger, og Facebook-brukeren var ikke lenger å se.

– Jeg ble helt knust. Man selger gjerne ikke ting hvis ikke man trenger de pengene, liksom, sier hun, uten å ville si noe om beløpet som forsvant fra brukskontoen etter svindelen.

– Det er jeg ikke så komfortabel med å si, for jeg har fått helt noia. Men det var nok penger for meg, legger hun til.

Les også: (+) Ole Sanders jobber med verdens største kjendiser: – Jeg har ikke hjerte til å si hvor tilfeldig det er

Andersen har nå planer om å anmelde forholdet, samt prøve å få pengene tilbake fra banken.

– Også må jeg ta meg en pause fra å selge ting. Jeg har fått helt skrekken etter dette. Jeg må jo selge den TV-benken, men jeg vet ikke helt om jeg tør, erkjenner den unge artisten.

Hun har to klare råd etter den kjedelige opplevelsen:

– Stol på magefølelsen. Jeg hadde en magefølelse på at noe var gærent, så hvis noe føles feil så er det bedre å ikke selge den TV-benken enn å miste alt du har på brukskontoen. Vær heller på den sikre siden, tenk deg om, sier hun og legger til:

– Og overfør pengene dine fra brukskonto til en annen konto. Dette har jeg heldigvis fulgt selv, så det kunne vært mye verre, men ikke ha mer enn du trenger på brukskonto.

Posten med klar oppfordring

Pressesjef i Posten, Kenneth Tjønndal Pettersen, bekrefter overfor Nettavisen at de har fått tilbakemeldinger om at enkelte utgir seg for å være Posten med formål om å svindle.

– Det er veldig profesjonelle svindlere som står bak dette, og som dessverre blir mer og mer profesjonelle i måten de går frem på med dette, forteller pressesjefen overfor Nettavisen.

Les også: Sophie Elise får gjennomgå etter denne detaljen på 17. mai. Dette svarer hun

KLART RÅD: Kennet Tjønndal Pettersen i Posten påpeker at de aldri ber om betaling andre steder enn direkte på nettsiden eller i appen. Foto: Posten

Pettersen setter pris på at Andersen står frem og advarer andre – og deler samtidig noen gode råd for å unngå svindel:

– Det som er greit å vite er at Posten ikke ber om betaling på den måten. Hvis du skal betale noe hos oss så gjør du det på nettsidene våre eller i appen. Vi oppfordrer aldri til betaling i chatter eller på SMS eller e-post, så hvis noe sånt dukker opp så bør varsellampene begynne å blinke relativt fort, sier han.

– Og er man i tvil, ring kundeservice. Terskelen for å ringe skal være veldig lav, legger han til.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments