torsdag, juni 30, 2022
HjemLokale nyheterRogalandPubliserte personnummer i byggesak

Publiserte personnummer i byggesak


Stavanger kommune publiserte eit 20-tals personnummer, namn og adresser i ei byggesak på kommunen si eiga nettside. Dokumenta med informasjonen var tilgjengelege for alle, utan behov for å logge inn nokon stad. Informasjonen, inkludert personnummer, vert av Datatilsynet ikkje rekna som sensitive personopplysningar.
Stavanger kommune har, etter å ha blitt gjort merksam på feilen, fjerna dokumenta med personopplysningane.
Leiar for avdeling byggesak, Sven Norland, i Byarkivet seier at dei har undersøkt saka, og har tatt dokumenta bort frå «opengov» sidan dei inneheldt personopplysningar. Avviket blir sendt til Datatilsynet.

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments