torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterEvenepoel tok seieren i Tour of Norway-åpningen – Halland Johanessen imponerte

Evenepoel tok seieren i Tour of Norway-åpningen – Halland Johanessen imponerte

Evenepoel tok seieren i Tour of Norway-åpningen – Halland Johanessen imponerte


Den 174 kilometer lange etappen fra Bergen til Voss ble avsluttet med en to kilometer lang og tøff bakke. Der fikk som ventet Alexander Kristoff og de andre spurterne i feltet det tøft.

Evenepoel hadde mye krefter opp mot målstreken, men fikk kamp om seieren av det norske kjempetalentet Halland Johannessen. Uno-X-rytteren nærmet seg belgieren mot målstreken, men nådde ikke helt fram.

– Det var nærme. Litt kjedelig å ikke ta den siste der. Jeg var bittelitt for langt bak da han (Evenepoel) gikk. Vi får prøve igjen, sa Halland Johannessen til TV 2.

– Jeg havnet litt lenger bak, men det var det mange som gjorde. Det var mange utskiftninger i front. Men fette lover godt. fortsatte Drøbak-gutten.

Kaldt

Han klarte ikke glede seg over andreplassen. Ei heller tatt i betraktning at Evenepoel er en av sykkelsportens aller største stjerner.

– Det er overhodet ikke det jeg tenker på når jeg sykler. For meg er det samme hvem som vant, sa Halland Johannessen.

Åpningsetappens seks mann store brudd ble innkjørt med rundt fire kilometer til mål i Voss. Da var det ikke overraskende det stjernetunge Quick-Step-mannskapet til Evenepoel som tok regien i front av feltet.

Opp mot mål ble hovedfeltet stadig mindre, men inn på den siste kilometeren var fremdeles mange med i seierskampen.

Til slutt knep belgieren seieren.

– Jeg er kjempefornøyd. Det var kaldt, og det gjør alltid rittet hardt. Det var bratt mot mål, og jeg hadde ikke ventet å føle meg så bra på første dag, sa Evenepoel.

Måbødalen neste

Unggutten Halland Johannessen viste samtidig at han blir en skummel mann i kampen om sammenlagtseieren i Tour of Norway.

Onsdag fortsetter Tour of Norway med en 124 kilometer lang etappe fra Ulvik til Geilo. Da skal rytterne opp stigningene i Måbødalen fra Eidfjord til Hardangervidda.

Dersom Alexander Kristoff henger med i bakkene, kan det bli spurt om etappeseieren.

– Det er en sjanse, i hvert fall. Men det kommer veldig an på hvordan det blir kjørt. Blir det medvind, som det er meldt, er sjansen mindre. Da er det lettere å kjøre unna, sa Kristoff etter åpningsetappen.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments