torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterSarpsborg 08 løser oppgaven på søndagens tippekupong

Sarpsborg 08 løser oppgaven på søndagens tippekupong

Sarpsborg 08 løser oppgaven på søndagens tippekupong


Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Eliteserien. Bonuspotten ble nettopp utdelt og er derfor bare på ca. 250.000 kr. Innleveringsfristen er kl. 16.55.

Onsdag er det ca. 55 millioner i Viking Lotto-potten. Spill her!

1. Arsenal – Everton
Arsenal har rotet noe jævlig i de siste kampene, og etter 0-3 borte mot Tottenham og 0-2 borte mot Newcastle har de mistet overtaket de hadde mot Tottenham i kampen om den fjerde og siste CL-plassen. Nå har de falt ned til en 5.plass foran siste runde, og med to poeng opp til Tottenham her må de ikke bare vinne, men de må også håpe på at Tottenham ikke gjør det samme. Arsenal viste meget bra form før de siste tapene, og 4-0-2 siste seks er ikke så verst hvis man ser litt større på det. På hjemmebane har de vært mye bedre enn på fremmed gress, hvor 38 poeng på 18 hjemmekamper er fjerde best i serien. Tomiyasu, Tierney og Partey er fortsatt skadet.

Everton klarte å sikre ny kontrakt i Premier League etter en fantastisk opphenting mot Crystal Palace sist. I en kamp de nesten måtte vinne havnet de under 0-2 til pause, men med tre mål i andre omgang og et seiersmål like før slutt ble det til slutt gledesscener på Goodison Park med 3-2 og tre viktige poeng i sekken. Etter en meget trøblete sesong smakte det garantert ekstremt godt for både klubben og supporterne, og med 3-1-1 siste fem har Everton gjort jobben selv uten særlig hjelp fra noen andre. Nå er de oppe på 16.plass med 39 poeng, og denne kampen blir nok bare en gjennomkjøring for deres del. Delph, Patterson, Rondon og Townsend mangler foran denne.

Everton klarte sitt viktige mål sist, og en utladning etter den kampen har det nok blitt. Noe annet enn en hjemmeseier for et motivert Arsenal her vil overraske meget. H.

2. Brentford – Leeds
Brentford har gjennomført en flott sesong etter opprykket fra Championship, og de har holdt seg på midten av tabellen gjennom hele sesongen. En 11.plass med 46 poeng må sies å være meget solid, selv om 24 poeng på 18 hjemmekamper kanskje er mer på det jevne. Formen er meget bra, og selv om de ikke har hat noe å spille for på en stund så står de med sterke 5-1-1 siste sju. Sist slo de et meget motivert Everton 3-2 på bortebane, og det viser at laget har en flott moral. Ghoddos, Jørgensen og Pinnock er ute.

For et par måneders tid siden var ikke Leeds særlig snakket om i nedrykksstriden, men med bare tolv poeng på de 15 siste kampene sine har det meste gått på tverke for Leeds her på slutten. For etter 0-2-3 på de fem siste har spøkelset kommet nærmere og nærmere, og etter kun 1-1 hjemme mot Brighton sist ligger de under streken foran den siste og avgjørende runden. Det er dog uhyre jevnt mellom de og Burnley som fighter om å holde plassen, hvor begge ligger på 35 poeng. Leeds har dog en mye verre målforskjell, og dermed er det enkelt foran denne runden hvor Leeds må ta flere poeng enn Burnley for å holde plassen. Med 17 poeng på 18 bortekamper er de ikke blant de verste poengmessig, men med 40 baklengs er det kun Norwich som har sluppet inn flere mål på fremmed gress. De sliter også med fravær, hvor Ayling, Dallas, Forshaw, Roberts og Summerville er skadet. James er ute med rødt kort, mens viktige Bamford er usikker.

Leeds har motivasjonen, men det har ikke hjulpet de noe særlig i det siste. Brentford har knallform, og vi kan ikke overse det her. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Brighton – West Ham
Brighton på 10.plass med 48 poeng. Åtte poeng unna en E-cupplass er flott levert for Graham Potter og hans mannskap, og her er det mye spennende å bygge på videre etter at de har avsluttet sesongen meget fint nå med 4-3-1 på de åtte siste kampene sine. Sist tok de et bortepoeng mot nedrykkstruede Leeds med 1-1, og det kunne fort ha blitt alle tre om ikke Leeds hadde utlignet på overtid. Dog er Brighton mye bedre på bortebane enn de er her hjemme, for med kun 19 av 48 poeng hentet på Amex Stadium er de kun det 17. beste hjemmelaget i serien. Det så kanskje ikke sånn ut sist, når de regelrett knuste Manchester United hele 4-0. Her er Moder eneste fravær.

West Ham kjemper fortsatt om Europa League, og selv om de allerede er sikret kvalik til Conference League vil de nok heller ta sjetteplassen som gir en direkteplass til gruppespillet i Europa League. Fra sin 7.plass ligger de to poeng bak Manchester United, og dermed er det egentlig kun seier som gjelder her. Men med en frynsete rad som viser 1-2-3 siste seks er det ikke bare å forvente det, selv om de har vist klar bedring i de to siste kampene med 4-0 over Norwich og 2-2 mot Manchester City. Her må de klare seg uten Diop og Ogbonna som er skadet.

Nok en vrien kamp i vente. Vi er ikke helt solgt på at West Ham tok seieren her, og her må det dekkes opp. Vi ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Crystal Palace – Manchester United
Crystal Palace holdt på å snyte Everton for festen sist når de tok ledelsen 2-0 borte på Goodison Park. Men det holdt bare til pause, for i andre omgang snudde Everton kampen og påførte Crystal Palace sitt første tap på fem kamper med 2-3. Crystal Palace har plantet seg relativt midt på tabellen, og foran siste runde ligger de som nummer 13 med 45 poeng. De kan faktisk klatre et par plasser med full klaff her i siste, men generelt sett blir det nok en rolig forestilling med lave skuldre for Crystal Palace som har hentet 26 poeng på sine 18 hjemmekamper. Formen er flott her på hjemmebane nå med 4-3-0 siste sju, men de fem siste hjemmekampene mot Manchester United viser fire seire til Manchester United og en poengdeling. Ferguson og Olise er ute her, mens McArthur og Guehi er usikre.

Manchester United har gjennomført nok en ujevn og noe skuffende sesong. Det prøves nye managere, og foran neste sesong kommer det nok en ny en i form av Erik Ten Haag. Denne sesongen bør de nok bare glemme fortest mulig, for en 6.plass med 58 poeng er altså hele 32 poeng bak ledende Manchester City. Spillet har ikke vært særlig lovende, og med fire tap på de sju siste har det ført til mang en skuffelse for hjemmefansen. De fikk seg en liten opptur med 3-0 i sin siste hjemmekamp mot Brentford, men med 0-4 borte mot Brighton kun fem dager senere fikk de ikke suge lenge på den karamellen. Nå har de to poeng ned til West Ham på 7.plassen, og med dårligere målforskjell bør de egentlig gå for tre poeng her. Men borteformen er blodig dårlig med fem strake tap, og 23 poeng på 18 bortekamper blir rett og slett for svakt. Her må de også klare seg uten Ronaldo og Pogba, og det er to viktige avbrekk for Manchester United.

Her kan det fort bli enten-eller for Manchester United som kanskje trenger seier og tre poeng for å holde West Ham bak seg. Med en elendig borteform og viktige fravær trenger ikke det å skje, og vi spiller HB.

5. Liverpool – Wolverhampton
Liverpool fikk seg en uventet hjelpende hånd fra West Ham i forrige runde, når de klarte å holde Manchester City til 2-2. Dermed lever gullkampen for alvor, og vi får en skikkelig neglebiter her i siste runde. For Liverpool ligger nå kun poenget bak ledende Manchester City med 89 poeng, men Manchester City har i tillegg seks plussmål ekstra å gå på. Uansett er det bare å gå all-in for Liverpool her, og når formen viser knallsterke 5-1-0 på de seks siste er det bare å benke seg foran tv-benken søndag ettermiddag. Liverpool er også det aller beste hjemmelaget i Premier League med 46 poeng på 18 kamper, og med kun åtte baklengs er de det eneste laget med under ti baklengsmål på eget gress. Ingen spillere er bekreftet ute, men både van Dijk, Salah, Fabinho og Gomez er usikre.

Wolverhampton var med i E-cupstriden lenge, men måtte strekke våpen etter svake 0-2-4 på de seks siste. Det var et meget upassende tidspunkt å miste formen på, og nå ligger Wolves på den kjipe 8.plassen med 51 poeng uten muligheter for å nå E-cup. 1-1 hjemme mot Norwich sist var meget skuffende, og med 1-1-4 på de seks siste bortekampene har de heller ikke klart å bevare den fine borteformen de viste en periode. Her er Kilman, Saiss og Semedo ute.

Wolves har skuffet radikalt her på slutten, og de bør ikke skape noen vanskeligheter for Liverpool her i gullstriden. H.

6. Manchester City – Aston Villa
Manchester City leder gullracet foran den siste runden, men etter at de trøblet overraskende mye borte mot West Ham og tapte to poeng etter 2-2 og en straffebom på slutten har de kun ett poeng å gå på ned til Liverpool. Seks ekstra plussmål hjelper på, og en seier her vil uansett sikre gullet samme hva som skjer i den andre kampen. Med tre strake hjemmeseire i serien som viser 3-0, 5-1 og 5-0 skal man iallfall ikke betvile scoringsformen, og 44 poeng på 18 hjemmekamper er høyst godkjente tall selv om de faktisk har gjort det enda bedre på bortebane hvor de har hentet 46 poeng. Dias virker å være eneste fravær her, og mye tyder vel på at trofeet nok engang går til de lyseblå.

For Aston Villa har lite å spille for der de ligger på en trygg 14.plass med 45 poeng. De kan spille seg opp noen plasseringer her på slutten med en seier, men det er kanskje for mye forlangt. For med 2-3-5 på de ti siste oser det ikke form av Aston Villa for øyeblikket, hvor 1-1 hjemme mot Crystal Palace og Burnley i de to siste kan tyde mer på at de er relativt klare for å ta sommerferie. Hause og Konsa er fortsatt ute.

Manchester City vinner seriegull med seier. Klar H.

7. HamKam – Rosenborg
Dette blir en spesiell kamp for HamKam som altså tar i mot sine gamle trenere Kjetil Rekdal og Geir Frigård når de kommer til Hamar med deres nye klubb Rosenborg. Og HamKam har absolutt ikke gjort seg bort her i starten av tilbakekomsten til Eliteserien hvor de kun har tapt en av sine seks første kamper. Dessverre har de også kun vunnet en, men de står uansett med respektable 1-4-1 og en 9.plass på de seks første kampene. 1-1 borte mot HamKam sist viste bra tendenser, og de ledet kampen på Intility til det gjensto et kvarter før Zuta utlignet til 1-1 for hjemmelaget. Her på Briskeby har de vist seg ganske tøffe å bryte ned, og etter at Lillestrøm klarte 2-2 her i den aller første runden har ingen lag klart å score mål på hjemmelaget. Med 3-0 mot Sandefjord og 0-0 mot Aalesund sist viser de bra forsvar, men er det noen som vet hvordan de skal slå dette HamKam-laget så bør det være Kjetil Rekdal. Bjørlo og Onsrud er fortsatt ute for HamKam.

Rosenborg har vært en vrien nøtt hittil denne sesongen. Man vet ikke helt hva man skal tenke, og noe særlig med eget spill har man kanskje ikke sett enda. De var gode sist når de slo Sandefjord 3-0 hjemme på Lerkendal, men 2-3-1 og ni poeng på seks kamper gir et ganske så middels inntrykk. De har slitt med å vise noe særlig etablert spill i bortekampene, og etter at de var gode mot Bodø/Glimt i 2-2-kampen der har det gått bare nedover i de siste kampene med 0-0 mot Sarpsborg 08 og 0-3 mot Strømsgodset. Men er det en kamp trener Kjetil Rekdal ønsker å vinne, så er det denne mot gamleklubben HamKam, og som den taktikeren han er finner han nok en måte å stagge HamKam på. Men om det holder til seier er en helt annen sak. Giampaoli og Augustinsson er fortsatt ute for trønderne.

Dette er en kamp med mange forskjellige undertoner. Ingen av lagene ønsker å tape denne kampen, og lagene kjenner nok hverandre ganske så godt med tanke på at Rekdal/Frigård har trent de begge det siste året. Dette blir fort en taktisk kamp, og det blir uansett ingen lett tilbakekomst for trenerduoen. Vi tror mest på poengdeling, men spiller UB.

8. Haugesund – Bodø/Glimt
Etter den elendige starten med fem strake tap har Haugesund omsider fått vind i seilene etter 2-0 hjemme over Kristiansund og overraskende 4-0 borte mot Odd sist. Med det har de klatret opp til trygg grunn med seks poeng, og selv om 2-0-4 ikke er den beste raden er de klart på opptur. Her hjemme har de brukt å være gode, hvor de blant annet i fjor var seriens åttende beste lag med 27 poeng på 15 kamper. Men denne sesongen har de slitt litt med med to tap mot Sandefjord (1-3) og Strømsgodset (0-1) før de altså slo Kristiansund sist. her har de noen fravær, hvor både Liseth, Therkildsen, Holtan. Samuelsen og Pedersen er ute.

Bodø/Glimt kommer fra tre strake seriekamper uten seier, og det kan man ikke minnes sist skjedde. Men etter 0-2 for Viking, og 1-1 mot både Lillestrøm og Tromsø begynner de for alvor å glippe litt taket i toppen av Eliteserien og nå ligger de helt nede på en 7.plass med ni poeng på seks kamper. De har hele elleve poeng opp til ledende Lillestrøm på 20, men de har også to kamper mindre spilt så det høres noe verre ut enn det faktisk er. Uansett er de mer menneskelige enn på lenge, og 1-1 hjemme mot Tromsø 16.mai var en ganske så slapp forestilling fra deres side. Noe av grunnen er fraværene de har slitt med, men foran denne får de tilbake Saltnes og det hjelper så klart på. Solbakken er dog fortsatt ute, mens Konradsen og Fet er usikre.

Haugesund har endelig våknet, mens Bodø/Glimt viser klare tegn på at det begynner å sprekke opp litt. Likevel tror vi Bodø/Glimt tar en viktig trepoenger her og spiller B.

9. Jerv – Odd
Jerv har vel ikke skapt de helt store overskriftene hittil, men de har hengt overraskende bra med i de fleste av kampene sine. Sist hang det også bra med borte mot Viking, men etter en noe diskutabel utvisning i første omgang røynet det på utover i andre omgang og det endte med til slutt med tap 0-4. Med sju poeng på seks kamper holder de seg fortsatt såvidt over streken med en 12.plass, og det største problemet deres ligger i det offensive spillet hvor tre mål på seks kamper blir for tynt. Men her hjemme i Grimstad har de levert varene, og alle deres sju poeng er hentet her på Levermyr hvor de står med fine 2-1-0 og 3-1 i målforskjell etter kampene mot Strømsgodset, Kristiansund og Tromsø. Her mangler de Mafi og Fernandes med skader, mens Hustad er suspendert.

Odd har vært en blandet affære. De kom inn i sesongen med spennende tanker og gjorde noen fine kamper i starten med blant annet hjemmeseire over Tromsø (2-0) og Viking (2-1). Men så har de kanskje eksperimentert vel mye, og i de siste kampene har de ikke hengt sammen i det hele tatt. Nå kommer de fra fire strake tap, og 0-8 på de tre siste kampene mot Sarpsborg 08, Molde og Haugesund viser at nå begynner det å bli ganske krise der borte i Skien. Med en 15.plass ligger de nemlig under streken, og med 0-0-3 og 0-5 etter tre bortekamper har man ikke den største tilliten til Odd foran denne kampen.

Jerv har vært gode på eget gress, hvor de spiller gjerrig fotball og kniper poeng. Odd har vært fullstendig krise i det siste og her setter vi Jerv som små favoritter. Vi garderer likevel opp med HU da Jerv ikke scorer særlig mye mål og ting må snu for Odd en gang.

10. Sarpsborg 08 – Aalesund
Sarpsborg 08 har imponert etter at Stefan Billborn kom inn i trenerteamet, og selv om det endte med tap 0-1 borte mot serieleder Lillestrøm sist spilte de absolutt ingen dårlig kamp. Det var deres første tap siden serieåpningen mot Viking (0-1), og etter 3-1-2 har de lagt seg på en ganske så fin 4.plass med ti poeng. De fikk også sin første hjemmeseier for året sist når de slo Odd 1-0. Thomassen er ute, mens viktige Saletros fikk seg en trøkk sist og er usikker.

Aalesund har i likhet med både HamKam og Jerv gjort det klart godkjent etter opprykket, selv om de har fått det tøffere i det siste med 0-2 mot både Lillestrøm og Molde i tillegg til en målløs affære borte mot HamKam. Med 2-2-3 har de en stabil 10.plass, og med 1-1-1 på tre bortekamper har de kommet greit i gang også på reisefot. Segberg er ute, mens Barmen meldes usikker.

Sarpsborg 08 har avgitt et bra inntrykk så langt, og vi gir de full tillit her. H.

11. Strømsgodset – Vålerenga
Mange var usikre på hvordan Strømsgodset ville gjøre det i en sesong uten noe særlig innkjøp. Men med stallen et år eldre og Salvesen tilbake har de levert ganske så bra her i starten. 3-1-2 på seks kamper er godt over forventet, og noe unaturlig har de faktisk allerede tatt to seire på bortebane. For Strømsgodset er klart best hjemme på Marienlyst hvor de i fjor tok hele 28 av sine 36 poeng og var blant de aller beste på eget gress. Denne sesongen startet de med å tape 1-2 og 0-5 her for Molde og Sandefjord, men med 3-0 tredje sist mot Rosenborg fikk de åpnet poengkontoen også her på eget gress. Med hele 3-0 også borte mot Kristiansund sist viser de flott form nå, og det skal bli spennende å se hva de klarer mot Vålerenga her.

Et Vålerenga som har blandet litt i resultatene så langt i sesongen, med høyst ustabile prestasjoner både på banen og i poengsankingen særlig på bortebane. Med 3-1-3 og ti poeng ligger de på en helt kurant 6.plass, men man føler likevel ikke at alt sitter som det burde for Fagermo & co. På bortebane har de slitt en god del, og foruten seieren 3-1 over Sandefjord har de tapt både mot Tromsø (0-1), Bodø/Glimt (1-5) og Molde (0-1). Layouni og Borchgrevink er ute, mens det er usikkert om Strand og Oldrup Jensen blir klare.

En meget vrien kamp denne, hvor Strømsgodset er meget hjemmesterke og viser bra fremgang mens man fortsatt venter på at det skal løsne for Vålerenga. Det er skummelt å utelate noe scenario her og vi spiller HUB.

12. Tromsø – Viking
Det har vært en helt stabil start for Tromsø som får godkjent med sine 2-3-2 og ni poeng. Særlig her på eget gress har de gjort det mye bedre enn i fjor når de måtte vente til halvveis ute i sesongen før den første trepoengeren kom. Med 1-0 hjemme over Vålerenga nest sist og 1-1 borte mot Bodø/Glimt sist er humøret på topp hos «gutan», som faktisk hadde en utrolig bra statistikk mot Viking med sju strake seire før det har snudd litt de siste par årene hvor Viking nå har vunnet to av de tre siste. Opsahl, Robertsen og Antonsen er ute med skader.

Og Viking har kommet som en vind det siste året i norsk fotball. De avsluttet den forrige sesongen forrykende til en fortjent bronsemedalje, og den meget gode formen har fortsatt også inn i den nye sesongen. For med 6-1-1 på åtte kamper har Viking kun Lillestrøm foran seg på tabellen, og med scoringskåte Veton Berisha på topp (6 mål) kan dette ende meget langt oppe også denne sesongen. Deres eneste tap kom borte mot Odd, mens de andre bortekampene har blitt vunnet med 4-3 mot Molde (hentet opp 0-3 til 4-3!) og 1-0 mot Sarpsborg 08. Auklend er skadet, mens både Løkberg. Tripic og Hagen er usikre.

Viking virker utrolig sterke, og i 4-3 seieren over Molde viste de en enorm lagmoral. Vi tror fort Viking-toget fortsetter og spiller B på 96-rekkeren, men dobler opp med UB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Arsenal – Everton H

2. Brentford – Leeds HU

3. Brighton – West Ham HU

4. Crystal Palace – Manchester United HB

5. Liverpool – Wolverhampton H

6. Manchester City – Aston Villa H

7. HamKam – Rosenborg UB

8. Haugesund – Bodø/Glimt B

9. Jerv – Odd HU

10. Sarpsborg 08 – Aalesund H

11. Strømsgodset – Vålerenga HUB

12. Tromsø – Viking B

Sportspills 432-rekker:
1. Arsenal – Everton H

2. Brentford – Leeds HUB

3. Brighton – West Ham HUB

4. Crystal Palace – Manchester United HB

5. Liverpool – Wolverhampton H

6. Manchester City – Aston Villa H

7. HamKam – Rosenborg UB

8. Haugesund – Bodø/Glimt B

9. Jerv – Odd HU

10. Sarpsborg 08 – Aalesund H

11. Strømsgodset – Vålerenga HUB

12. Tromsø – Viking UB

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments