torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterSuperstjernens barndomsvenninne lar seg imponere: - Det er vanskelig å forklare om...

Superstjernens barndomsvenninne lar seg imponere: – Det er vanskelig å forklare om man ikke har opplevd det selv

Superstjernens barndomsvenninne lar seg imponere: – Det er vanskelig å forklare om man ikke har opplevd det selv


Lørdag spiller Ada Hegerberg finale i Champions League for femte gang. Veien til den prestisjefylte kampen i Torino har vært lang og svært krevende for fotballstjernen.

Det vet hennes gode venninne Guro Bergsvand alt om.

– Det er kjempetøft å være skadet, å ikke få gjøre det du har aller mest lyst til å gjøre. Det er vanskelig å forklare om man ikke har opplevd det selv, det er utelukkende tøft. Men Ada er skikkelig sterk mentalt, det er det ingen som kan ta fra henne, sier Bergsvand på telefon til Nettavisen.

Hegerberg var nemlig ute med skade i over to år. Først med korsbåndskade, så tretthetsbrudd i leggen. Først i fjor var hun tilbake på fotballbanen.

– Det er kjempeimponerende måten hun har kommet tilbake på. Selv om hun var ute lenge, så var hun fort tilbake i god form. Hun brukte kort tid på å se ordentlig sharp ut igjen, mener Bergsvand, som selv spiller på både landslaget og for SK Brann i Toppserien.

– Det var ikke hvilken som helst klubb hun skulle gjøre comback for heller, fortsetter venninnen.

LES OGSÅ: Norwich bekrefter at Normann er ferdig i klubben

Begge opplevde skademareritt

Bergsvand og Hegerberg har vokst opp sammen, gått på samme skole og spilt sammen på kretslag. I dag er de også landslagsspillere for Norge. Bergsvand vet altfor godt hvordan venninnen har hatt det gjennom skademarerittet. Selv har hun også røket korsbåndet tidligere i karrieren.

– Det er veldig individuelt, men man skjønner hva den andre går gjennom. Desto mer imponerende er det hun har fått til det siste halvåret, roser Brann-spilleren, og sikter til Hegebergs comeback på fotballbanen.

Bergsvand er i dag helt skadefri, men forteller at de begge to vet hvordan det er å være ute i en lengre periode. Til tider har det blitt noen telefonsamtaler mellom fotballspillerne.

Møter landslagsvenninner i finalen

Det er lørdag klokken 19 at Hegerberg skal i aksjon for Lyon i Torino. Det franske laget møter FC Barcelona, hvor Hegerberg møter to velkjente nordmenn. Både Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen representerer motstanderlaget.

– Jeg tror det blir dritkult, med tre nordmenn i finalen. Jeg håper det blir jevnt, og at Ada får ut maks potensiale, sier Bergsvand.

Hegerberg selv har uttalt at hun er overlykkelig over å være tilbake på banen, og at hun skal spille CL-finale igjen.

– Det er en utrolig følelse å være her. Nå vil jeg bare nyte det, og «fikse det» i morgen, sa 26-åringen til VG, én dag før storkampen.

Hun la ikke skjul på at veien hit har vært kronglete:

– Det var tøft. Det er derfor jeg føler meg som et lite barn fordi jeg er tilbake. Det var et helvetes tøft arbeid, men jeg brukte hvert eneste sekund, sa Hegerberg til.

LES OGSÅ: Englands fotballforbund tar grep mot banestorming

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments