torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterHerlig fersk trio

Herlig fersk trio

Herlig fersk trio


Jazzverdenen blei først oppmerksom på den israelske bassisten Avishai Cohen da Chick Corea inviterte han med inn i sitt univers. Der viste han seg nesten sjølsagt fram som en framifrå instrumentalist – hvis ikke hadde nok ikke Corea valgt han.

Seinere har Cohen stått fram som leder med større orkestre, småband og duoer, men hele tida har trio tydeligvis vært hans foretrukne format.

De med god musikalsk hukommelse minnes nok den utmerkede trioen Cohen hadde for vel ti år siden med trommeslageren Mark Guiliana og pianisten Shai Maestro. Nå er han tilbake med samme format, men med helt ny trio og helt ny musikk.

Cohen, som ikke må forveksles med ECM-trompeteren med samme navn, har nå alliert seg med den 21 år gamle trommeslageren Roni Kaspi, også hun fra Israel, og pianisten Elchin Shirinov (39), opprinnelig fra Aserbajdsjan, men bosatt i London.

Bortsett fra en israelsk folketone, har Cohen (52) skrevet all musikken. Etter flere år i USA, har han flytta tilbake til Israel og det er ingen tvil om at hans jazzspråk har henta solid inspirasjon fra hans hjemtrakter også. Til tross for at de tre kommer fra forskjellige generasjoner og til dels fra forskjellig geografisk bakgrunn, så er det absolutt null motsetninger musikalsk.

I dette varme og spenstige triouttrykket leser de tre hverandre som åpne bøker og alle gis godt med rom til å fortelle oss hvem de er. Musikken er både melodisk, harmonisk og ikke minst rytmisk spennende og Avishai Cohen forteller oss at han nok en gang har skapt en trio og et triolandskap som det er vel verdt å tilbringe mye kvalitetstid sammen med.

Avishai Cohen Trio – «Shifting Sands» – Believe/Naïve/avishaicohen.com

Les også: Om Tor Hammerø

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments