torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterEksperten spår luksusproblem for LSK: - De kan fort havne i en...

Eksperten spår luksusproblem for LSK: – De kan fort havne i en skvis

Eksperten spår luksusproblem for LSK: – De kan fort havne i en skvis


SANDEFJORD FOTBALL – LILLESTRØM 1-4 (1-3)

Fotballekspert Christian Gauseth mener Lillestrøm har så mange salgsobjekter, at de etter hvert kan få et luksusproblem.

– Sånn som de presterer om dagen kan de fort havne i en skvis etter hvert. Skal de gå for gullet og beholde de gode, eller skal de cashe inn og satse på at det går bra likevel. Helt der er vi ikke ennå, men det kan bli et scenario, sa han like før pause i matchen mellom Sandefjord og LSK lørdag ettermiddag.

Gultrøyene leverte nok en solid kamp, og tok med seg tre poeng fra Release Arena.

Sandefjord 20220521. 
Akor Adams og Lillestrøm jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lillestrøm på Release Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

TRE POENG: Lillestrøm, som spilte i rødt for anledningen, stakk av med seieren mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

To mål på ti minutter

Det var likevel Sandefjord som fikk den beste starten på egen hjemmebane. Jesper Taaje sendte nemlig vertene i ledelsen etter bare fire minutter. Scoringen kom da Mohamed Ofkir sparket et plettfritt hjørnespark inn i feltet, hvor Taaje stod klar til å ta kula videre. Sistnevnte headet inn 1-0 scoringen, til stor jubel fra den fremmøtte hjemmefansen.

Det skulle snart vise seg at gleden skulle bli kortvarig for Sandefjord-supporterne.

Ikke lenge etterpå kom det nok en dødballscoring på Release Arena. Denne gangen var det Lillestrøm som slo tilbake etter å ha blitt satt litt på plass i de innledende minuttene. Det var imidlertid ingen Lillestrøm-spiller som stod for 1-1-scoringen i det niende minutt. Espen Garnås forsøkte å heade ballen i mål, men headet rett i beinet på Sandefjords Philip Slørdahl, som var uheldig og sendte den videre i mål. Sistnevnte er forøvrig på lån fra nettopp Lillestrøm.

Les også: United-stjernens bilde får nettet til å koke

Tror Ogbu kan bli dyr

Like før det var spilt en halvtime på Release Arena, viste Espen Garnås seg fram igjen, men heller ikke denne gangen fikk han kudos for innsatsen. Lillestrøm-spilleren forsøkte å skyte ballen i mål, men kula gikk rett i Sandefjords sisteskanse, før den gikk i venstre stolpe, og deretter inn i mål. Dermed stod det 1-2 til Lillestrøm, hvorav den siste nettkjenningen ble nok et selvmål for Sandefjord.

Like før pause økte Igoh Ogbu Lillestrøms ledelse til 3-1. Nok en gang kom scoringen som resultat av en corner, hvor Ogbu brukte pannebrasken for å sette ballen i nettet.

– Han plusser på noen ekstra hundre tusen på prislappen sin, han, når han er en midtstopper som scorer godt med mål og er flink til å forsvare seg, sier Isaksen Lutnæs etter scoringen like før hvilen.

Sandefjord 20220521. 
Lillestrøms Igoh Ogbu i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lillestrøm på Release Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

IMPONERER: Igoh Ogbu er ett av flere sterke navn i Lillestrøm-troppen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Les også: Nedslående tall for Norges stjerner: – Dette kan ikke fortsette

– En kraftpakke på topp

Det var ikke bare sistnevnte målscorer som har imponert ekspertene innledningsvis både i kampen mot Sandefjord og i starten på sesongen.

Angrepsspiller Akor Jerome Adams har vekket interesse hos Gauseth.

– For et funn de har gjort i denne kraftpakken av en spiss. Det som skiller han fra resten er at han er så bevegelig og så god feilvendt, i tillegg til de detaljene vi akkurat var vitne til her. Han er en håndfull, en kraftpakke på topp, sa den tidligere eliteseriespilleren.

Adams ankom Lillestrøm i forkant av årets sesong.

Dermed var det kanskje ikke så overraskende at den omtalte kraftpakken scoret også lørdag. 4-1-målet var det nemlig Adams som stod for, da han havnet alene med keeper og satt ballen selvsikkert i mål. Scoringen kom i det 59.minutt.

– Robust

Det ble ingen flere mål på Release Arena, og kampen endte 4-1 til LSK. Lillestrøm måtte avslutte kampen med ti mann, da Colin Rösler måtte hjelpes av banen noen minutter før fulltid. De gule hadde brukt opp sine bytter, og Rösler var ikke kapabel til å fortsette.

Etter nok en Lillestrøm-seier, var ekspertene klare i sin tale:

– Det er noe helt spesielt med denne 2022-utgaven av dette Lillestrøm-laget, sa kommentator Isaksen Lutnæs før kampslutt.

– Dette ser veldig robust ut, supplerte Gauseth.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments