torsdag, juni 30, 2022
HjemNyheterCasper Ruud dundrer videre og går til finalen i Geneve Open

Casper Ruud dundrer videre og går til finalen i Geneve Open

Casper Ruud dundrer videre og går til finalen i Geneve Open


Really Opelka – Casper Ruud

Kampstart er fredag 20. mai ca kl 14.00

Gonet Geneva Open

Kampen vises på VG+Sport

Vi tror Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spiller du på her til 1.80 i odds

Geneve Open ble arrangert første gang i 1980, og gikk hvert år frem til 1991. I disse årene var det blant annet kjente spillere som Bjørn Borg(1981) og Mats Wilander(1982 og 1983) som gikk til topps i turneringen.

Fra 1992 til 2014 var dette kun en Challenger-turnering, men i november 2014 bestemte ATP-touren at turneringen i Düsseldorf skulle flyttes til Geneve.

Fra 2015 har Gonet Geneva Open vært en del av ATP 250-serien på grus – arrangeres på Tennis Club de Genève i Parc des Eaux-Vives – som er den eldste og største tennisklubben i Sveits.

Gonet Geneva Open er som nevnt en del av ATP 250-serien på grus, og arrangeres i år fra 15.-21. mai.

I og med at det er en ATP 250-turnering – og at French Open på Roland-Garros starter 22. mai – står flere av de største kanonene over.

Verdenstoer Daniil Medvedev var toppseedet i turneringen, men han ble overraskende slått ut i sin første kamp av Richard Gasquet fra Frankrike. Med det er Casper Ruud den høyest rankede spilleren igjen.

Tittelforsvarer er nettopp Casper Ruud. Han slo Denis Shapovalov 7-6, 6-4 i fjorårets finale. Ruud er i stigende form, og har ambisjoner om å fortsette det gode spillet inn mot vårens hovedmål – French Open.

Det er ca. 1,08 milliarder i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Ruud møter verdens høyeste tennisspiller

Casper Ruud fortsatte marsjen mot nok en tittel i Geneve Open, når han slo Thanasi Kokkinakis i torsdagens kvartfinale. Nordmannen trengte 1 time og 44 minutter på å slå australieren 6-4, 7-6(7-3).

Ruud vant 90% av poengene når han fikk inn førsteserven, reddet begge breakballene han hadde mot seg, og vant en av de to breakballene han hadde i Kokkinakis serve.

Det gjør at han nå er i sin andre semifinale på rad på grus – etter at han var i semifinalen også i Roma i forrige uke. Der røk han mot verdensener Novak Djokovic.

Semifinalen i Geneve blir nok ikke en like tøff affære – men det blir en utfordring – når han skal møte den 211 cm høye amerikaneren Reilly Opelka.

Opelka er rangert som nummer 18 i verden, og fire i denne turneringen. Han fikk i likhet med Ruud walkover i første runde, men slo ut Christopher O’Connell(124 i verden) med settsifrene 7-6, 6-4 i andre runde, og Tallon Griekspoor(64 i verden) med settsifrene 6-4, 3-6, 6-4 i kvartfinalen.

På grunn av sin enorme høyde er Opelka en servemaskin, og har hatt hele 27 serve-ess på sine to kamper. Han har naturlig nok et bra serve volley-spill, men er også god på grunnlinjen.

På grunn av høyden er Opelka ikke den raskeste og smidigste spilleren i sirkuset, og dette må Casper Ruud utnytte med sitt maskinmessige og presise spill fra grunnlinjen.

Ruud og Opelka har møtt hverandre tre ganger tidligere på ATP-touren, og nordmannen har vunnet alle tre. To ganger på hardcourt i 2021, og en gang på grus i 2019.

Vi tror det blir norsk seier igjen.

Casper Ruud vinner 2-0 i sett spiller du på her til 1.80 i odds

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments