mandag, mai 16, 2022
HjemNyheterWolves holder liv i drømmen om Europa

Wolves holder liv i drømmen om Europa

Wolves holder liv i drømmen om Europa


Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Premier League, fem fra OBOS-ligaen og en fra PostNord-ligaen. Bonuspotten er oppe i ca. 3.3 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Det er ca. 42 millioner i Viking Lotto-potten på onsdag. Trykk her for å levere din kupong!

1. Everton – Brentford
Everton måtte helt ned i den virkelige krisen før de våknet opp. For etter at klubben ble favoritt til å rykke ned hos de fleste bookier har de for alvor våknet, og etter 3-2-1 på de seks siste har de igjen tatt seg opp over streken og opp til en 16.plass. Med 36 poeng har de nå to poeng ned til Leeds under streken, og med tre kamper igjen å spille ser tingenes tilstand mye lysere ut for Frank Lampard og hans mannskap. Særlig har de to siste hjemmekampene vært meget gode, hvor de først slo Manchester United 1-0, før de slo Chelsea med samme sifre i deres siste hjemmekamp. Med 2-1 over Leicester og 0-0 mot Watford deretter har de mest sannsynlig hentet nok poeng til å berge plassen så vidt det er denne sesongen. 26 poeng på 17 hjemmekamper er ikke så verst, og de slo også Brentford 4-1 her så sent som i februar i FA-cupen. Her er Delph, Mina, Patterson og Townsend ute, mens Godfrey og van der Beek er usikre.

Brentford har hatt en bra sesong i comebacket, og en 13.plass med 43 poeng er nok noe de er godt fornøyde med. De har vel aldri vært med i noe bunnstrid, og de har svevd sånn midt på tabellen hele sesongen gjennom. Her på slutten har formen vært meget bra med 6-1-2 siste ni, men de hadde ingen sjanse i sin siste bortekamp mot Manchester United når de tapte 0-3. De kommer fra en fin hjemmeseier 3-0 over Southampton, og deres 19 poeng på 18 bortekamper er vel helt på det jevne. De slo Everton 1-0 i hjemmekampen denne sesongen, men tapte altså 1-4 her i FA-cupen for bare noen måneder siden. Jørgensen er fortsatt ute, mens Ghoddos og Pinnock er usikre.

Begge lag har egentlig ganske bra form nå, men Everton har den klart beste motivasjonen. Med hjemmeseirene mot Chelsea og Manchester United i bakhodet lander vi på en H her.

2. Aston Villa – Crystal Palace
Etter fire strake tap fikk Aston Villa seg noen fine kamper på rad mot Leicester (0-0), Norwich (2-0) og Burnley (3-1) før de sist tapte knepent 1-2 hjemme for Liverpool. Dermed viser raden 2-1-5 siste åtte, og en 12.plass med 43 poeng viser en sesong helt på det jevne for Aston Villa. De har faktisk vært så vidt svakere her på hjemmebane kontra borte, hvor 21 poeng på 17 kamper ikke holder hvis man skal ha tanker om å klare en E-cupplass med tid og stunder. Hause er skadet, mens Bailey og Watkins er usikre.

Crystal Palace ligger plassen over hjemmelaget med sine 44 poeng, og det går mot en sesong helt midt i haugen for londonklubben. Formen her på slutten har vært bra med sju poeng på de tre siste mot Leeds (0-0), Southampton (2-1) og Watford (1-0). De har ikke tapt flere enn tre av de 13 siste seriekampene, og det viser at de henger med uansett hvem de møter. 18 poeng på 17 bortekamper er helt middels. Ferguson er eneste fravær, men Guaita, Guehi og McArthur er usikre.

Aston Villa blir vel svake favoritter her, men Crystal Palace taper ikke ofte. HU.

3. Leeds – Brighton
Etter tre strake tap har Leeds virkelig havnet nede i gjørma, og etter at både Burnley og Everton har begynt å ta poeng er det nå Leeds som er den ulykksalige favoritten til å måtte ta turen ned til Championship sammen med Norwich og Watford. For med 34 poeng har Leeds nå tatt turen under streken, etter at de har klart seg ganske greit unna bunnstriden hele sesongen. Men det er jevnt, og Burnley ligger bare målforskjellen under selv om de har ekstra kamp til gode på Leeds som kun har to kamper igjen. Med 17 poeng på 18 hjemmekamper er Leeds det tredje svakeste laget på eget gress denne sesongen. De har også en del fravær, hvor Ayling og James er ute etter røde kort, mens Dallas, Forshaw, Roberts og Summerville alle er skadet. Bamford og Harrison er også usikre.

Brighton hadde en stygg rekke med seks rake tap, men nå har Brighton fått opp dampen skikkelig og kommer hit med 4-1-1 på sine seks siste. De har radet opp med flotte resultater nå i det siste, med borteseire over Arsenal (2-1), Tottenham (1-0) og Wolves (3-0) i tillegg til den flotte hjemmeseieren 4-0 over Manchester United sist. En 9.plass med 47 poeng er klart godkjent denne sesongen, og borte er de faktisk det femte beste laget denne sesongen med 28 poeng på 18 kamper. Her mangler de Moder, mens Mwepu og Sarmiento er usikre.

Her må Leeds gå All-in. De trenger nok en seier, og mot bortesterke Brighton blir det fort enten-eller. HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Watford – Leicester
Med to kamper igjen å spille har Watford allerede måtte innfinne seg med at det ender med nedrykk denne sesongen. En 19.plass med 23 poeng er hele elleve poeng opp til Burnley over streken og dermed ble det med den ene sesongen i Premier League for denne gang for Watford som har en helt forferdelig rad for tiden. 0-1-6 på de sju siste viser meget laber form, og kun tre scoringer på disse kampene gjør at det går langt mellom jubelscenene for Joshua King & Co. Meget svake åtte poeng på eget gress er klart svakest av lagene i Premier League denne sesongen. Kucka og Louza står over her, mens de også har en bråte med usikre spillere i Cleverley, Cucho, King, Dennis, Kiko, N’Koulou og Sarr.

Leicester sto med smått råtne 0-2-3 før de endelig fikk seg en enkel hjemmeseier med 3-0 over Norwich sist. Det har liksom aldri helt klaffet skikkelig for Leicester denne høsten og vinteren, og med en 10.plass og 45 poeng ligger de ti poeng unna en E-cupplass. Dermed må nok sesongen sies å ha vært en skuffelse for Leicester, selv om de helt klart har vært gode på eget gress hvor de har tatt 31 av sine 43 poeng. Borte har de slitt mye mer med sine 14 poeng på 17 kamper, men de kan få en enkel kamp mot et Watford helt ute av form. Bertrand, Ndidi og Pereira er skadet.

Leicester har ikke noen særlig borteform, og begge lag er langt fra sin toppform. Men Watford virker helt ute av det og har allerede rykket ned. Dermed sjanser vi litt, og spiller en B hvor kvalitet bør bli avgjørende.

5. Wolverhampton – Norwich
Wolverhampton lå lenge meget bra an til å klare en E-cupplass denne sesongen, men etter at de har møtt på en skikkelig formdupp kan den plassen ryke her på slutten. 0-1-4 på de fem siste er langt ifra noe fin rad, og den gjør sitt til at Wolves nå ligger på 8.plass fem poeng unna West Ham på den sjuende og siste plassen som gir Europacupspill. Med to kamper igjen betyr det at kun seier er godt nok her mot Norwich, men det har kladdet litt også på hjemmebane for Wolves som står med 23 poeng på 18 kamper på Molineux denne sesongen. 1-5 mot Manchester City og 0-3 for Brighton i de to siste hjemmekampene er svakt, men her kommer en mye lettere motstander i sesongens siste hjemmekamp. Kilman, Saiss og Semedo er skadet foran denne kampen.

Norwich ligger fortsatt nederst på tabellen med 21 poeng, og det eneste de har å spille for nå er å unngå sisteplassen. De har for lengst rykket ned, og laget som har sluppet inn flest mål denne sesongen med sine 78 baklengs står med lite flatterende 0-0-5 og 2-15 i målforskjell på de fem siste. Det kan se ut som de har gitt opp sesongen helt, og når de også er ligaens dårligste bortelag med ni poeng på 18 kamper ser det dårlig ut på forhånd for Norwich som må klare seg uten Idah, Kabak, McLean, Normann, Omobamidele, Sargent og Zimmermann her.

Skal Wolves fortsatt ha håp om en plass i Europa MÅ de vinne her. H.

6. West Ham – Manchester City
West Ham holder stand på 7.plassen som gir E-cup til neste sesong med 55 poeng, og mens de har Wolves på behørig avstand bakover fem poeng bak har de også muligheter til å ta igjen Manchester United på 6.plass som har 58 poeng og en kamp mer spilt. Seieren 4-0 borte over Norwich sist var viktig psykologisk etter en noe svakere periode med to strake tap i serien mot Chelsea (0-1) og Arsenal (1-2) i tillegg til avskjed i Europa League etter tap både borte og hjemme mot Eintracht Frankfurt. De er ikke så verst på hjemmebane med 31 poeng på 18 kamper, men Manchester City hadde seks strake seire her før West Ham klarte 1-1 forrige sesong. Ogbonna er fortsatt skadet foran denne, mens også Antonio, Dawson og Benrahma meldes usikre.

Manchester City jublet nok greit når Liverpool tapte to poeng i møtet mot Tottenham, for nå har Manchester City fått en luke på tre poeng med bare to kamper igjen å spille. Med både flere scorede mål og mindre innslupne mål enn Liverpool i tillegg kan sesongen på mange måter bli avgjort her hvis Manchester City tar med seg tre poeng fra London. For med knallsterke 5-0-0 og 22-2 på de fem siste seriekampene har Manchester City vist seg fra sin aller beste side og dermed fått målforskjellen kontra Liverpool på sin side. Skuffelsen etter CL-fadesen mot Real Madrid virker å være tatt fint, og med ketchupflasken virkelig slått på full vreng offensivt i det siste kan det bli hett rundt ørene for forsvaret til West Ham. Dias, Stones og Walker er ute, mens Fernandinho og Laporte er usikre.

Manchester City øyner seriegull, og med en seier her har de det meste klart foran den siste serierunden. B.

7. Bryne – Åsane
Sammen med Skeid er Bryne det eneste laget uten poeng hittil denne sesongen. 0-0-6 ser ganske blodrødt ut, men faktum er at Bryne ikke har blitt utspilt i noen av kampene. Fem ganger 1-2 i tillegg til 0-2 borte mot Raufoss sist er ikke så ille, men det vises absolutt ikke på poengfangsten eller tabellen. Nå begynner gode råd å bli dyre, og Bryne må snarest finne tilbake til den ganske gode hjemmeformen de hadde i fjor med 24 poeng på 15 hjemmekamper.

Åsane kan være rett lag å gjøre det mot, for heller ikke Åsane har hatt noen rakettstart denne sesongen. Tre poeng og 4-12 på fem kamper viser at de har mye å jobbe med i begge ender av banen, og de står fortsatt uten seier med sine 0-3-2. Sist så de ut til å gå mot tre poeng mot Stjørdals-Blink, men Stjørdals-Blink utliknet til 1-1 på en straffe langt på overtid. Åsane har brukt å være et ganske bra bortelag, men forrige sesong var mer på det jevne med 16 poeng på 15 kamper.

Dette blir en viktig kamp for Bryne, der de kan få tilbake noe av selvtilliten igjen. Det er ikke sikkert de vinner, men poeng får de iallfall. HU.

8. Kongsvinger – Raufoss
Kongsvinger har levert sånn helt middels etter opprykket, og 1-1-3 er litt som forventet hvor de har vært gode her på hjemmebane men tapt bortekampene. Det skal sies at bortekampene har vært tøffe med Mjøndalen, Sandnes Ulf og Sogndal, mens hjemme har de levert klart godkjent med 1-0 over Skeid og 1-1 mot Åsane. Det blir helt klart her på Gjemselund de må hente brorparten av sine poeng hvis de skal klare å unngå direkte nedrykk igjen.

Raufoss er et annet lag som gjerne trives best på hjemmebane. De har vært stabile så langt i vinter, og står med 1-3-1 og 5-5 etter tre ganger 1-1 mot Ranheim, KFUM og Grorud i tillegg til 0-2 og 2-0 mot Sogndal og Bryne. Forrige sesong tok Raufoss med seg bare ti poeng på 15 bortekamper, noe som var tredje dårligst i serien. Men med 25 poeng på hjemmebane beholdt de likevel plassen ganske greit.

Kongsvinger blir tøffe å møte på bortebane denne sesongen. Raufoss trives helt klart best hjemme, men de klarte uavgjort i sin siste bortekamp mot KFUM (1-1). HU bør holde et stykke.

9. Mjøndalen – KFUM
Helt i toppen av tabellen etter seks kamper finner vi Vegard Hansen og hans «brune» Mjøndalen. Klubben fra 3050 har klart seg meget bra etter nedrykket fra Eliteserien og står med sterke 5-1-0 etter at de har blitt mestere på å vinne knepne kamper. 1-0, 2-1, 2-0, 2-1 og 2-1 viser seirene, i tillegg til en uavgjort 1-1 borte mot Start. Men knepne seier gir tre poeng også det, og etter at de holdt inn til 2-1 borte over Skeid sist leder de tabellen med 16 poeng, tre poeng foran Sandnes Ulf som har en kamp mindre spilt.

KFUM kom fra en fin innledning med 2-2-0 foran hjemmekampen mot Brann sist. Der hadde de nøyaktig null sjans etter at de måtte spille med ti mann de tjue siste, og Brann ga seg ikke før de hadde puttet fem baller i nettet og vunnet 5-1. Det skal dog sies at hele fire av målene kom i løpet av de siste ti minuttene, når KFUM til slutt raknet bakover. Likevel gir 2-2-1 KFUM åtte poeng og en plass midt på tabellen etter fem runder, og det får vel sies å være akkurat godkjent enn så lenge for klubben som endte på 5.plass forrige sesong.

Mjøndalen virker solide i år, og de har funnet en egen evne til å ta hjem de jevne kampene. Her på hjemmebane får de vår tillit igjen og vi spiller H.

10. Start – Sogndal
Start hadde en forferdelig rotete sesong i fjor, og veldig lite klaffet både på den sportslige og administrative siden. Nå er mye byttet ut og nye kluter hentet inn, og starten på denne sesongen ser mye bedre ut. 3-1-1 etter fem kamper gir ti poeng og en 5.plass, og med tolv scoringer begynner også det offensive spillet å sitte bedre. Jonatan Braut Brunes har stått for hele seks av disse målene alene, og kanskje blir fetteren til Erling Braut Haaland en hit denne sesongen. To strake seire over Skeid (3-2) og Grorud (3-0) bidrar også til senkede skuldre.

Sogndal er ubeseirede så langt, og Tore Andre Flo har bidratt mer ro og fred i saftbygda. Nå får de jobbe i ro og mak, og det har helt klart gitt resultater. 3-2-0 er fint, og særlig har de gjort det overraskende bra i sine to bortekamper hvor de har holdt både Brann og Stabæk til 1-1 og 0-0. Når de også har vunnet alle tre hjemmekampene sine ved siden av er det helt klart et Sogndal med god tro på egne ferdigheter som kommer hit til Kristiansand.

Dette er helt klart en tøff kamp som krever garderinger. Vi prøver oss på HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Stjørdals-Blink – Ranheim
Her får vi et skikkelig trøndersk derby, og det bruker ofte å ende både tøft og jevnt. Stjørdals-Blink har fått fryktelig lite poeng utfra både spill og muligheter denne sesongen, og deres 0-2-3 er ganske flatterende hvis man ser hva de har skapt underveis i kampene. I så måte var det nok godt å få en sen utlikning til 1-1 borte mot Åsane sist, for selv om det har blitt lite poeng så langt har egentlig spillet vært ganske bra. 2-2, 1-2, 1-2, 1-3 og 1-1 viser også at Stjørdals-Blink ikke på noen som helst måte har blitt utklasset i noen av kampene. Savnet at Lillebo er nok stort, men han virker å være snarlig tilbake på banen. Forrige sesong vant hjemmelaget denne kampen 1-0, mens det i 2020 endte 3-2 til Ranheim.

Ranheim er nok en del mer fornøyd med poengene de har fått så langt. For i motsetning til hjemmelaget har Ranheim fått bra betalt i sine kamper, og 2-1-2 og sju poeng er de nok sånn passe fornøyd med når de allerede har møtt både Brann (0-4) og Stabæk (0-1). De har slitt med defensiven i lang tid, men i de siste kampene har det blitt strammet opp, og de fire siste kampene har alle endt med «bare» en baklengs pr kamp. En 9.plass er vel noenlunde der man kanskje forventer at Ranheim ender denne sesongen, og de har iallfall allerede skaffet seg en god luke ned til lagene i bunn.

Dette derbyet er alltid vanskelig å spå, og kampen her virker helt jevn på papiret. Vi risikerer ingenting og spiller HUB.

12. Levanger – Kjelsås
Hva skal man tenke om Levanger her da? De hang ganske bra med forrige sesong mot sterke lag som Skeid, Arendal og Egersund, og ikke minst eneste de tabellen som det mestscorende laget med sine 65 mål. Dermed var det en del som trodde at de kunne henge med helt der oppe også i år, men de har mistet to av sine beste spillere i form av Gunnes og Sandrakumar til Bryne og Stjørdals-Blink. denne sesongen kom de litt skjevt i gang med tre poengdelinger på rad mot Vålerenga 2, Brattvåg og Tromsdalen, før de endelig fikk sin første seier mot Træff nest sist (3-1). Sist ble det nok en poengdeling borte mot Bærum (2-2), og nå står altså Levanger med 1-4-0 og en 5.plass på tabellen med sju poeng. De har enda ikke tapt, men de merker nok klart tapet av målgarantisten Gunnes på topp. Totalt sett en innledning helt på det jevne for deres del.

Kjelsås har i lang tid vært kjent som et klart hjemmelag. Feks endte de på en 9.plass forrige sesong etter 22 poeng på hjemmebane og bare elleve på fremmed gress. Og også denne sesongen startet i samme modus med hjemmeseire over Eidsvold Turn (6-0) og Frigg (1-0) pluss poengdelinger borte mot Asker (1-1) og Ull/Kisa (1-1). Dog er det to ganske så sterke poengdelinger på dette nivået. Sist hang de også bra bra hjemme mot Hødd, men det endte til slutt med et knepent tap 0-1. Dermed ligger de oppe på en fin 4.plass med åtte poeng, hvor de klart sterkeste hittil er den fine forsvaret som bare har sluppet inn tre mål mot flere ganske så sterke motstandere.

Tabellnaboer møter her, hvor Levanger hittil har spilt fire av fem uavgjort. Kjelsås bemerker seg med vanntett forsvar, og etter at de har har holdt både Ull/Kisa og Asker til uavgjort borte kan de klare det samme også her. HU.

Sportspills 96-rekker:
1. Everton – Brentford H

2. Aston Villa – Crystal Palace HU

3. Leeds – Brighton HB

4. Watford – Leicester B

5. Wolverhampton – Norwich H

6. West Ham – Manchester City B

7. Bryne – Åsane HU

8. Kongsvinger – Raufoss H

9. Mjøndalen – KFUM H

10. Start – Sogndal HU

11. Stjørdals-Blink – Ranheim HUB

12. Levanger – Kjelsås HU

Sportspills 432-rekker:
1. Everton – Brentford H

2. Aston Villa – Crystal Palace HU

3. Leeds – Brighton HUB

4. Watford – Leicester B

5. Wolverhampton – Norwich H

6. West Ham – Manchester City B

7. Bryne – Åsane HU

8. Kongsvinger – Raufoss HU

9. Mjøndalen – KFUM H

10. Start – Sogndal HUB

11. Stjørdals-Blink – Ranheim HUB

12. Levanger – Kjelsås HU

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments