lørdag, mai 21, 2022
HjemNyheterEkspertene mener FA-cupfinalen kan definere Liverpools sesong: - Det går så fort...

Ekspertene mener FA-cupfinalen kan definere Liverpools sesong: – Det går så fort fra triumf til fiasko

Ekspertene mener FA-cupfinalen kan definere Liverpools sesong: – Det går så fort fra triumf til fiasko


Forrige gang klubbene møttes i en finale måtte det hele 22 straffespark til for å avgjøre vinneren, etter at ingen av klubbene maktet å score i løpet av 120 minutter. Nå søker Chelsea sin revansje.

Det er som regel jevnt når Chelsea og Liverpool møtes. Av de siste 15 oppgjørene mellom lagene har syv endt uavgjort til fulltid, mens begge lag har gått seirende ut fire ganger hver.

Pål Christian Møller, formann i Liverpools norske supporterforening, forteller at Citys overbevisende ligaseire den siste tiden har fått han til å gi opp troen på ligagullet, og at fokuset nå flyttes mot å vinne FA-cupen og Champions League-finalen.

– Liverpool spiller kjempebra og vinner nesten alt, så hvis City klarer å ta flere poeng så er det bare å gratulere de med sesongen. Jeg har ingen tro på at City vil snuble på slutten, sier Møller til Nettavisen.

LES OGSÅ: United-stjernen blir ansikt utad for klesgigant

– Det går så fort fra triumf til fiasko

TV 2s ekspertkommentator Mina Finstad Berg holder Liverpool som knappe favoritter til å løfte trofeet, men presiserer hvor små marginer som kan være med på å avgjøre slike kamper.

– Det er litt av fotballens magi. Det er så små marginer, og det går så fort fra triumf til fiasko. Det er ikke helt slik at det vil være noen fiaskosesong hvis de ikke vinner de resterende finalene, men potensialet har vært så stort, sier Finstad Berg til Nettavisen.

Viasports mangeårige fotballkommentator Roar Stokke sier til Nettavisen at å vinne trofeer er det man til syvende og sist blir husket for, og mener at Jürgen Klopps menn er avhengige av å vinne noe nå på slutten av sesongen om sesongen skal kunne regnes som en suksess.

– Det vil så klart være en gedigen nedtur om de blir stående igjen med bare ett av fire mulige trofeer, sier Stokke til Nettavisen, og legger til:

– Vinner Liverpool tre trofeer så er sesongen et eventyr. Vinner de to så er det suksess, og vinner de ett så vil man være skuffet.

Manchester, Storbritania 20190410.
Eurosports team under Manchester United-Barcelona Daniel Høglund t.v, Roar Stokk,  Lars Tjernås  og Jan Åge Fjørtoft under kampen i Champion lauge mellom Manchester United og Barcelona


Foto: Terje Pedersen / NTB

KOMMENTATORER: Roar Stokke og Lars Tjernås (i midten) skal kommentere finalen som spilles på Wembley. Foto: Terje Pedersen

Liverpools supporterklubb-leder deler ekspertenes oppfatning om at Liverpool er nødt til å vinne trofeer om de skal være med i samtalen som et av tidenes beste lag.

– Rent teknisk sett er dette det beste laget i klubbens historie, men må skille på det beste laget og det største laget. Skal vi bli regnet som størst gjennom alle tider, så er vi nødt til å vinne enda flere trofeer, sier Møller.

Å hindre Liverpools muligheter for å skrive seg inn i historiebøkene er ikke noe lederen for Chelseas norske supporterklubb, Knut Einar Mjåvatn, tror Chelsea-spillerne tenker særlig på.

– Det tror jeg egentlig ikke. Motivasjonen er først og fremt å vinne selv. Liverpool og fansen føler kanskje det slik, men de konkurrerer tross alt mot klubber med egne ambisjoner, sier Mjåvatn til Nettavisen.

LES OGSÅ: Ruuds neste motstander vekker oppsikt: – Hold kjeft, for faen!

– Flaks og andreballer kan avgjøre

Stokke lar seg imponere av begge lags skyhøye toppnivå, og forklarer hvor utrolig små marginer som vil avgjøre kampen. Kommentatoren tror det ville være mulig for Liverpool å utnytte Chelseas 3-4-2-1-formasjon, og vippe kampen i deres favør.

– Liverpools imponerende sidebacker Alexander-Arnold og Robertson vil gi Chelseas vingbacker James og Alonso store utfordringer når de dobler med Diaz/Salah/Mane. Dette må et chelseaforsvar som har tidvise defensive utfordringer i det siste løse om de ikke skal tape sin tredje strake finale i FA-cupen, skriver Stokke i en tekstmelding til Nettavisen.

Chelsea's English defender Ben Chilwell (L) celerates with Chelsea's English defender Reece James after he scores his team's fourth goal during the English Premier League football match between Chelsea and Norwich City at Stamford Bridge in London on October 23, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

UTFORDRING: Chelseas vingbacker Reece James og Ben Chilwell får en tøff oppgave med å stoppe Liverpools spill på kantene. Foto: ADRIAN DENNIS

Mjåvatn forteller at det er forskjeller på lagene over en hel sesong, noe ligatabellen viser, men at det i en finale er «50-50» hvem som vinner.

– Oppgjørene mot Liverpool har som regel en enorm intensitet, så laget som er mest på hugget gjennom hele kampen og kanskje har litt mer «flaks» med andreballer og dommeravgjørelser vil stikke av med seieren, sier Mjåvatn.

Liverpool-leiren er ikke i tvil om at Chelsea kommer til å gi de en tøff kamp om trofeet, og tror seieren i ligacup-finalen kan gjøre de blå enda mer lystne på seier.

– De kommer til å gjøre alt for å revansjere seg. Men igjen så forventer man jo at motstanderlaget gir alt i en finale uansett, sier Møller.

LES OGSÅ: Dortmund-tilhenger trekker paralleller til bitter overgangssaga: – Sentrum for støy

Sårbare for kontringer

Til tross for at Møller mener Liverpool er favoritter i finalen, så skulle han ønske at midtbaneanker Fabinho spilte kampen, og trekker frem hvor viktig han er for å stoppe kontringer i mot.

– Uten Fabinho er vi svekket defensivt. jeg tror det har ganske mye å si, han stopper opp mye før det blir store sjanser. Vi spiller veldig offensivt med forsvarsrekka og står høyt, så uten han blir vi ekstra sårbare for kontringer, sier Møller.

Uten Fabinho til å skjerme rommet foran Liverpools midtstoppere kan det bli mer rom for Chelseas Mason Mount, som Roar Stokke hyllet som «suveren» i sin analyse av kampen.

Liverpool's Fabinho, center, receives aid after an injury during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park in Birmingham, England, Tuesday, May 10, 2022. (AP Photo/Rui Vieira)

UTILGJENGELIG: Fabinho måtte gå av banen med skade mot Aston Villa på tirsdag, og er utilgjengelig til finalen. Foto: Rui Vieira

Finstad Berg deler oppfattelsen om Fabinhos viktighet for Liverpool, men poengterer at Liverpools fremste styrke er det kollektive, og at de dermed kan klare seg uten sine nøkkelspillere.

– Han er viktig for å få tannhjulene til å gå, og fungerer som bindeleddet mellom forsvaret og midtbanen. Så det vil være et slag for Liverpool å miste han.

De to supporterleirene er uenige om hvilket lag som stikker av med seieren, men begge talsmennene har troen på kampen vil gå til ekstraomganger, og at sitt eget lag til slutt vil vinne 2-1.

– Jeg legger også hodet på hoggestabben og tipper at Lukaku avgjør etter at en feilaktig offside blir omgjort i VAR-rommet, avslutter Mjåvatn.

FA-cupfinalen mellom Chelsea og Liverpool spilles 17:45 på lørdag.

LES OGSÅ: Derfor var Iversen på spesielt besøk i Oslo: – Det var helt rått

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments