onsdag, mai 25, 2022
HjemNyheterSportDet koster kjetting å kjøpe ut Haaland fra Manchester City

Det koster kjetting å kjøpe ut Haaland fra Manchester City

Erling Braut Haaland er født i Leeds og spilte som knøttliten gutt fotball på plenen utenfor hjemmet til Alfie i den blå delen av Manchester. – Nå er han snart tilbake, eller «kommet hjem» som sjefene på Etihad Stadium snakker om kjøpet fra Borussia Dortmund.

Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc innrømmet forrige uke etter at salget til Manchester City i praksis var klart at den irriterende utkjøpsklausulen de godtok på Haaland som blir aktivert nå i sommer ikke var frivillig, men alternativet ville vært at Manchester United hadde stukket av med signaturen til RB Salzburg-spilleren.

Den norske målmaskinen har skrevet en femårskontrakt med Manchester City og også denne gangen inneholder avtalen en utkjøpsklausul som aktiveres om to år.

Les: Haaland ute av Dortmund – nå forteller Bellingham om sine planer

Haaland, som har 85 mål på 88 kamper for Dortmund, vil tjene 375 000 pund (omtrent 4,5 millioner kroner) i uken i City, og omtrent det samme som Kevin De Bruyne. I Følge BILD kan Haaland forlate Manchester City i 2024 hvis utkjøpsklausulen hans blir aktivert. Det tallet er på 128 millioner pund, mer enn det dobbelte av hva City har betalt for å lande 21-åringen.

Utkjøpsklausuler har vært en del av Haalands kontrakter gjennom hele karrieren. Hos Red Bull Salzburg hadde han en utkjøpsklausul på 17 millioner pund, og det gjorde at Dortmund kunne kjøpe ham billig.

Stuart Brennan fra Manchester Evening News sier at han valgte City foran andre ledende europeiske klubber av «emosjonelle og fotballmessige årsaker» ettersom han kunne ha tjent samme lønn andre steder.

Les: Endelig er Kevin Spacey tilbake i en storfilm

Han har en genuin tilknytning til City på grunn av at faren hans spilte for klubben og var medlem av en norsk City-supporters Facebook-gruppe frem til 2019.

Mens Manchester City har det meste på stell og forsterker etter «naturlig avgang» må Manchester United starte på nytt med Erik ten Hag ved roret.

Det sies at Haaland ikke ville gått glipp muligheten under Pep Guardiola og se hvordan spillet hans ferdigheter kunne utvikle seg under den katalanske treneren. Det var også svært fristende å spille for Kevin De Bruyne og Phil Foden.

Ironien vil ha det til at Erling Braut Haaland kunne valgt den røde delen av Manchester og dermed gått imot sin far Alfie sine ønsker hvis det kunne bragt han sammen igjen med sin gamle hovedtrener fra tiden i Molde; Ole Gunnar Solskjær.

Les: EA Sports dropper FIFA

Haaland vil si farvel til Dortmund-fansen denne helgen.

Les hele saken
Author: Michael Breines Oredam

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments