onsdag, mai 25, 2022
HjemNyheterSportVG: Sykehuset brøt loven på flere punkter da Jagge døde

VG: Sykehuset brøt loven på flere punkter da Jagge døde


I en foreløpig rapport skriver Statens Helsetilsyn at sykehuset brøt ni lovparagrafer i tre ulike lovverk under behandlingen av Finn Christian Jagge. Det skriver VG, som har fått tilgang til rapporten. Den tidligere alpinisten døde i juli 2020, 54 år gammel.
Ifølge avisen er Hesetilsynets foreløpige konklusjon at helsehjelpen ikke var forsvarlig. De peker også på både svikt i pasientsikkerhet, brudd på egne faglige retningslinjer og forsinket behandling.
For drøye to uker siden meldte NRK at Norsk pasientskadeerstatning (NPE) fastslo at det forelå svikt i behandlingen på gastrokirurgisk avdeling på Ullevål sykehus. NPE skrev at dødsfallet mest sannsynlig ville vært unngått, dersom pasienten hadde fått effektiv antibiotikabehandling innen kort tid etter andre innleggelse.
54-åringen var sprek og frisk, men fikk i starten av juni 2020 akutte og sterke magesmerter, og ble umiddelbart innlagt ved Oslo universitetssykehus (OUS), avdeling Ullevål. Jagge måtte gjennom flere operasjoner og flere runder med antibiotikabehandling.
Den folkekjære alpinisten, også kjent som «Finken», vant OL-gull i slalåm i Albertville i 1992, og vant syv verdenscuprenn i slalåm før han la opp som alpinist i 2000. Han vant også Mesternes mester i 2011.

Les mer

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments