mandag, mai 16, 2022
HjemNyheterVeldig annerledes og spennende

Veldig annerledes og spennende

Veldig annerledes og spennende


Til tross for at Jacob Garchik (45) har spilt med «alle» fra Lee Konitz, Mary Halvorson, Henry Threadgill og Kronos Quartet, så tror jeg dette er mitt første med han og musikken hans. Det skulle vise seg å være på høy tid.

Pandemien ramma sjølsagt New York-bosatte Garchik akkurat like hardt som de fleste andre musikere og kulturarbeidere verden rundt, men Garchik fant etter ei stund et lys i enden av tunnelen og tok med seg sin faste trio bestående av pianisten Jacob Sacks og trommeslageren Dan Weiss samt gjestene Thomas Morgan på bass og Sam Newsome på sopransaksofon i studio i februar i fjor. På kjøreplanen sto det blues og standardlåter – Garchik har vært en stor Charlie Parker og JJ Johnson-fan i store deler av sitt liv.

Etter denne jamliknende studiodagen brukte Garchik de neste tre månedene til å klippe og lime, transkribere og komponere nye låter basert på det som var spilt inn. Deretter møttes de fem på nytt for å spille inn Garchiks nye materiale.

Det har det blitt usedvanlig hip, annerledes og spennende akustisk musikk av. I etterkant har Garchik også gjort en del overdubbinger som ytterligere er med på å gjøre dette høyst originalt.

Alle fem har gått til verket med åpne øyne og ører og tilfører Garchiks ideer mye spennende. Sjøl om dette er ganske så eksperimentelt, så swinger og groover det noe heftig hele veien,

Jacob Garchik har enkelt og greit etablert seg på min radar – han har kommet for å bli både som instrumentalist og spennende komponist.

Jacob Garchik – «Assembly» – Yestereve Records/jacobgarchik.com

Les også: Om Tor Hammerø

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments