torsdag, mai 19, 2022
HjemNyheterUkrainsk etterretningssjef spår at krigen kan være over innen året: – Vil...

Ukrainsk etterretningssjef spår at krigen kan være over innen året: – Vil lede til et maktkupp

Ukrainsk etterretningssjef spår at krigen kan være over innen året: – Vil lede til et maktkupp


Siden Russland invaderte Ukraina 24. februar har utallige eksperter, ledere og strateger forsøkt å spå når krigen vil være over. For eksempel har Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg uttalt at krigen kan komme til å være i årevis.

Tidligere denne fredagen skrev Ukrainas forsvarssjef, Oleksij Reznikov, på Facebook at krigen kunne komme til å bli langvarig, men at ingen kunne si hvor mye lengre med sikkerhet.

Nå har en av hans mest betrodde kolleger og etterretningssjef uttalt det stikk motsatte til Sky-news.

– De fleste kamphandlinger vil være ferdig i løpet av året. Som et resultat vil vi reetablere makten vår i Donbass og Krim, sier majorgeneral Kyrylo Budanov til Sky-news.

Alltid oppdatert: Les siste nytt om Ukraina-invasjonen her

– Horde med våpen

Budanov har tidligere truffet godt med sine utspill i etterretningssammenheng. Han forutså nemlig når russerne kom til å invadere Ukraina.

– Vi vet alt om fienden. Vi vet om planene deres omtrent samtidig som de blir lagt, sier han til Sky-news.

Budanov som har en bemerkelsesverdig høy grad i det ukrainske forsvaret er bare 36 år gammel, og han er ikke det spor overrasket over at russerne har slitt så langt i krigen.

– Europa ser på Russland som en stor trussel, Europa er redd for Russlands aggresjon. Vi har kjempet mot dem i siden 2014 og kan med trygghet si at den mye omtalte russiske styrken er en myte.

– Det er en horde med våpen, sier han.

Les også: Russland kutter strømleveransen til Finland

Krigens vendepunkt

Budanov spår at krigens vendepunkt vil komme i august og følgene av krigen er han også trygg på når han uttaler seg.

– Krigen vil lede til et lederskifte i Russland. De stegene er allerede igangsatt innad i Russland, sier Budanov som mener at et maktkupp allerede er påbegynt.

Som nevnt tidligere har forskjellige militære ledere for de ukrainske styrkene ment svært forskjellige ting når de kommer til krigens utløpsdato.

Forsvarsministeren, Oleksij Reznikov, meldte nemlig at Ukraina tar sikte på å væpne én million soldater.

Les også: Varslet en kraftig offensiv – nå blir russerne presset tilbake

Dette skjedde i Ukraina i dag

* Russiske styrker angrep flere byer øst i Ukraina i et forsøk på å utvide sin kontroll, ifølge den ukrainske forsvarsledelsen.

* Ukraina tar sikte på å væpne én million soldater, og forsvarsminister Oleksij Reznikov tror krigen vil bli langvarig. Svært vanskelige uker ligger foran oss, skriver han på Facebook.

* Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han er villig til å forhandle med Russlands president Vladimir Putin, men kun direkte og uten mellommenn.

* G7-landene vil støtte Ukrainas kamp for å forsvare sin suverenitet inntil landet seirer, sier Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian.

* Den første krigsforbrytersaken mot en russisk soldat startet i Kyiv. En 21 år gammel sersjant er tiltalt for å ha skutt og drept en ubevæpnet mann i landsbyen Tsjupakhivka. Han risikerer livstid i fengsel dersom han blir funnet skyldig.

* USAs forsvarsminister Lloyd Austin snakket fredag med sin russiske motpart Sergej Sjojgu og ba om øyeblikkelig våpenhvile i Ukraina. Ifølge Pentagon var det første gang de to snakket sammen siden Russlands invasjon av Ukraina 24. februar.

* Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevder Ukraina er villig til å erklære seg som et nøytralt land. Han anklager samtidig EU for å være en aggressiv og militant union av land.

* Tysklands statsminister Olaf Scholz hadde en telefonsamtale med Putin. Sist de to lederne snakket sammen var 30. mars.

* Putin diskuterte Sveriges og Finlands mulige inntreden i Nato med det russiske sikkerhetsrådet. En ny utvidelse av Nato vil ikke gjøre kontinentet vårt sikrere eller mer stabilt, sa den russiske presidentens talsmann Dmitrij Peskov.

* Russland stanser natt til lørdag eksporten av strøm til Finland, opplyser det statlige russiske energiselskapet RAO. Ingen krise, heter det fra finsk side.

* Storbritannia innførte fredag nye sanksjoner mot tolv personer i den «indre kretsen» til Putin, blant dem ekskona Ljudmila Otsjeretnaja og presidentens angivelige kjæreste Alina Kabajeva.

* Russiske myndigheter fraråder russere å besøke Storbritannia og kaller landet «fiendtlig innstilt».

Les også: Mener russerne mislykkes på alle fronter: – Dette var en måte å spille ned situasjonen på

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments