mandag, mai 16, 2022
HjemNyheterRuud semifinaleklar i Roma etter thriller – lyktes på sin 15. bruddball

Ruud semifinaleklar i Roma etter thriller – lyktes på sin 15. bruddball

Ruud semifinaleklar i Roma etter thriller – lyktes på sin 15. bruddball


Ruud hadde hele 15 bruddmuligheter i kampen, men klarte bare å utnytte den siste av dem. Bruddet banet vei for seieren i en kamp han vant med sifrene 7-6 (9-7), 7-5.

Motstanderen fikk på sin side bare to breaksjanser.

Denis Shapovalov banket Rafael Nadal torsdag kveld, men fikk det tøffere mot femteseedede Ruud. Der var det to ulike spillestiler som møttes.

Den venstrehendte canadieren liker å avgjøre tidlig og går ofte til nettet, mens Ruud liker helst å ha en del ballvekslinger før han avgjør. De hadde møttes én gang tidligere, og også da gikk Ruud seirende ut i fjorårets finale i Genève.

Spillerne fulgte hverandre fram til 4-3. Da fikk Ruud fire muligheter til å bryte Shapovalovs serve, men motstanderen klarte å redde seg inn.

Førstesettet endte med et tiebreak. Ruud var heldig som klarte å «bryte» med et heldig nettreff til 8-7 og kunne serve hjem første stikk.

I det andre settet fulgte også spillerne hverandre tett. Ruud fikk sine første servebrudd på stillingen 3-3, men klarte ikke utnytte muligheten. På stillingen 5-5 fikk han muligheten til brudd hele ni ganger før han gikk opp til 6-5. Enkelt servet han hjem settet og kampen.

Ruud møter trolig verdensener Novak Djokovic i semifinalen, men først må serberen slå canadiske Felix Auger-Aliassime.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments