onsdag, mai 18, 2022
HjemNyheterPolitiet går ut med nye opplysninger i forsvinningssaken på Lørenskog

Politiet går ut med nye opplysninger i forsvinningssaken på Lørenskog

Politiet går ut med nye opplysninger i forsvinningssaken på Lørenskog


Artikkelen oppdateres.

Politiet har jobbet på spreng med forsvinningsgåten i Lørenskog etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018.

Tre og et halvt år er gått og fortsatt er ikke saken oppklart.

Et sentralt spor i etterforskningen har vært det mye omtalte maskinskrevne trusselbrevet som ektemannen Tom Hagen fant da han kom hjem midt på dagen uten å finne sin ektefelle.

Tom Hagen er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap i saken. I tillegg er en annen person, «Kryptomannen», siktet for medvirkning til grov bortføring. Begge nekter straffskyld.

Her kan du lese alt om forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen.

NEKTER SKYLD: Tom Hagen har vært siktet for drap eller medvirkning til drap i over to år, men har hele tiden nektet straffskyld.

NEKTER SKYLD: Tom Hagen har vært siktet for drap eller medvirkning til drap i over to år, men har hele tiden nektet straffskyld. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Gigantisk pengekrav

Politiets eksperter tror trusselbrevet som ble funnet etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble skrevet av en med norsk som førstespråk.

Nettavisen og flere andre medier har fått tilgang til brevet hvor det blant annet er fremført et pengekrav på ni millioner euro, rundt 86 millioner norske kroner med kursen i oktober-november 2018.

Trusselbrevet har vært grundig undersøkt og etterforskere med ulik kompetanse har vært koblet på. Eksperter på trusselbrev har vært brukt for å studere språk og innhold, det er gjort undersøkelser på hvor brevet er kjøpt, hvilke type printer som er brukt og det er undersøkt hvilke fingeravtrykk som er på brevet.

Fra arkivet: Politiet mistenksom: To av anropene på telefonen til Tom Hagen var borte

Men politiet tror ikke at det er et reelt trusselbrev. Nettavisen får opplyst at følgende punkter har vært diskutert blant etterforskerne:

  • Språket som er brukt. De fem sidene er skrevet på en blanding av norsk, svensk og engelsk. Teksten viser at det er gjort forsøk på bevisste språkfeil. Altså ikke feil en person gjør som ikke har norsk eller svensk som sitt morsmål.
  • Det er mye fokus på penger/økonomi i brevet og bærer preg av å være «businesspreget», ikke en kidnapping.
  • Handlingen virker usedvanlig godt forberedt. Ifølge Nettavisens opplysninger har ikke politiet kartlagt noen i Norge, eller med tilknytning til Norge, med en slik kapasitet.
  • Tiden som er gått. Politiet mener reelle kidnappere ville har krevd pengene for lenge siden. I stedet har det vært påfallende liten vilje til å ha kontakt med Tom Hagen og familien. Den siste kontakten var i slutten av mai 2020.
  • Det skal etter det Nettavisen får opplyst heller ikke være funnet andre fingeravtrykk enn Tom Hagens på to av fire sider av brevet. Det skal ikke ha blitt funnet fingeravtrykk fra Tom Hagen på konvolutten.

Les også: Tom Hagen grillet om ektepakten i avhør

Politiet mener at kidnappingssporet, og trusselbrevet, er en tydelig villedet handling for å dekke over et drap. Det var i juni i fjor at politiet endret sin hovedhypotese fra kidnapping til drap.

Les også: Nye opplysninger: Politiet fant minst to klesplagg fra Anne-Elisabeth på badet der de mener hun ble drept

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments