tirsdag, mai 17, 2022
HjemNyheterLager ny versjon av «Alt for Norge» foran EM

Lager ny versjon av «Alt for Norge» foran EM

Lager ny versjon av «Alt for Norge» foran EM


I forbindelse med sommerens EM i England lanseres en ny versjon av fotballåten «Alt for Norge», som opprinnelig ble skrevet av Ivar Dyrhaug og Torstein Flakne. Det melder Norges fotballforbund i en pressemelding.

Dyrhaug har skrevet om deler av teksten for at den skal passe bedre til årets begivenhet: Det vil ikke lenger være «våre beste menn», men nå «Norges beste lag» som skal ut i strid.

«Skal ut i strid igjen» er også blitt erstattet med «skal ut i strid i dag».

– «Alt for Norge» er tidenes norske mesterskapssang, som fremdeles blir sunget av publikum på Ullevaal. I forbindelse med at våre beste kvinner skal til EM, var det naturlig å lage en egen versjon i tillegg, som passer inn mot mesterskapet, sier kommersiell direktør i NFF, Runar Pahr Andresen.

Sangen fremføres av Alexandra Rotan, kjent fra Stjernekamp og KEiiNO.

– Da jeg ble spurt om å lage en ny versjon av «Alt for Norge» tenkte jeg med en gang at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det er jo en låt vi alle har et forhold til, og jeg håper vi kan skape nye fotballminner med den nye versjonen. Jeg tror på gull for kvinnene i sommer, sier Rotan.

Den opprinnelige versjonen av låten var herrelandslagets offisielle sang til VM i 1994. Den nye sangen er laget i et samarbeid mellom NFF og allmennkringkasterne NRK og TV 2.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments