torsdag, mai 19, 2022
HjemNyheterFlere rusanmeldte i 2022: - Ser du mistenkelig kjøring, ring 112

Flere rusanmeldte i 2022: – Ser du mistenkelig kjøring, ring 112

Flere rusanmeldte i 2022: – Ser du mistenkelig kjøring, ring 112


Tall fra Utrykningspolitiet (UP) viser at det har vært en økning av rusanmeldelser i trafikken de første fire måneder i 2022.

575 bilførere blåste til rødt i denne perioden, det blir omtrent 30 rusanmeldte hver dag. Disse tallene viser en oppgang på 322 anmeldelser, sammenlignet med samme periode i 2021.

Les også:

Les også: Fire av ti bilister gir dårlige veier skylda for skader på bilen

Mørke tall

I denne perioden har det vært størst økning i Øst og Innlandet politidistrik, med henholdvis 89 og 60 flere anmeldelser. Likevel har det også vært en nedgang i de nordlige politidistriktene, Finnmark, Troms og Trøndelag var de eneste.

MA Rusfri Trafikk ser på mørkt på statistikken, dessuten minner de om at det ikke trenger å representere realiteten.

– Disse tallene kan selvsagt gi oss en indikasjon på mengden ruskjøring, men vi vet også at svært mange kjører ruspåvirket uten å bli tatt. Det vi kan trekke ut fra dette er et politiet får tatt flere og det er vi glade for, sier generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Les også:

Les også: ID-tyveri kan ramme 3,3 millioner nordmenn: – Da hindrer du at noen låner penger i ditt navn

Et økende problem

UP arrangerte sin aksjonsuke mot rus i trafikken sist uke, i hele landet skrev de 206 anmeldelser. Daglig kunne UP skrive ut opp til 35 anmeldelser.

Rune Dahl, gruppeleder i UP, har rapportert om et økende problem i trafikken. Bilister varsler hverandre om kommende politikontroller på veiene. Bilister varsler ved å skrive i Facebook-grupper eller blinke med lysene for å si ifra til andre bilister om politikontroller. ¨

– Både rus og fart er begge store årsaker til alvorlige ulykker. Mener folk virkelig at disse bilførerne skal slippa unna, sier Dahl til Smaalenenes Avis.

Generalsekretæren understreker at dette er ikke akseptabelt.

– Vær så snill, ikke varsle andre om kontroller. I verste fall kan du da bidra til at en ruskjører ikke blir stanset i tide. Det kan være skjebnesvangert. Ser du mistenkelig kjøring, ring politiet på 112, sier hun.

Tipser politiker mottar fra publikum utgjør normalt halvparten av de som blir anmeldt.

– Husk at det alltid er bedre å tipse en gang for mye. Alle må bidra hvis vi skal nå målsetting om null drepte og hardt skadde i trafikken, legger hun til.

Les også:

Les også: Regjeringens taxi-grep angripes fra alle kanter: – Blir håpløst for taxikundene

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments